Just Cause 3 – Review

Just Cause 4 is ondertussen uit maar onze FfredericC had zijn reis door Medici nog niet voltooid. Nu hij de platinum trophy echter heeft behaald heeft hij ook nog wat te zeggen over deze titel. Is het nog de moeite waard? Check it out!

Michael Bay

“Wat als Michael Bay een game developer was?” Zo kan je de Just Cause-reeks best samenvatten. Iedereen die al eens een spel uit deze ondertussen 4-delige gamereeks, verspreid over 3 consoles gespeeld heeft, weet dat het verhaal ondergeschikt is aan de actie maar het gaat als volgt.

Rico keert terug naar zijn geboorteplaats Medici waar hij vaststelt dat dictator Di Ravello heel deze mediterrane eilandengroep onder zijn duim houdt. Rico Rodriguez is een soort AliExpress James Bond met cheesy lines als “So long, bad guys” en “Sit back and enjoy the show”. Je sluit je aan bij het verzet om het gemilitariseerd regime ten val te brengen.

Di Ravello is wel zo lief geweest om alle propagandaposters, elektriciteitskasten en olietankers in een opvallend rood kleurtje te zetten want alles moet kapot en het liefst in een zo chaotisch mogelijk explosie. Mijn toiletbezoek na een avondje spicy food en bier is er niets tegen.

Make it go boom!

Het merendeel van je gametijd ben je dus bezig met romantische kuststeden te bevrijden en vijandelijke outposts en military bases op te blazen. Voor afwisseling zorg je zelf. Je hebt een behoorlijk uitgebreid wapenarsenaal ter beschikking en ook je wagenpark mag er wezen. Wil je op gelijk welk moment veranderen dan laat je toch gewoon een helikopter van de rebellen nieuwe speeltjes droppen. Na wat communistisch trompetgeschal unlocken er een aantal uitdagende maar fijne challenges gaande van wingsuitparcours en races ter land ter zee en in de lucht tot dezelfde bases nog eens opnieuw, maar voor punten naar de vaantjes te helpen.

Als dat nog niet genoeg is, werd de wereld door Square Enix bezaaid met collectibles en stunt jumps. Kortom, Just Cause 3 zal je in een Platinum-bui vele uren geëntertaind houden. Zeker als je een completionist bent zoals mij. Hoewel hij ultra rare (onder de 5 procent haalt hem binnen volgens Psnprofiles) is, heb ik nergens problemen mee gehad. Een speciale vermelding ook voor de trophy images en de originele namen.

Anders dan Rico zelf is JC3 geen hoogvlieger op grafisch vlak, hoewel een mooi vergezicht tijdens het parasailen of een Oud-romeinse zuilenrij mij wel konden bekoren. Daarbij komt nog eens dat de framerate bij te veel actie soms volledig blokkeert.. en dat op een PS Pro. Frustrerend en not done.

Conclusie

Just Cause 3 is geen hoogdravend spel maar dat probeert het ook niet te zijn. Alles staat in het teken van fun en vrijheid. En is dat niet wat we allemaal een beetje meer kunnen gebruiken in ons leven?

Twee kaarsrechte duimen in de lucht voor dit waanzinnig spel.

Nu kopen? We helpen een handje:

PlayStation 4
Xbox One

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld.

Vergeet ook niet om FfredeicC te volgen op Instagram of PSNProfiles!     Dit artikel is geschreven door: FfredericC Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!  

Ben jij of is jouw onderneming/product op zoek naar een partner
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven?
Neem dan contact op met Kim Michaelis Media via kimmichaelis@hotmail.com!

Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.

Social Media Management, Social Media HOSTING & Micro Marketing.
Speciaal geselecteerd voor jou!

➼➼➼ Kingdom Hearts III – Review
➼➼➼ Februari 2019 – The Games
➼➼➼ Spider-Man – The City That Never Sleeps DLC Review
➼➼➼ Ondergesneeuwd pareltje – Assassin’s Creed Rogue

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

2 reacties

  1. […] Management, Social Media HOSTING & Micro Marketing. Speciaal geselecteerd voor jou! ➼➼➼ Just Cause 3 – Review ➼➼➼ Kingdom Hearts III – Review➼➼➼ Februari 2019 – The […]

  2. […] Management, Social Media HOSTING & Micro Marketing. Speciaal geselecteerd voor jou! ➼➼➼ Just Cause 3 – Review ➼➼➼ Kingdom Hearts III – Review➼➼➼ Februari 2019 – The […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram