Dragon Ball Super – Broly Review

Broly – Dragon Ball leeft! Toen men in 2015 besloot om Goku en consorten terug te brengen met de komst van Dragon Ball Super was het geen grote verrassing dat er ook een aantal films uit zouden komen. De eerste film was een beetje proefdraaien, kijken of men nog wel op nieuwe DBZ avonturen zaten te wachten. Het antwoord is een volmondig ja. Na Battle of the Gods, waarin de God of Destruction Beerus en zijn trainer/engel Whis aan ons werden voorgesteld kwam in Resurrection F de oude vertrouwde baddy Frieza terug met een volledig nieuwe vorm. In de film die voor zeer beperkte tijd in de bioscoop draait is het opnieuw de beurt aan Broly die zijn naam mag koppelen aan de eerste echte Dragon Ball Super film.

Vroeger maar dan anders

Broly is natuurlijk geen nieuw karakter. We hebben in 1993 voor het eerst kennis kunnen maken met de bruut maar ze hebben nu voor een nieuwe insteek gekozen en eigenlijk kunnen we vergeten wat we weten. We krijgen aan het begin dus een vertelling van iets dat we weten maar door de vernieuwingen toch nieuw aanvoelt. Broly wordt vanwege zijn immense latente kracht naar de verre planeet Vampa gestuurd door koning Vegeta, de vader van Vegeta die we kennen. Broly’s vader Paragus, tevens generaal in het leger van koning Vegeta, is het niet met het besluit eens en gaat achter Broly aan. Het schip die Paragus meeneemt moet een noodlanding maken op Vampa waarbij het apparaat stuk gaat die een noodsignaal had kunnen sturen.
Jaren later, wanneer twee leden van Frieza’s leger stuiten op het power level van Broly worden de twee Saiyans gered en teruggebracht naar Frieza. Paragus wil wraak op Vegeta, Frieza is op zoek naar de Dragon Balls dus de koers wordt gezet naar aarde waar natuurlijk de grote clash zal plaatsvinden tussen Broly en Goku en Vegeta.

Animaties

De animaties waren in het begin bij Dragon Ball Super niet altijd even super. Bij tijden waren de animaties gewoon slecht. Helaas kampt deze film ook een beetje met dat probleem. Van het slechte niveau in de serie wordt het gelukkig niet maar zeker in het begin van de film krijg je het idee dat je naar mindere kwaliteit van animatie zit te kijken als later in de film. Wanneer het aankomt op het grote gevecht kunnen we gelukkig stellen dat het er allemaal gelikt uitziet. Zowel de handgetekende als de computer geanimeerde beelden spatten van het scherm. Deze beelden worden allemaal ondersteund door een prima soundtrack wat het geheel helemaal Dragon Ball maakt.

Kleine puntjes

Ik zei het al, de animaties waren soms van mindere kwaliteit en dat zet toch wel een klein puntje op de film. Ook zijn bepaalde referenties vanuit de serie niet helemaal goed overgenomen in de film waardoor de fans van de serie zich af en toe achter de oren zullen krabben over de inconsequenties.
Wat ook nog even genoemd dient te worden in de humor in deze film. Dragon Ball schuwt niet voor een grap hier en daar maar wanneer je een zaal vol volwassenen op verschillende momenten hardop hoort lachen dan weet je dat het goed zit. Waarom ze dan moeten lachen dat moet je zelf maar gaan bekijken.

The verdict

Ik zat geregeld met een glimlach van oor tot oor te kijken naar mijn “jeugdhelden”. Dat geeft natuurlijk aan dat deze film zeer vermakelijk is. Door de aanpassingen in het verhaal ten opzichte van de versie uit 1993 krijg je een frisse film met karakters die we al goed kennen. Toffe animaties, een degelijk verhaal en de nodige humor maken deze film voor Dragon Ball fans een must see.
#FSOM cijfer: 7.8/10

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Movies and Series bijvoorbeeld!
Dit artikel is geschreven door: Dutch PlayStation Gamer / cloudstrifenl / dutchplaystationgamer
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!
Ben jij of is jouw onderneming/product op zoek naar een partner
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven?
Neem dan contact op met Kim Michaelis Media via kimmichaelis@hotmail.com!

Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.

Social Media Management, Social Media HOSTING & Micro Marketing.

Speciaal geselecteerd voor jou!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] vechtersbazen. Dragon Ball Super is een soort guilty pleasure en de laatste Dragon Ball film met Broly moest en zou ik in de bioscoop […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram