Beer by Bas in De Thuisbar! The Crafty Brewing Company Irish Stout review!

Beer by Bas in De Thuisbar! The Crafty Brewing Company Irish Stout review!

1 november 2021 0 Door TheDutchBeerDad

Crafty Brewing Company Irish Stout | Vandaag even aandacht voor een biertje dat in ons land niet heel vaak voorbij komt. De Irish Stout van de Crafty Brewing Company komt uiteraard uit Ierland. Ik moet wel toevoegen dat de brouwer anders heet van dit bier, dit staat wel in het klein vermeld op het etiket. Maar omdat het in samenwerking of in opdracht van Lidl op de markt is gekomen is de naam veranderd. Stiekem is deze naam denk ik afgekeken van de echte ‘Craft Brewing Company’ maar dat mag de pret van het proeven niet drukken. Let’s taste!

 

Iedere bierliefhebber, kenner, proever of hoe je jezelf ook wil noemen weet dat het bekendste stout bier uit Ierland komt. Guinness natuurlijk! Ik kwam deze Stout, die heel anders is dan Guinness, tegen in ons eigen land bij de Lidl.

Lidl had een ter ere van Vaderdag een assortiment samengesteld met een aantal bieren uit de UK.
Een prachtig initiatief van een winkelketen als Lidl dat in Nederland toch hoofdzakelijk bekend stond als een prijsvechter met iets te veel karton in de winkel.

Dit beeld is de laatste jaren al enorm (SNEL) aan het veranderen en Lidl is inmiddels een meer dan gevestigde naam in ons land. Door middel van het door hun samengestelde bierassortiment geeft wel aan dat ze ook op het gebied van bieren, flink in ontwikkeling zijn. Naast deze Irish Stout hadden ze nog een aantal bieren waar later uiteraard meer over volgt… en ze hebben sporadisch in andere acties ook steeds vaker en steeds meer keuze in het assortiment! Goede ontwikkeling kan ik enkel zeggen, mijn complimenten! Keep up the good work!

Bierpaspoort Crafty Brewing Irisch Stout

Beer: Irish Stout 4,5%
Brouwer: Rye River Brewing Company
Type: Stout
Origin: Kilcock, Co Kildare Ierland
Untappd rating: 3.75/5

De slogan op het etiket zegt: “A Charmingly Smooth Stout With Roast Coffee and Chocolate Notes

Een 3,75? Ja, inderdaad een 3,75. Het bier is niet slecht, het bier is zelfs behoorlijk goed. Echter een beetje licht van smaak. Je proeft absoluut de smaak van een echte stout met de heerlijk koffie en chocolade smaak en ergens zelf een heerlijke vanille tint! Maar het blijft een beetje een lichte stout helaas. Ik kan enkel zeggen: “Lidl, blijf dit soort dingen vaker doen en gewoon alsjeblieft opnieuw deze stout aan een actie toevoegen, want iedereen moet deze gewoon proeven!

Ideeën? Tips? Toevoegingen? Samenwerking? Promotie? Proeverij? Of wil jij misschien ook wel schrijven voor FSOM Magazine? Mail dan naar info@fsom.nl! 

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer! Iedere donderdag een nieuwe aflevering van ‘Wat Proeven We Vandaag?’.

In onze fsom thuisbar besteed thedutchbeerdad vandaag aandacht aan een irish stout van the craft brewing company.  Uiteraard gaat TheDutchBeerDad even goed voor dit bier zitten en verteld je er alles over bij FSOM!

Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us: