Begin de herfst in stijl met een Beer & BBQ!

beer & bbq in rha bij fsom magazine

Beer & BBQ | Als we kijken naar mijn favoriete bezigheden in het korte bestaan dat wij op deze prachtige planeet hebben, dan is het toch wel een combinatie van bier en eten. Het absolute hoogtepunt bevindt zich dan zeker in het segment Beer & BBQ! En, laat de herfst nou net beginnen op het moment dat je van deze combinatie mag gaan genieten…

Om de herfst goed te beginnen, reis je gewoon even af naar Rha. Vanuit welke uithoek, gehucht of stad je ook vandaan komt. Rha is altijd dicht bij genoeg als je praat over Beer & BBQ.

Music Is Life!

Music is life, Muziek is leven. En bij een BBQ hoort natuurlijk live muziek. De muziek wordt verzorgd door Nodox. Zij zorgen voor de perfecte soundtrack voor BBQ & Beer met een mix van blues, country, folk, rock & roll en een vleugje jazz uit de 60s en 70s.

Hieronder alvast een voorproefje van Nodox, maar iedereen weet het eigenlijk allang. Live klinkt alles beter, zeker met lekker bier en goed voedsel op tafel!

Lekkernijen van de BBQ!

Deze keer heeft Bronckhorster de culinaire mogelijkheden van de avond overgelaten aan Keurslager Jeremy Büttner. Jeremy is uitgenodigd om een heerlijk 6-gangen BBQ menu samen te stellen en ter plekke te komen bereiden. Aanschuiven is dus geen straf!

Uiteraard snapt de organisatie heus wel dat je wilt weten wat er op het vuur komt te liggen, maar Jeremy koopt alles lokaal en op hét moment in. Dat betekent eigenlijk, dat ze nog geen idee hebben, maar dat het wel fe-no-me-naal moet gaan worden!

Maar, ehh, het bier dan?

Uiteraard wordt er hard gewerkt aan de mooiste combinaties om jouw foodpairing op een ongekend niveau te brengen. Brouwer Steve van Bronckhorster Brewing company gaat hiervoor de handen ineens slaan (vermoedelijk liefdevol vouwen) met Jeremy.

Wat de combinaties gaan worden is dus nog niet helemaal bekend, maar we kunnen allemaal uitgaan van smaakvolle bieren uit de ketels van de brouwerij in Rha en natuurlijk de zaligste lekkernijen van het vuur!

Het leuke aan deze avond vol lekkernijen en muziek, is dat je een suggestie krijgt van een bier dat pas bij één van de zes gangen. Maar mocht je zelf een ander bier willen, kun je die ook gewoon bestellen. Je koopt je kaartje voor de BBQ en schaft de bijbehorende munten aan, hiermee kun je ten alle tijde ieder willekeurig biet matchen bij dat heerlijk stukje genot op je bord!

De proeverij is op 1 oktober je de tickets voor deze Beer & BBQ night bestel je via deze link! Meer lezen over de bieren en de brouwerij? Neem dan een kijkje op mijn Untappd en Instagram, hier komen de bieren van Bronckhorster brewing regelmatig voorbij. Uiteraard kun je ook terecht op de website van de brouwerij uit Rha!

Een leuke brouwerij in Overijssel bezoeken? Ga eens langs bij Mommeriete in Gramsbergen!

Wil jij meer lezen over mooie beer-foodpairing tips, met bijvoorbeeld rokerig bier? Lees dan dit artikel van niemand minder dan Moon Loves Food over Bitterballen met rokerig bier.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Lees ook over de smaakbeleving van ‘Death By IBU‘ uit Kroatië, of neem samen met mij de White Labels van Emelisse onder de loep! Op deze pagina kun je meer over TheDutchBeerDad lezen en natuurlijk is FSOM Magazine altijd op zoek naar leuke samenwerkingen! Ideeën, of wil je zelf over je passie schrijven? Mail dan naar info@fsom.nl.

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram