4 Tips Om Snurkvrij Je Nachtrust Te Krijgen!

snurkvrij de nacht door fsom magazine

Snurkvrij | We kennen het allemaal wel, tijd om te slapen, maar je partner gooit roet in je schoonheidsslaapje. Die ligt naast je in vol ornaat te snurken. Hierdoor kun jij niet meer in slaap komen. Wat kun je hieraan doen behalve naar je partner staren? Hier zijn vier tips die je sowieso gaan helpen!

Minimaal een uurtje of zes slaap pakken per nacht, dat is toch wel aan te raden. Hier heb je fysiek en mentaal ontzettend veel baat bij, niet alleen op de korte termijn, maar zeer zeker op de lange termijn! De partner die normaliter roet in het eten gooit met z’n gesnurkt… Zal na deze tips geen enkele invloed op je nachtrust meer hebben!

Focus je niet op het geluid

We weten dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, maar soms kun je de kracht van je geest aan het werk zetten en hierbij jezelf trainen om het snurkende geluid van je partner te negeren, oftewel snurkvrij slapen! Bijvoorbeeld door naar een podcast te luisteren, een geleide meditatie of rustgevende muziek. Alle drie met hetzelfde doel; in slaap vallen.

Oordopjes natuurlijk!

De makkelijkste en snelste oplossing om jezelf in slaap te laten komen zijn oordopjes. Zo demp je het geluid van je partner die naast je hout aan het zagen is. Hierin heb je verschillende opties. Je kunt kiezen voor goedkope oordopjes of oordopjes die je speciaal op maat laat maken.

Afhankelijk van je behoeften en het volume van snurken, maar ook rumoer op straat. De meest voorkomende kennen we allemaal wel. De oordopjes gemaakt van schuim in geel of blauw. Maar je hebt ook geluiddempende oordopjes van siliconen die je kunt gebruiken tijdens onder andere concerten. Dus ook tegen snurken van je geliefde wederhelft ­čśë

Vind je het niet prettig om oordopjes in je oor te stoppen dan bestaan er gelukkig ook noise canceling koptelefoons. Fijn om hiermee je podcast te luisteren.

Witte ruis

Heb je ooit gehoord van een witte ruis machine? Deze genereert een constant en consistent geluid dat erg rustgevend is om naar te luisteren. Deze worden ook veel gebruikt bij baby’s die moeite hebben met in slaap vallen.

Wanneer je niet wilt investeren in een witte ruis machine, kun je ook een app downloaden voor je telefoon.

snurkvrij de nacht door bij fsom magazine

Positie van je snurkende partner

Uit onderzoek blijkt dat slapen op je rug ervoor zorgt dat je meer snurkt. In plaats van een elleboog richting je partner, in de hoop dat hij of zij stopt met snurken, vraag hem of haar om van houding te veranderen. Bijvoorbeeld buik of zijligging.

Wij hebben ook iets gelezen over een tennisbal. Deze rol je onder de rug van je partner, waardoor hij of zij niet snel op de rug gaan liggen omdat dit nogal ongemakkelijk voelt. Niet echt partner vriendelijk, maar dat is een elleboog stoot ook niet natuurlijk en je wilt toch snurkvrij de nacht door!

Naast de hierboven genoemde tips bestaan er onder andere ook verschillende anti-snurkbeugels, een neusspreider en anti-snurkpleisters. Een nog te onderzoeken methode zou een tape op de mond zijn. Dit zou velen gezondheidsvoordelen met zich meebrengen, maar ook het snurken verminderen.

Artikel door: Kim (Kimmichaelis.nl)

Wist je dat lezen voor het slapen gaan ook een ontspannend effect op je kan hebben? Check de recensie van het eerste deel van De Ontdekking Van De Mens eens, wie weet is het iets voor je!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram