royale weizen ipa van grolsch bij fsom

Royale Weizen Ipa – We hebben een prachtig voorjaar gehad in 2017, daarna volgde toch een ietwat tragische zomer met her en der wel wat oplevingen, maar niets om echt opgewonden over te raken. En nu is Oktober hier en “Guess what!?”

Terwijl je traditiegetrouw in een tent in München hoort te gaan schuilen voor de regen… aan meterslange tafels in je lederhösen, die eigenlijk net iets te koud zijn om je warm te houden, het bier hoort weg te slurpen en hoort te genieten van de prachtige Beierse vrouwen die zomaar uit je natte droom konden stappen met die fusten bier in hun nek…

In plaats daarvan gaat de zon schijnen en hebben we prachtige nazomerdagen, genoeg redenen dus om de vergeten biertjes van afgelopen jaar te gaan proeven.

De enige echte Royale Weizen IPA!

Ik heb het over de Weizen IPA gebrouwen door Grolsch in Enschede. Naar mijn mening is Grolsch de prettigste Nederlandse pils op de markt maar dat is slechts mijn nederige mening, want als we heel eerlijk zijn zit er niet altijd veel verschil tussen pils en pils.

Deze Weizen IPA van Grolsch kwam in Mei van dit jaar op de markt en was voor mij toch wel een aangename verassing. De heerlijk frisse tinten die worden met een zachtbittere afdronk worden afgerond met behulp van de Magnum hop.

Dit is een goede stap van Grolsch richting het brouwen van Craft bieren zoals ze dat eind jaren ’90 ook al deden om de 100 jarige verjaardag van de beugelfles te vieren.
Gaan de tukkers dan ook echt meedoen? Dat valt nog te bezien, maar een prettig fundament is aangelegd.

Bier paspoort

Naam: Royale Weizen – IPA
Soort: Weizen IPA
Kleur: Troebel Geel
Brouwer: Grolsch
Herkomst: Enschede, Nederland
Verpakking: 30cl fles, Reguliere beugelfles en in beperkte oplage de 75cl beugelfles.
Details: ABV 6%
Hop: Citra, Magnum,
Bierrating: 7/10

Weizen is een natuurtroebel tarwebier met een licht zoete afdronk, gebaseerd op Duits brouwmeesterschap. De IPA invloeden geven dit biertje het karakter dat ze verdiend met een heerlijke bittere smaak en afdronk.

Aanrader?

Zeker weten! Nu we in oktober zulke zalige na-zomerse dagen mogen ontvangen; scoor dan direct maar een Weizen IPA van Grolsch erbij. Dan zit je altijd goed!

Door: Bas de Goede
Instagram: TheDutchBeerDad

Wil je een eerder gemaakt bier paspoort terug vinden? Dat kan altijd in de categorie ‘Bier’ of typ in ‘Zoek een blog’ de naam van het bier en je vind alles over je favoriete bieren!

Tips? Ideeën? Of andere toevoegingen?
Wil je meer weten over onze crew en community?
Jou merk hier? Neem dan direct contact met ons op via het contactformulier!

Vergeet niet onze Facebookpagina te liken ons te volgen op Instagram!

Andere bieren van afgelopen zomer!
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram