Het bier van grolsch wordt nog groener bij fsom magazine


Grolsch wordt nog groener | Het groene biertje van Grolsch wordt nog groener! Grolsch gaat namelijk naast het gebruik van duurzame warmte van Twence – ook voor groene gasproductie!
Het Enschedese bio-energiebedrijf HoSt neemt het biogas van de Grolsch afvalwaterzuivering af en plaatst een biogasopwerker die jaarlijks ruim 1 miljoen Nm3 groen gas gaat produceren uit dit biogas. En dat is veel hoor!

Een groene regionale samenwerking die zorgt voor vergroening van het bierbrouwproces én het regionale gasnet. Dit duurzame alternatief voor fossiel aardgas levert gas overeenkomstig met circa 700 Twentse huishoudens. Het belangrijkste hierin is dat Grolsch deze samenwerking natuurlijk aan gaat om voor te sorteren op geheel aardgasvrij produceren. In dit verhaal zijn nog veel tegenstanders, maar in dit geval betreft het ook nog een mooi recycle proces en dat is altijd goed naar mijn mening!

Het bier van grolsch wordt nog groener bij fsom magazine.

Groener Grolsch bier door Biogas

Aan het einde van 2022 wordt meer dan twee derde van de warmtevraag van Grolsch ingevuld door duurzame warmte van Twence, dat via een nieuwe ondergrondse leiding wordt geleverd. Door deze warmtelevering kan niet al het biogas van Grolsch meer direct zelf gebruikt worden. Daarom wordt het geproduceerde biogas opgewerkt naar groen gas in het nieuw te bouwen systeem op het terrein van de brouwerij.

Met de komst van de warmteleiding is het nodig om het biogas een andere bestemming te geven, waarin het nog steeds optimaal wordt benut natuurlijk! Groen gas is een duurzame, bewezen efficiënte toepassing. We zijn zeer trots op deze stap als onderdeel van onze energietransitie, in combinatie met de projecten van onze duurzame warmte-afname en 100% groene elektriciteits-keuze. Al deze initiatieven brengen ons een grote stap dichter bij ons doel om een CO2-neutrale brouwerij te zijn in 2025!”, zegt Susan Ladrak, Sustainability Manager bij Grolsch.

Door het nemen van deze stappen reduceren we onze CO2-emissie scope 1 en 2 samen namelijk met meer dan 85%”. De voorbereidingen van de nieuwe installatie zijn in volle gang. Naar verwachting kan het groen gas vanaf het derde kwartaal 2022 geleverd worden aan het net. Dit zijn mooie voornemens van Grolsch en we wensen ze uiteraard veel succes met het behalen van de doelstellingen!

Hoe zit dat ook alweer met groen gas?

Grolsch wordt nog groener! Groen gas produceren uit biogas wordt gedaan door middel van membraantechnologie. In een aantal efficiënte stappen wordt in membranen het methaan van het CO2 en andere aanwezige componenten gescheiden. Het methaangehalte van het biogas wordt naar het gewenste methaangehalte gebracht, waarna groen gas ofwel biomethaan ontstaat. Een duurzaam gas met dezelfde eigenschappen als aardgas. Ter plekke wordt het groen gas, inclusief de bekende gasgeur (THT), aan het bestaande (aard)gasnet geleverd. Het gasnet dat wordt geproduceerd heeft een methaangehalte van 89%. (Bron: Koninklijke Grolsch)

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer! Iedere donderdag een nieuwe aflevering van ‘Wat Proeven We Vandaag?’.

Het bier van Grolsch wordt nog groener dan dat het al is door een duurzaam en lokaal initiatief in samenwerking met Twence en HoSt! lees er alles over bij FSOM Magazine door Bas de Goede / TheDutchBeerDad
Scoor gelijk de bieren van Flying Dutchman met een dikke kortingscode!
Met de code ‘FSOM10’ scoor je de Flying Dutchman bieren met 10% korting.
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram