Rampzalig… Het bier van Vlieland

Rampzalig… Het bier van Vlieland

28 augustus 2017 0 Door TheDutchBeerDad

Het is zomer, althans, op papier! We trekken er weer massaal op uit! Lekker op vakantie naar het buitenland, of blijven we toch gewoon in Nederland? Om je ontdekkingsreis op biergebied wat te bevredigen kun je ‘gewoon’ in Nederland beginnen, want ook in ons eigen land zijn er ruim voldoende lokale bieren met hun eigen verhaal…

Zo ook het bier ‘Rampzalig’… Het bier van Vlieland…

Rampzalig!

‘Rampzalig’ zegt gelukkig niets over de smaak van dit biertje, maar is de gekozen naam vanwege het verhaal achter dit bier. Het bier is gebrouwen door Henriëtte Waal en Bojan Bajic in samenwerking met ‘de Naeckte Brouwers’.
Het bier is oorspronkelijk bedacht en gebrouwen ter nagedachtenis aan de ramp die 350 jaar geleden plaatsvond bij Vlieland en Terschelling. Bij deze ramp vatte 170 koopvaardijschepen vlam door de Engelsen. Hierbij lieten duizenden opvarenden het leven.
Bier: Vlielands Amber bier
Brouwers: Henriëtte Waal en Bojan Bajic in samenwerking met ‘de Naeckte Brouwers’
Herkomst: Vlieland, Nederland
Details: Koperkleurig, Laag koolzuurgehalte, Redelijk stevige bittere afdronk.
Rating: 7/10
Het bier heeft een kenmerkende troebele kleur, passend bij een Amberbier.
Het is een bier met een laag koolzuurgehalte, maar desalniettemin wel een prettige ietwat stevige smaak. Echter is het verhaal achter het bier een stuk spectaculairder dan het bier zelf.
Daarmee wil ik helemaal niet beweren dat dit een slecht biertje is, maar met de 7 als rating houdt het echt wel op.
Ben je een keer op Vlieland dan is dit biertje dus wel degelijk een must-drink! Heerlijk een lokaal biertje drinken hoort er gewoon bij!
Artikel geschreven door: Bas
Please follow and like us: