Nachtflug Imperial Stout van de Duitse brouwerij Propellor

Propellor Logo op FSOM doot TheDutchBeerdad

Nachtflug | Vandaag een prachtig brouwsel die je niet elke dag voorbij ziet komen. Althans niet in ons prachtige bierlandje. De Imperial Stout genaamd ‘Nachtflug’ van de uit Westfalen, (Duitsland) afkomstige brouwerij ‘Propeller’ kwam zomaar in mijn bezit en dus moest hij snel geproefd worden!

Ik kreeg Nachtflug van een goede vriend uit Duitsland, hij heeft over dit biertje gezegd dat het een “Imperial Coca Cola” is. Ik vrees dat dit vooral kwam omdat hij cola dronk toen ik deze heerlijke Imperial Stout ging proeven en dat het weinig raakvlakken heeft met de realiteit, maar daarover later meer.

Hans Christian Bosch is het brein van ‘Propeller’ hij brouwt over het algemeen kleinschalig, echter wil hij geen Microbrouwerij genoemd worden aangezien hij over de capaciteit kan beschikken om een enorme hoeveelheid vaten te brouwen. Dit kan hij doen omdat hij goede contacten heeft vanuit zijn verleden als bier sommelier. Toch zijn zijn bieren duurder dan de alledaagse bieren, maar dit komt doordat zijn bieren gewoon van uitstekende kwaliteit zijn… Zegt hij zelf… Des te meer reden om het bier eens goed te gaan testen…

Soms krijg je wel eens een leuk flesje bier in handen dat je nog niet kent. Dat gebeurde ook met Nachtflug van Propellor uit Duitsland. Snel proeven dus! TheDutchBeerDad voor FSOM.

Het Bier: ‘Nachtflug’

Wanneer je deze Imperial Stout opent komen er direct heerlijk diepe, donkere geuren uit het flesje.
Je kan direct al duidelijk de koffie en laurier tint onderscheiden met een aangename zoete aroma, wanneer je het biertje inschenkt heb je bijna geen schuimkraag. Een prachtig donker randje bovenop het bier en that’s it…

Bij het proeven kun je zeer duidelijk de vanille-achtige koffie smaak herkennen. Deze heeft een extra ‘fruitige’ touch door de toevoeging van bosbessen. Het bier lijkt toch een beetje een vol en romig mondgevoel te hebben. De smaak die dit bier heeft past perfect bij echte lekkere donkere chocolade. Eventueel zelfs boven op een goed kommetje vanille ijs! Hierover staat op www.genietenmetbier.nl een leuk stukje om te lezen. Er zit vrijwel geen koolzuur in het bier, wat mij wel bevalt. Bij dit bier moet je geen dikke plakkerige stout verwachten. Dit bier is meer te vergelijken met een klassieke extra stout.

Kortom, toch gewoon een prachtig brouwsel welke ik zeker aan kan raden en met 9,1% ABV ook nog eentje met een mooi karakter. Mijn Untappd rating is 3,25/5 voor dit bier.

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede / TheDutchbeerdad

Soms krijg je wel eens een leuk flesje bier in handen dat je nog niet kent. Dat gebeurde ook met Nachtflug van Propellor uit Duitsland. Snel proeven dus! TheDutchBeerDad voor FSOM.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram