Oranje boven het is tompouce tijd!

Oranje boven het is tompouce tijd!

13 april 2022 0 Door Bas de Goede

Tompuce IPA | Oranje boven, Oranje boven, leven de koning! Onze Koning blaast binnenkort 55 kaarsjes uit en alhoewel hij zelf vooral bekend staat als ‘Prins Pils’. Is het nu toch echt tijd voor wederom een tompouce bier!

Na de succesvolle samenwerking van Lowlander en Hema, sloegen ze de handen recent nogmaals ineen voor dé immens populaire tompouce ale. Daar komt nu een vervolg op! En wat voor eentje! Gewoon een hele dikke tompouce IPA!

Oranje boven!

Oranje Boven! Het is tompouce tijd, want onze Koning blaast binnenkort 55 kaarsen uit. Dan hebben wij het niet over een gewone tompouce! Fsom magazine

Na het succes van vorig jaar werken HEMA en de botanisch brouwer Lowlander Beer, deze Koningsdag opnieuw samen. En komen ze met een geheel nieuwe variant van het fameuze tompouce biertje. Volledig aangepast aan het oranje thema presenteren ze de Tompouce IPA (met 5% alcohol), een juicy milkshake IPA met een zesty afdronk en natuurlijk een dikke bak sinaasappel erin!

De Tompouce IPA is uiteraard een botanisch bier, gebrouwen door Lowlander. Deze IPA bevat vanille en wordt gebrouwen met een reststroom sinaasappelschillen (lekker duurzaam bezig!). De smaak van deze milkshake IPA wordt gekarakteriseerd met gelaagde fruittonen en een frisse afdronk. Vanaf 11 april 2022 vind je dit biertje in bijna alle HEMA winkels in Nederland en online via de shop van HEMA.

Ik ben heel erg benieuwd naar dit biertje en ga hem dan ook snel proeven! Er komt een review van op ons YouTubekanaal FSOM tv, abonneer je dus snel en mis ‘m niet!

55 kaarsen en 55 horeca zaken!

Om de verjaardag van onze Koning groots te vieren is de Oranje Tompouce IPA dit jaar tijdens Koningsdag in 55 horecazaken te vinden, ter ere van Willem Alexanders’ 55e verjaardag.

“Na het succes van de Tompouce Ale voelden we dat het tijd was voor iets nieuws. Met een feestdag als Koningsdag, waarop heel het land oranje kleurt, doet de beroemde HEMA tompouce hetzelfde. Natuurlijk kon ons tompouce bier niet achterblijven. We verruilden de frambozen voor de licht zoete smaak van sinaasappel en voegden hier wederom vanille aan toe voor de romige afdronk. We kozen dit keer bewust voor een I.P.A., voor iets meer diepgang en een aangenaam bittertje. En die combinatie gaat verrassend goed samen! Daarnaast wordt de Tompouce I.P.A. gebrouwen met geredde sinaasappelschillen afkomstig uit de horeca. Zo bewijzen we niet alleen dat reststromen bomvol smaak zitten, maar laten we ook zien hoe voedselverspilling beperkt kan worden” aldus Frederik Kampman, Chief Botanical Officer Lowlander.

Wil jij trouwens de Bier-compagnie provinciebox van deze maand ook proberen? Wees dan snel, want ze hebben de prijzen op dit moment flink verlaagd! Bestel de provinciebox hier!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd en Instagram! Let’s share!
Wil jij weten wat een West Coast IPA is? Lees dan vooral het artikel ‘Wat is een West Coast IPA?’

Wat Proeven we vandaag?

Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us: