Mijn favoriete games van 2018 en een FSOM GOTY update!

Ik moet even bijkomen. Wat een ongelooflijke drukke maanden hebben we gehad met grote gamereleases. Spider-Man, Assassin’s Creed Odyssey en Red Dead Redemption 2 zijn maar 3 titels in een overstroming aan (goede) games. En het jaar is, ondanks dat we er bijna zijn, nog steeds niet voorbij en bij FSOM hebben ook nog een PlayStation GOTY te plannen! Kortom, ik wil de games spelen, de GOTY goed voorbereiden en jullie een beetje op de hoogte houden. Daarom vandaag, in vogelvlucht, een aantal toppers van 2018 als kleine voorbereiding op de FSOM PlayStation GOTY van 2018!

Dat we als gamers een topjaar hebben gehad moge duidelijk zijn. Ik zou willen dat ik de tijd had om alles wat los en vast zit te spelen maar helaas red ik dat niet op. Maar ik heb afgelopen jaar wel veel games gespeeld en daar zitten voor mij wel een aantal toppers tussen. Sommigen heb ik echter niet gespeeld dus die noem ik hier ook niet. Vorige week bracht ik mijn top 25 PlayStation games en deze week gewoon een aantal van mijn favorieten van 2018.

Dragon Ball FighterZ

Ik racete vroeger naar huis toe vanaf school om op Cartoon Network te kijken naar een nieuwe aflevering van Dragon Ball Z. Dat de avontueren van Goku, Vegeta en al die andere Z fighters nu nog steeds razend populair is moge duidelijk zijn. Afgelopen jaren kregen we Dragon Ball Super, een nieuwe anime reeks, een nieuwe transformatie met Super Sayajin Blue en toen kon een nieuwe game niet uitblijven.

Met Dragon Ball Fighter Z werd weer afscheid genomen van het volledig 3d vechten en kregen we weer een “ouderwetse” fighter maar dan wel in een nieuw jasje. De stijl werd volledig Anime en de arena kon je betreden met maar liefst 3 vechters tegelijk. Een uitgebreid rooster, vloeiende gameplay en een nieuw karakter in de vorm van Android 21. Door mijn voorliefde voor Dragon Ball Z, fighting games en het uitgebreide roster aan karakaters is dit voor mij een van de toppers van 2018. Mijn review lees je hier!

Far Cry 5

Nadat Ubisoft een klassieker heeft neergezet met Far Cry 3 en ik me erg heb vermaakt met Far Cry 4 keek ik wel uit naar dit vijfde deel. Ik was niet teleurgesteld en voor dit jaar is het een van mijn favoriete FPS games. Een grote map, een mooie single player experience, een multiplayer die ook ondersteuning biedt aan eigen content. Eigenlijk een prachtpakket.

Daar komt bij dat het hele cult idee die ze hebben toegevoegd aan deze game voor mij persoonlijk dan weer erg tof is. Jospeh Seed is net zo gek als Vaas uit het derde deel maar wel op een hele ander manier. Far Cry 6 over een jaar of 2? Wat mij betreft een goed idee! Lees mijn review hier!

God of War

In de nieuwe God of War werden de goden uit de Griekse mythologie achter gelaten (hoe kon het ook anders na de ontknoping in God of War III) en zien we Kratos anders terug. Zijn vrouw is overleden en hij gaat samen met zijn zoon haar as uitstrooien. Wat kan er nu misgaan? Nou, de goden uit de Noorse mythologie kennen Kratos nog niet, maar hebben blijkbaar wel een appeltje met hem te schillen. En dat gebeurd natuurlijk gewoon op dezelfde brute wijze als in de voorgaande delen.

De Blades of Chaos hebben plaats gemaakt voor de Leviathan Axe en het blijkt dat Kratos daar ook prima mee overweg kan. Grafische pracht en praal in combinatie met een goed verhaal, en ijzersterke gameplay en je hebt gewoon nog een topper te pakken. 2018 was zo slecht nog niet.

Spider-Man

Spider-Man slingerde afgelopen september de PlayStation 4 op en wat een titel. Ze hebben nu geen rekening gehouden met een film waardoor de focus kon liggen op de game en dat merk je aan alles. Van het verhaal tot de gameplay en past allemaal. Dit is de Spider-Man game waar fans van Spidey op hebben zitten wachten en zou zomaar eens de GOTY van 2018 kunnen worden al heeft Peter Parker sterke tegenstanders.

Assassin’s Creed Odyssey

Assassin’s Creed heeft de laatste jaren flink wat klappen moeten ontvangen. Na het dramatische Unity (kennen jullie de bugs nog) en het tegenvallende Syndicate kwam na een jaar afwezigheid AC Origins. Laatstgenoemde heeft het concept van de Assassin’s Creed games heruitgevonden en we kregen een open wereld met ontzettend veel quests en de mogelijkheid om je karakter verder uit te bouwen door.

Deze lijn zette zich voort met de komst van Odyssey en deze game doet alles wat Origins deed en meer en voor mij ook beter. Met 77 uur aan gameplay kon deze natuurlijk niet uitblijven in mijn lijstje. Mijn review kun je hier lezen!

Red Dead Redemption 2

Wanneer je zegt Rockstar Games dan hoor je eigenlijk direct twee titels. Grand Theft Auto en Red Dead Redemption. Nu Red Dead Redemption 2 uit is. Ik heb een paar uur in deze wondere wereld kunnen doorbrengen. En daarom komt deze gewoon direct op mijn lijst zonder hem te hebben uitgespeeld, ben zelfs nog maar in ACT II.

De reden dat het nu al een van de beste games van 2018 is voor mij is het oog voor detail. Takken die meebuigen, je paard die vies wordt maar ook gewoon weer gewassen kan worden, het feit dat je moet eten en slapen om op krachten te blijven, niet teveel moet eten omdat je dan te dik wordt wat weer invloed heeft op je stamina. Het feit dat je sporen in de modder fantastisch goed zichtbaar zijn, je onder de modder zit wanneer je er in valt, het feit dat je je moet scheren, kleding moet aanpassen aan het weertype. Neem daar een prachtige open wereld die er ook nog eens geweldig uitziet en je hebt gewoon een klassieker te pakken.

Nog te spelen

Dit zijn zo een kleine greep met AAA titels die ik heb gespeeld afgelopen jaar. Dit zijn echter niet alle games die ik had willen spelen of heb gespeeld. Een kleine greep uit de games die ik nog wil spelen uit 2018 zijn:

  • Monster Hunter: World
  • Kingdom Come: Deliverance
  • Dragon Quest XI: Exchoes of an Elusive Age
  • A Way Out
  • Nog veel meer…

Kortom, 2018 was gewoon een fantastisch gamejaar. Jullie zullen ongetwijfeld nog vele toppers hebben gespeeld waar ik nu nog niet eens aan gedacht heb of misschien vinden jullie de games die ik genoemd heb wel helemaal geen toppers.

FSOM GOTY 2018

Ik heb er een aantal weken geleden al een artikeltje aan gespendeerd. Maar op dit moment zijn wij bij FSOM druk bezig om onze eerste PlayStation Game of the Year Awards in elkaar te zetten. We gaan deze GOTY niet zelf bepalen we schakelen hiervoor jullie hulp in door te stemmen op een selectie die we alvast hebben gemaakt.

Volgende week maken we bekend hoe dit eruit komt te zien en vanaf wanneer je kunt gaan stemmen. Tot die tijd zou je alvast kunnen nadenken over jouw favoriete PlayStation titel van 2018. Laat ze maar horen in de comments.

Benieuwd naar de games die we in 2019 kunnen verwachten? Check dan Blockbuster 2019 – de PlayStation titels van 2019! Helaas kloppen niet alle data meer gezien Days Gone is uitgesteld naar april maar gelukkig nog wel steeds 2019!

Join us!
Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die FSOM rijk is!
Dit artikel is geschreven door: DutchPlaystationGamer
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram