Een kijkje op een vredig eiland met een gruwelijk verleden

Een kijkje op een vredig eiland met een gruwelijk verleden

24 mei 2022 0 Door Bas de Goede

The Chant | Een prachtig idyllisch eiland waar je heerlijk kunt wegdromen en kunt ontspannen. Ook is het een prachtige plek om even heerlijk in contact met jezelf te komen en daar eventueel wat ondersteunende middelen bij kunt gebruiken, heerlijk. Gewoon doen! Toch?

Nou, denk daar nog maar een paar keer over na. Of nog beter gesteld, ga in het najaar gewoon The Chant spelen! Deze zieke horror-psychedelische game laat jou op het puntje van je stoel balanceren met heerlijk klamme zweethandjes en een beetje kippenvel in je nek. Check de teaser trailer maar eens!

Spirituele nachtmerrie

Die trailer beloofd al veel goeds! Dat er een duistere kant van spiritualiteit is, daarover hoor en lees je vaak genoeg berichten. Het is toch iets onbekends en ongekends.

Met zo’n soort spiritualiteit doorbreek je de grenzen van het alledaagse in de nieuwe psychedelische horror-game The Chant. Deze third-person horror action-adventure game is ontwikkeld door Brass Token en uitgegeven door Prime Matter, en zal later dit jaar verschijnen om spelers een zenuwslopende ervaring te bieden.

The Chant verplaatst je naar een afgelegen eiland, waar in het verleden een chant-ritueel op verschrikkelijke wijze verkeerd is afgelopen. Hierdoor is een portaal geopend naar de nachtmerrie-dimensie genaamd The Gloom, en word je plots belaagd door raadselachtige verschrikkingen en vervagen alle grenzen tussen realiteit en je grootste nachtmerries.

Een prachtig idyllisch eiland waar je heerlijk kunt wegdromen en kunt ontspannen. Toch? Of gaat er in The Chant meer schuil op dit eiland? Lees er alles over bij FSOM Magazine

De Gloom-dimensie voedt zich met negatieve energie (Waar ken je dit nog meer van!?) en begint jou en de anderen tot waanzin te drijven. Letterlijk! Mede mogelijk gemaakt door je eigen angsten verschijnen er bizarre wezens die je meenemen op een psychedelische horrortrip zoals je die nooit eerder hebt meegemaakt… En misschien wel nooit meer mee zult maken.

Maar er is uiteraard nog hoop. Door het ontrafelen van de mysteries van een new age-sekte uit de jaren 70 en tegelijkertijd je geest, lichaam en geest te versterken, kun je de effecten van ‘The Chant‘ omkeren en voorkomen dat je voor altijd in de duisternis komt vast te zitten.

Hou je derde oog open voor meer nieuws over deze zenuwslopende horrorsensatie die in het najaar van 2022 beschikbaar zal worden. Wij houden je uiteraard op de hoogte!

Meer Gaming nieuws en de tofste reviews check je natuurlijk in onze rubriek Fifty Shades of Gaming. Lees daar bijvoorbeeld de te gekke review van fFredericC over Day’s Gone!

Artikel door: Bas

Please follow and like us: