Primeur! Proef de nieuwe IPA van de Texelse bierbrouwerij

Primeur! Proef de nieuwe IPA van de Texelse bierbrouwerij

17 augustus 2020 1 Door Bas de Goede

Overzee IPA | Dat de Texelse bierbrouwerij inmiddels een wide range of heerlijk bieren heeft, dat is wel duidelijk. Met als absolute topper en meest bekende natuurlijk de enige echte Skuumkoppe. Nou zijn ze op Texel gewend om zelfvoorzienend te zijn en daarom is een eigen IPA zeker op zijn plaats!

Dit nieuwe bier van de Texelse bierbrouwerij is dus een IPA met de prachtige en toepasselijke naam: Overzee IPA. Naast twaalf andere speciaalbieren mag de IPA zich dus kronen tot 13e speciaalbier en tevens de eerste echte IPA in dit rijtje. Vanaf vandaag konden gelukkigen dit bier al op Texel proeven, uiteraard zal deze snel verkrijgbaar zijn aan vaste wal.

Wat is een IPA eigenlijk?

De bierstijl ‘IPA’ heeft al een lange geschiedenis en is ontstaan toen de Engelsen de destijds lange vaart richting Indië moesten maken. Uiteraard moest er bier meegenomen worden om de zeelieden en dan vooral de dek-schrobbers tevreden te houden, het laatste wat je wilde was muiterij onderweg.

Om vervelende akkefietjes te voorkomen onderweg, gingen er dus ouderwetse vaten met bier mee op reis. Het bier wat ze destijds brouwde was echter maar kort houdbaar, gelukkig kwamen ze er al snel achter hoe ze het bier langer houdbaar konden houden. Juist! Door hop toe te voegebn.

Tegenwoordig drinken we onze IPA’s zo verse mogelijk, want we voegen de hop puur toe voor de smaak. Maar vroeger was dit dus wel anders…. Lees er alles over in mijn artikel over ‘Er is voor iedereen een IPA!’.

Texelse overzee ipa op FSOM magazine

Overzee IPA

De Overzee IPA van de Texelse bierbrouwerij is dus alweer het 13e speciaalbier van deze eilandbrouwerij. Met haar 6% alcohol heeft ze een mooi percentage en de smaak is fruitig fris met citrus en abrikoos. Door de toevoeging van extra hop moet de overzee IPA ook nog eens een heerlijke frisbittere afdronk hebben waar je nog lang van kunt nagenieten.

Op untappd heeft het bier al wat mooie beoordelingen mogen ontvangen na de release van vandaag. Uiteraard gaan wij het bier ook zo snel mogelijk proeven (verkrijgbaar vanaf 31/8) en zul je hem voorbij zien komen op mijn Instagram en het YouTube kanaal van FSOM. Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Dat Jopen al jaren geweldige bieren kan brouwen bewijzen de prijzen die de kasten en planken in Haarlem vullen. Daar mag Jopen nu weer 3 awards bijvoegen.

FSOM Magazine het entertainment platform voor jou!

Lachen, gieren en brullen met Netflix?

Please follow and like us: