Bierista Top 100 heeft Jouw Mening Heel Hard Nodig!

Bierista Top 100 | Het is weer zover, het einde van het jaar nadert en dus is het tijd voor allerlei lijstjes. De top 10, Top 100 en Top 2000 staan weer op het programma en natuurlijk kijken we daar allemaal naar uit. En dan vooral naar dé Bierista Top 100!

Bij Bierista willen ze graag weten wat jouw favoriete bieren waren van afgelopen jaar. Welke bieren heb je gedronken? Allicht hou jij ze zelf bij in de populaire bier app ‘Untappd’, maar alles uit het koppie of een ouderwets boekje mag ook.

Zo gaf ik laatste een proeverij aan een goed gezelschap en in dat gezelschap zat een man die al enkele jaren van zijn pensioen aan het genieten was. Hij vertelde dat alle mooie bieren die hij de laatste jaren dronk, in een aantekeningen boekje ging. Vaak met label en etiket als hij deze er goed vanaf kreeg. Het leuke vond ik vooral, dat dit dus iets is wat wij gemeen hadden. Ik doe dat namelijk ook, naast natuurlijk het bijhouden van Untappd!

Jouw ultieme bierlijst!

De afgelopen jaren is de Bierista Top 100 uitgegroeid tot een begrip onder bierliefhebbers van jong en oud. Het platform kent steeds meer bezoekers en actieve gebruikers. Wit je dat je áltijd je gedetailleerde beoordeling op Bierista kunt achter laten? Daar kun je nog coins mee verdienen ook en ook zijn er te gekke speedcourses te vinden op de website.

In 2021 werd Hertog Jan Grand Prestige gekozen tot het ultieme bier over 2022. Op 2 en 3 stonden Tripel Karmeliet en Westvleteren 12. “Ongetwijfeld zullen deze bieren ook dit jaar weer in de lijst staan. Maar of ze weer de top 3 gaan, valt nog te bezien“, aldus Alain Schepers van Bierista. 

Bierista bieropleiding gehaald door thedutchbeerdad op fsom. Lees alles over de Bierista Top 100 bij FSOM Magazine.

Stemmen kan super eenvoudig. Log in op de website van Bierista, maak een account aan (als je er nog geen eentje hebt) en geef je mening!

Ongeveer een jaar geleden schreef ik een artikel over mijn favoriete bier van dat jaar. Dit was de Derail Olde Ale van Lompoc uit Portland. Deze brouwerij bestaat al een tijdje niet meer, dus dit bier zal de Bierista Top 100 niet gaan halen. Wel ben ik benieuwd naar het bier dat in 2022 het meeste indruk op jouw maakte.

Laat het ons weten op Social Media, of beter nog. Als jij het leuk vindt om erover te schrijven. Mail dan jouw smaakbeleving naar info@fsom.nl en misschien gaan wij jouw smaakbeleving wel publiceren!

Artikel door: Bas de Goede (Social media & Untappd: TheDutchBeerDad)

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram