Guilty Pleasure – Dragon Ball Super

Guilty Pleasure – Dragon Ball Super

27 augustus 2017 1 Door Peter van de Velde

Guilty Pleasures. Wat heb ik eigenlijk een hekel aan dat woord. Het impliceert dat ik me schuldig moet voelen omdat ik iets leuk vind. Maar als ik het positief benader kan het ook best zijn dat je uniek bent door iets leuk te vinden wat niet iedereen leuk vindt! Iedereen heeft wel een of meerdere guilty pleasures of je vindt bepaalde dingen wel een guilty pleasure. Daarom hebben we besloten om het segment “Guilty Pleasure” in het leven te roepen. Of dit nu een wekelijks, maandelijks of iets volkomen willekeurig iets wordt is nog onduidelijk maar dat we het vaker gaan doen staat wel vast. Dit keer een Guilty Please van mij, een tekenfilm van nu met connecties aan vroeger: Dragon Ball Super!

Dragon Ball Z Kai (HD remake)

Wie van ons is er niet groot geworden met Goku, Vegeta, Piccolo en Gohan! Juist, Dragon Ball Z. Of misschien ken je ze zelfs wel van Dragon Ball. Gebaseerd op een populaire manga (Japanse stripboek) wisten Dragon Ball en Dragon Ball Z indruk te maken bij velen van ons. Helaas werd toendertijd ook Dragon Ball GT uitgebracht, een serie die niet op bronmateriaal van Akira Toriyama werd gebaseerd. Vier jaar geleden, in 2013, gaf Toriyama een teken van leven met de Dragon Ball Z film – Battle of the Gods. Deze film werd zo goed ontvangen dat er nog een film werd gemaakt met de titel Resurrection F en een gloednieuwe manga en tv serie! Dragon Ball Super was geboren!

bron: swissgeek.ch

In juni 2015 is de nieuwe Dragon Ball serie, Dragon Ball Super begonnen.Voorafgaand aan de serie kwamen er twee films uit welke ik hier kort zal toelichten. Let op, spoilers incoming. Als je nog niets gezien hebt dan ben je gewaarschuwd.

Battle of the Gods

De tv serie begint eigenlijk zoals Battle of the Gods ook begint. Majin Buu is verslagen (het einde van Dragon Ball Z) en er is al een tijdje vrede op aarde. Uiteraard willen Goku en Vegeta nog steeds enkel sterker worden, is Gohan helemaal veranderd is een studiebol en zijn de overige karakters allemaal begonnen aan een teruggetrokken leven. Maar er dreigt een gevaar!
Beerus, de God van Vernietiging (God of Destruction) is ontwaakt en hij is op zoek naar de Super Saiyan God om zijn krachten eens te meten. Samen met zijn assistent Whis gaat Beerus op zoek en komt uiteraard uit bij onze helden. Nu is er geen Saiyan die we kennen een Super Saiyan God maar gelukkig is er al tijd een manier om hierachter te komen. En dit is ook wel nodig gezien een Super Saiyan 3 in twee slagen knock-out is. Uiteindelijk lukt het Goku natuurlijk om de krachten van een Super Saiyan God te worden en zijn krachten te meten met de God van Vernietiging!
De serie volgt in het begin hetzelfde verhaal maar dan een stuk uitgebreider. Waar de film 85 minuten duurt is hetzelfde verhaal verdeelt over 14 afleveringen van de tv serie!
Beerus vs Goku Super Saiyan God

Resurrection F

In Resurrection F komt een oude bekende terug op het scherm! De vijand die iedereen haat maar toch ook het liefste ziet. De oude strijdmachten van Frieza gaan naar aarde en met behulp van de Dragon Balls wensen ze Frieza terug in leven. Shenron kan dit echter alleen doen in de vorm zoals Future Trunks hem heeft achtergelaten. De in mootjes gehakte Frieza wordt terug gewenst en met behulp van geadvanceerde techniek weten ze Frieza weer in elkaar te zetten. Na een periode van trainen van Frieza wil hij nog maar 1 ding, wraak op de aap Goku!
Wanneer Frieza en zijn leger op aarde aankomen zijn Goku en Vegeta echter nergens te bekennen. Zij zijn in training bij Whis op Beerus zijn thuisplaneet, aan de andere kant van het universum! Gelukkig is er altijd wel een manier voor de helden om net op tijd terug te keren op aarde waar de conclusie, het gevecht tussen Goku en Frieza kan beginnen. Maar zoals gezegd heeft Frieza niet stilgezeten en is hij vele malen sterker dan hij was op Namek. Vergeet de witte vorm van Frieza, het is tijd om te gaan voor de eerste plek: Golden Frieza! Nu is het blijft het Dragon Ball en er komt nog een transformatie bij voor Goku en Vegeta in de vorm van Super Saiyan Blue! 
Golden Frieza vs Goku Super Saiyan Blue
Vegeta Super Saiyan Blue

Dragon Ball Super

Die films dragen officieel de naam Dragon Ball Z nog maar de bijbehorende serie, waarbij de eerste twee verhaallijnen zich verhouden tot de eerste twee films. Sindsdien zijn er al vele afleveringen geweest en zitten ze in Japan nu bij aflevering 105, welke vandaag online komt.
We zijn dus ondertussen alweer twee jaar verder en in Amerika is men ondertussen bij aflevering 30 dus wellicht kunnen we binnenkort ook in Nederland weer onze jeugd herbeleven en verder kijken naar Dragon Ball Super! Voor nu kijk ik het simpelweg online. Mocht het in Nederland op tv komen zullen we jullie uiteraard op de hoogte houden!
Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde (cloudstrifenl)

Volg ons op FacebookInstagram en Twitter

Please follow and like us: