Tekken 7 – Review

Tekken 7 | Een fighter die al jaren meedraait is natuurlijk the King of Iron Fist! Tekken is een begrip onder fighting game liefhebbers en met een nieuwe game in de reek kon een review natuurlijk niet uitblijven. Here… we… go…

Mishima Wie Tekken zegt, zegt Mishima. Jinpachi, Heihachi of Kazuya natuurlijk. Bij de meeste fans zelfs ook aandacht voor Kazama. Jin Kazama, Jun Kazama. Deze namen vormen eigenlijk het verhaal uit de Tekken series. Vanaf het eerste deel, die uitkwam op de PlayStation in 1994, staat deze redelijk niet functionerende familie aan het hoofd.

In dit zevende deel wordt het slot van de Mishima saga verteld. Het verhaal wordt verteld door middel van een verslaggever en je speelt de story mode ook met karakters waar het verhaal over wordt verteld. Het begint allemaal rustig door een soort van inleiding waar het is begonnen. Kleine Kazuya is pissed omdat Heihachi zijn moeder heeft vermoord. Gek genoeg is Heihachi
natuurlijk de vader van Kazuya maar we hebben nooit te horen gekregen hoe dit is gebeurd, waarom dit is gebeurd. Gelukkig wordt die vraag in dit deel eindelijk beantwoord! Ik zal geen spoilers weggeven over het verhaal maar desalniettemin krijgen we eindelijk het antwoord waar we al sinds het eerste deel op wachten.

Wanneer je klaar bent met de game is er nog een mode waar je een player story battle kunt uitvoeren. Dit zijn korte gevechten van 2 rondes tegen een rivaal uit de serie. Jin vs Hwoarang bijvoorbeeld. Zo hebben deze gevechten een korte intro met een kleine cut-scene. Leuk om even mee bezig te zijn, maar ik denk niet dat ik ze allemaal ga spelen.

Akuma

Aku-wie? Voro de die-hard Tekken spelers zal Akuma wellicht een onbekende zijn die zijn opwachting maakt in Tekken 7. Voor de Street Fighter fans is dit karakter een oude bekende. Akuma is een speelbaar karakter in Tekken 7 en hij is op zoek naar Heihachi en Kazuya om hun het zijgen op te leggen. En niet op een hele goede manier.

Dead more then Alive is dan ook de boodschap van deze onbekende vechter. Overall in het verhaal verder aan de korte kant en heb je binnen 3 uurtjes de credits over het scherm rollen. Maar goed, het is dan ook een fighter en geen Uncharted.

Character (customization)

Tekken 7 kent een uitgebreid rooster van verschillende vechters en ze zijn allemaal vanaf het begin te gebruiken! Dus niet langer ellenlang de Arcade modus spelen om alle karakters vrij te spelen. Wel kun je de karakters aanpassen zoals dit ook in het verleden het geval was. Gelukkig nemen de makers dit niet al te serieus en de creaties zijn dan ook vooral lachwekkend. Maskers, spookjes die om je heen vliegen, niets is te gek in deze uitgebreide modus.

Speelbare karakters

Helaas zullen niet alle karakters speelbaar zijn in Tekken 7 die we in de oude spellen wel konden gebruiken. Wel zijn er een aantal nieuwe vechters toegevoegd aan het speelbare rooster maar het zal voor sommigen even wennen zijn.

Niet speelbaar in Tekken 7Nieuw in Tekken 7
Anna WilliamsAkuma (Street Fighter)
ZafinaKazumi Mishima
Baek Doo SanLucky Chloe
Armor KingJosie
Christie MonteiroShaheen
Bruce IrvinGigas
Julia ChangKatarina
Jun KazamaClaudio
Craig MardukEliza (DLC only)
Ganryu 
Lei Wulong 
Wang Jinrei 
Roger Jr. 
Raven 
Mokujin 

Something old and…

Er zijn in Tekken 7 genoeg speelmodi om je lange tijd bezig te houden. De ouderwetse Arcade is aanwezig, al is deze deze keer wel erg kort. Met 5 gevechten met je er doorheen en deze optie is dan ook een die je wellicht niet al te veel zult gaan spelen.

Een modi die je vaker zult spelen is Treasure Mode. In deze Mode kun je een oneindig aantal gevechten spelen tegen AI spelers die echte spelers moeten voorstellen. Dat wil zeggen dat Bandai Namco Studios helemaal los is gegaan met de outfits. Door gevechten te winnen krijg je Treasures welke items bevatten die je zelf kunt gebruiken bij de Character Creation. Ook kun je in deze modus je offline rank omhoog gooien startende bij beginnen om je op te werken tot een ware Tekken Master. Voeg hier nog een aantal bonussen aan toe tijdens gevechten als versnelde gevechten of dubbel zoveel schade aanrichten en je kun je lange tijd vermaken met deze Modus.

…Something New

Nieuw in Tekken 7 ten opzichte van voorgaande delen is de zogeheten Rage Arts. Wanneer je in gevechten hard aangepakt wordt en je health zakt onder de 30% wordt een speciale aanval mogelijk in de vorm van Rage Arts. Met een druk op de knop voer je nu een aanval uit die net het verschil kan maken tussen winnen en verliezen door de hoeveelheid schade die ze aan kunnen richten. Dat lees je goed want deze aanvallen, hoewel dodelijk, zijn goed af te weren. Dus reken er niet op dat je hiermee net even de laatste klap toe kunt dienen! Gameplay op zijn best wat mij betreft.

Online

Het lijkt erop dat online gamen tegenwoordig een hype is en voor een fighting game is dit natuurlijk ideaal om je kunsten echt te laten zien. Helaas is het systeem in deze titel echter niet goed te gebruiken door de bugs. Ik heb vaker de melding gezien dat ik niet verbonden kon worden dan dat ik daadwerkelijk een online gevecht heb kunnen voeren.

Als het werkt is het dus een leuke toevoeging met Player, Ranked en Tournament mode. Als je geduld hebt, of een patch afwacht, dan kan dit in de toekomst een uitkomst bieden om je hooked te houden tot ht volgende deel.

The Final Judgement

Mijn oordeel over Tekken 7 is een beetje met mixed feelings. Ik heb niet het gevoel van awesomeness gekregen die ik tijdens eerdere delen wel had. Het vrijspelen van karakters door middel van eigen verhalen per karakter was precies waar ik het voor deed.

Desondanks voelt Tekken wel als Tekken in gameplay en weet het met de toevoeging van Rage Arts ook daarin nog te vernieuwen. Het missen van een karakters is pijnlijk maar geeft wel ruimte om ook de nieuwe karakters meer kans te geven. En wie weet maakt DLC in de toekomst het gemis nog goed.

Overall is Tekken 7 echter een zeer geslaagde fighter geworden die fans van het eerste uur en nieuwkomers zeker zal bekoren.

See you in The King of Iron Fist Tournament!

Cijfer: 8/10

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Rocktober 2021 gaat bijna beginnen en wij gaan onze content daar een beetje op aanpassen. Hoe? Dat lees je in dit artikel. Check it out! Lees er alles over bij FSOM!
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram