Unieke samenwerking voor een feestelijk Choco & Letter bier!

choco letter de molen steenbrugge aldi fsom magazine

Choco & Letter Dubbel | Een unieke krachtenbundeling in een bierlandschap. Brouwerij De Molen uit Bodegraven en Steenbrugge slaan de handen ineen om een bier in de schappen van ALDI neer te zetten.

Op zoek naar nieuwe smaken kwam Steenbrugge tijdens hun zoektocht ineens uit in Bodegraven Alsof het toeval was! De Molen maakte, als moderne Craftbeer brouwers, een goede indruk op Steenbrugge en al gauw werd er een fundament gelegd voor een feestelijk bier.

Heerlijk avondje van Sinterklaas

Het uitgangspunt werd; een bier brouwen voor Sinterklaasavond. Al snel kom je dan natuurlijk uit bij een combinatie van Chocolade en Chocoladeletters. Misschien zelfs wel wat banketstaaf invloeden? Een flinke invloed van pepernoten en misschien zelfs wel marsepein? Ach, wie weet slaat mijn hoofd nu een beetje op hol, maar het zou wel cool zijn.

Uit de samenwerking van Steenbergen en Brouwerij De Molen is ‘Choco & Letter Dubbel’ geboren. Uiteraard met de eigenwijze uitstraling waaraan we Brouwerij De Molen herkennen.

Het rijke en lichtzoete Steenbrugge Dubbelbruin, gebrouwen volgens eeuwenoude tradities, wordt na het vergistingsproces gelagerd. Met het toevoegen van cacaonibs van chocoladeletters, ontstaat een ware smaaksensatie. Dit bijzondere bier komt volledig tot zijn recht bij pepernoten, speculaaspoppen en natuurlijk de originele ALDI-chocoladeletters.

sinterklaas bier bij aldi

Dat leest u goed. De ALDI! Het bier is exclusief voor ALDI Supermarkten gebrouwen en zal in alle filialen verkrijgbaar zijn vanaf 6 november. Let wel op, het gaat om álle filialen in Nederland. Om een flesje bij de kassa af te kunnen rekenen, moet je minimaal een €2,- muntstuk meebrengen, of gewoon even pinnen natuurlijk.

Zo wordt maar weer eens bewezen dat Sinterklaas een feest is voor jou en oud! Wie zoet is, krijgt lekkers…

Wie ga jij trouwens voordragen voor de Craft Awards 2024? Ga snel naar Craftbrouwers.nl en geef je stem. De Craft Awards 2024 worden uitgereikt op 1 februari 2024 tijden de Dutch Craftbeer Conference. Op de website van Nederlandse Biercultuur vind je meer informatie over dit event.

Let op! Je kunt iedereen voordragen, het hoeven dus niet per sé Craft leden te zijn!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Op deze pagina kun je meer over TheDutchBeerDad lezen en natuurlijk is FSOM Magazine altijd op zoek naar leuke samenwerkingen! Ideeën, of wil je zelf over je passie schrijven? Mail dan naar info@fsom.nl.

Biercheque is het cadeau voor bierliefhebbers! Het is zover, het is tijd voor de Craft Wards 2024 voordracht. Wie heeft op jou de meeste indruk gemaakt dit jaar? Lees er alles over bij FSOM Magazine
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram