Het is een kille en gure herfstdag in het jaar 2005, na het laatste dagje verplichtingen nakomen in de week is het tijd geworden voor het weekend. Eindelijk. Na de verplichte avondmaaltijd bij Pa en Ma thuis, zo snel mogelijk de dikke jas weer aan de nieuwe witte Adidas sneakers, waarvan je al wist dat je spijt zou krijgen… 

De brommer starten en scheuren met dat ding, door het donker heen.. Stiekem iets te hard.. Maar op die leeftijd doet dat je niets! Je maten staan al klaar op het kruispunt als jij eraan komt, want je hebt de naam en faam om altijd iets te laat te komen. In stijl uiteraard…

Wanneer je je maten ziet, weet je dat het goed zit. “Waar gaan we heen?” “Ff het bos in!”.. en zo geschiedde. Na een paar rondjes was je op je witte Adidas schoenen nog net niet smerig. Op naar de kroeg dan maar? Binnen zitten deed je nog niet zo vaak, dat was eigenlijk veel te duur. Dus dan maar een koud kratje kopen en meenemen achter op de brommer. De volgende stap die we namen die avond was de belangrijkst, waar gaan we drinken? Soms een plekje in de buitenlucht en af en toe verkozen we toch een van onze ouderlijke huizen. Kratje erbij, brommers aan de kant en ouwehoeren. Zeker in de buitenlucht was dit altijd beregezellig, echter niet altijd even comfortabel.
 
Ik bedoel waar en hoe ga je zitten? In het natte gras? Nee, dat ging toch ook wel ver. Hadden we toen maar de luxe die we nu wel hebben dankzij de drie studenten uit Amsterdam.

Toen ik de kratkussen voor het eerst zag, was ik direct verkocht. Wat een geniaal concept! Waarom heeft niemand dit eerder bedacht? Vele feestjes en partijen bracht ik staande door of half hangend op de leuning van de bank, omdat er altijd te weinig zitplaatsen waren. Wanneer je een aantal kratjes bier had kon je er wel op zitten, maar dit was niet echt comfortabel. Nog maar niet te spreken over de flesjes die eruit vallen als je hem rechtop zet, of dat je broekspijp zeiknat was van het dooie bier dat in enkele flesjes achter gebleven was.

 

Drie studenten uit Wageningen hebben de website www.kratkussen.nl opgericht en zoals de naam al doet verraden, maken ze kratkussens! De studenten die tegenwoordig in Utrecht en Maastricht studeren, hebben het concept van hoogwaardige kussens op een mooi afgewerkt stuk hout opgezet met precies dezelfde gedacht als die ik direct kreeg bij de kratkussen! Bovendien past de kratkussen op elk kratje bier! Dit heb ik uiteraard zelf even getest en dat klop! Ze passen zelf in de Krombacher en Veltins kratjes uit Duitsland!
 
Ik ben iemand die veel te lang lege kratjes bier heeft staan. In de garage en in mijn bierhok zijn er altijd wel een paar te vinden. Nu tover je deze dus is een handomdraai om tot een comfortabele zitplek. Dat ik dit zeg ik geen marketing gelul, het is gewoon echt waar, zo’n kratkussen zit heerlijk. Je kunt ook nog een design naar eigen smaak uitkiezen, want ze hebben een prima assortiment. Check het zelf maar eens op www.kratkussen.nl.
 
Nooit meer staan, hangen of jezelf in een oncomfortabele positie duwen, maar eindelijk lekker op een kratje bier kunnen zitten. Wat mij betreft is dit nu al het product van 2019! Heb jij hem ook al in huis? Laat even een berichtje achter wat je ervan vindt!
Meer weten over mijn bier avonturen? Check dan TheDutchBeerDad op Instagram en Untappd! Uiteraard kun je ook even de tag opzoeken op onze website. #genietmaardrinkmetmate #geen18geenalcohol
— — —
Artikel door: Bas de Goede / TheDutchBeerDad
Wil je meer weten over mij en wat ik doe voor FSOM? Check dan snel mijn crewlid pagina. Wil je samenwerken met FSOM? Check dan onze pagina ‘samenwerken‘ of stuur een mail naar info@fsom.nl.
www.fsom.nl  is een online magazine opgezet door vrienden.
Bij dit magazine hoort een geweldige community op Facebook en ook op Instragram zijn er diverse community pagina’s waar je onze content op kunt vinden. Rechtsboven kun altijd klikken op een van de Social media iconen om te bekijken wat wij doen en uiteraard om ons te volgen!

 

 

 

www.fsom.nl is onderdeel van Kim Michaelis en staat ingeschreven bij de kamer van koophandel. Meer info? info@fsom.nl Alle afbeeldingen zijn eigendom van FSOM en haar gerespecteerde partners tenzij anders vermeld. Deze mogen niet zonder toestemming van de eigenaar gebruikt worden.

 

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram