Geef jouw tuin een dikke upgrade voor de winter!

tuin upgrade!

Tuin Upgrade | Vlak voor de zomer hebben we vijf tips met je gedeeld over het zelf bouwen van een overkapping. Dat project is klaar, maar bij mij kriebelde het alweer om wat nieuws te gaan bedenken. Ik heb altijd een zwak gehad voor iets wat ik veel tegen kwam in Duitsland. Een zogenaamde ‘Wintergarden‘. Waarom vertalen we dat niet naar een ‘Wintertuin‘!?

Juist, wat ik daar veel tegen ben gekomen kunnen we natuurlijk ook gewoon aan ons huis vastmaken. Right? Het idee is dan ook om een mooie overkapping in de tuin te maken, maar dan aan het huis vast. Een ideaal tweede project en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor de zomer hebben we vijf tips met je gedeeld over het bouwen van een overkapping. Maar om je dikke tuin upgrade te realiseren gaan we nu een stap verder!

FSOM
Een geleende afbeelding van Verasol!

Let’s do this!

Allright. Een nieuw project vraagt om een nieuwe aanpak en de tijd dringt toch ook wel een beetje, het weer is al guur en koud aan het worden en daarom is mijn enthousiasme gewoon te groot om er mee te wachten. Na wat overleg en veel inspiratie opgedaan te hebben via internet en Pinterest hebben we een keuze gemaakt. We gaan echt die ‘Wintergarden‘ vertalen naar een overkapping aan ons huis vast. En dan wel een overkapping met een glazen schuifwand!

We kiezen dan voor een frame dat van aluminium is, allereerst is dit super duurzaam, maar het is ook financieel mede daardoor een goede keuze. De afwerking is eenvoudig en door het gebruik van glas of polycarbonaat heb je eigenlijk gewoon een onderhoudsarme overkapping aan je huis zitten. Wij werden pas echt enthousiast bij het zien van die prachtige schuifwanden. Door zo’n mooie glazen schuifwand te plaatsen heb je ook gewoon weer een onderhoudsarme optie om in de winter die kou buiten de deur te houden, letterlijk! En in de zomer gooi je de hele wand open! Ideaal!

Voor de zomer hebben we vijf tips met je gedeeld over het bouwen van een overkapping. Maar om je dikke tuin upgrade te realiseren gaan we nu een stap verder!

FSOM
Geleende afbeelding van Verasol!

Dikke tuin upgrade!

Wij zijn dus in Duitsland jaren geleden al verliefd geworden op zo’n ‘Wintergarden’. Vaak zijn ze daar niet helemaal geweldig geïsoleerd of voorzien van een kachel, maar soms ook wel. Of er zit een toffe petroleum of houtkachel in. Wij gaan dus voor een relatief eenvoudige, maar duurzame contractie waarin we aluminium en polycarbonaat combineren met het plaatsen van een schuifwand over de gehele breedte. Hierdoor kunnen we eindeloos combineren met de opstelling.

Het grote voordeel is dat hij in de winter toch voor een beschut plekje zorgt die je dusdanig kunt inrichten dat het er zeer gezellig vertoeven is. We zorgen voor een lekkere warmtebron en zo kun je er dus ook gewoon heerlijk genieten van je bakje koffie in de ochtend. Met een beetje mazzel dwarrelen er zelfs wat sneeuwvlokjes uit de lucht. 😉

In de zomer gaat die glazen schuifwand zijn werk doen en kun je dus eindelijk combineren met de opstelling en de zonwering. Dit geld natuurlijk ook voor het dak, daar gaan wij sowieso van die mooie rieten rolletjes inzetten, maar daarover later meer! De ‘Wintergarden’ gaat in ieder geval een feit worden en de dikke tuin upgrade dus ook. Heb jij ideeën, vragen of inspiratie (nodig)? Let us know!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Artikel in samenwerking met Verasol.
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram