Je eigen vakantiehuisje is dichterbij dan je denkt!

Vakantiehuisje FSOM

Vakantiehuisje | Wie droomt er niet van? Een eigen vakantiehuis, een plek onder de zon en altijd iemand in de buurt die zo’n huisje bouwen kon. Of eigenlijk moet ik zeggen; kan!

Je hoort mensen wel eens praten over een vakantiehuisje in Spanje of Portugal. Heerlijk lijkt je dat dan, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Het vergt toch een flinke investering qua tijd en vooral geld. Maar wat nu als dat vakantiehuisje dichterbij is dan je denkt…

Een eigen vakantiehuisje! Heerlijk!

In recente jaren is de populariteit van kamperen weer wat opgekrabbeld, zo schreef ik eerder al iets over kamperen, glamping, caravans en nog veel meer Echter merk je het al aan de voorgaande zin, er is een zekere vorm van luxe ingeslopen. Daarom kwam ik recent tot een logische conclusie en zijn wij aan de mogelijkheden van een chalet bouwen of stacaravan kopen gaan uitzoeken!

Door de afgelopen anderhalf jaar zijn wij veel meer aangewezen op reizen binnen Nederland door de beperkingen die er waren. Het was dan ook geen verrassing dat we nog veel te ontdekken hadden, aangezien we eerder veel uitweken naar Duitsland en Frankrijk. We kwamen op de mooiste plaatjes terecht, van de Zeeuwse kust tot kleine dorpjes in Noord-Holland. Via Limburg kwamen wij op de Veluwe terecht en dat bracht ons op een idee. Waarom gaan we daar geen chalet kopen of bouwen!? Er is op internet een enorm aanbod aan chalets te koop in allerlei soorten en maten, van oud naar fonkelnieuwe en natuurlijk maatwerk. In het geval van dat laatste moet je er wel rekening mee houden dat de portemonnee iets groter moet zijn! 😉

Wie droomt er niet van? Een eigen vakantiehuisje, een plek onder de zon en altijd iemand in de buurt die zo'n huisje bouwen kon. 

Lees alles over de voordelen bij FSOM. Afbeelding van Bergjes.nl.
Afbeelding Bergjes.nl

De vele voordelen!

Het allergrootste voordeel van een chalet kopen t.o.v. een vakantiehuisje in Spanje is natuurlijk de aanschafprijs. Ik ga er voor het gemak vanuit dat je een nieuwe wilt gaan kopen om die op een mooie camping te zetten in het bos, langs het strand of misschien wel ergens op de rand van de heide. Een nieuwe chalet inclusief elektra en sluitwerk kun je vaak kopen voor minder dan €10.000,-. Mocht je voor wat meer luxe willen gaan, kun je het zo gek maken als je zelf wil.

Nadat je de chalet van je dromen hebt gekozen wil je natuurlijk dat deze op een mooie plek komt te staan. Op bijna alle campings in Nederland zijn er mogelijkheden om je chalet te plaatsen. Uiteraard kun je ook een stukje grond kopen, dit is een idee waar wij momenteel zelf mee bezig zijn! En zelfs wanneer je toch liever wat verder weg bij huis wilt zijn, is een chalet er zo bezorgd en staat in no-time op zijn plek.

Zorg bij het plaatsen van een chalet altijd voor de juiste vergunningen. In Nederland is dit in veel gemeentes geen enkel probleem, maar in het buitenland moet je goed opletten of je de juiste vergunning voor de juiste locatie en bouw aanvraagt. In Nederland is er in de omgevingswet opgenomen sinds 2014 dat er minder eisen zijn aan het plaatsen van een chalet en in veel gevallen zelfs helemaal geen vergunning.

Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de chalet gewoon in je eigen tuin te zetten. Wanneer je hier de ruimte voor hebt, kunnen familieleden en vrienden altijd tot rust komen of gewoon lekker blijven slapen na een gezellig feestje!

Geld verdienen!

Bij deze nog even een super geheime tip! Je kunt namelijk ook gewoon geld verdienen met je chalet wanneer je het bovenstaande allemaal hebt geregeld. Allereerst kun je zelf altijd op vakantie en kosteloos annuleren als dit zo uitkomt. Daarnaast kun je de chalet ook verhuren via diverse websites en dan verdien je die investering spoedig terug!

Wij gaan er verder mee aan de slag en uiteraard zijn wij erg benieuwd of we je op ideeën hebben gebracht. Uiteraard mag je jouw ervaring ook delen onder dit bericht of mailen naar info@fsom.nl o.v.v. Je eigen vakantiehuisje!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Artikel in samenwerking met Bergjes.nl.
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] je dat je eigen vakantiehuisje ook dichterbij is dan je […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram