Dit zijn de beste eredivisiespelers van de afgelopen 10 jaar

de beste ererdivisiespelers van de afgelopen 10 jaar. fsom

Eredivisiespelers | Online data vergelijken met de realiteit en op basis daarvan een voorspelling maken. Ieder jaar weer gebeurd dit door meer scouts dan alle eredivisieclubs bij elkaar hebben. Die doen namelijk de scouts van EA-Sports voor de populaire voetbalgame FIFA. De voetbalkaarten die daaruit komen werden onder de loep genomen door FLYERALARM

FLYERALARM analyseerde ruim 6.000 digitale FIFA spelerskaarten van alle eredivisiespelers over de afgelopen tien jaar. Aan de hand van deze spelerskaarten werden de eredivisieclubs beoordeeld en gerangschikt. De online drukker vergeleek de echte prestaties van eredivisieclubs met de gemiddelde spelersbeoordelingen uit de voetbalgame. Hiervoor raadpleegde het bedrijf bronnen als Futhead.com, Transfermarkt.nl, Voetbal.com en Eredivisiestatistieken.nl. FLYERARALARM is naast deze activiteiten ook eigenaar van een voetbalclub in Duitsland en een voetbalclub in Oostenrijk.

FLYERALARM maakte met een eigen computerscript het Team van het Decennium op voor de Eredivisie als geheel én voor alle 26 eredivisieclubs individueel. In dit artikel over FIFA-beoordelingen lees je meer hoe dit onderzoek tot stand kwam.

FIFA X DE EREDIVISIE

FIFA. Voor vele game- en voetballiefhebbers niet onbekend. Met meer dan 300 miljoen verkochte edities wereldwijd is FIFA veruit de meest gespeelde voetbalgame ter wereld. Een spel dat volgens sommige niet ieder jaar veel veranderd, maar stilstaan doet het nooit! Neem als voorbeeld ‘FIFA Ultimate Team’ dat in 2009 toegevoegd werd. Vraag de gemiddelde tiener of twintiger naar FUT en hij of zij weet precies wat je bedoelt.

Spelers creëren in de gamemodus naar hun visie het ultieme team. Aan elke speler is hierbij een specifieke beoordeling toegekend. Maar hoe verhouden deze spelersbeoordelingen zich tot de ‘echte’ statistieken van spelers uit de Eredivisie? Bij FLYERALARM zijn ze voetballiefhebbers pur sang en daarom begon dit onderzoek ook.

Het onderzoek

Het is geen verrassing dat Ajax de afgelopen tien jaar over het beste eredivisiespelers beschikte. Bij Ajax scoorde de eredivisiespelers met een gemiddelde spelersbeoordeling van 82 op een schaal van 100, veruit het hoogst. De top 5 bestaat verder uit PSV (80), Feyenoord (78), AZ (78) en FC Twente (77).

Verder werd specifiek gekeken welke clubs uitblinken in bepaalde vaardigheden. Hieruit blijkt: Ajax is ook het team met de beste schiet-, pass- en dribbelvaardigheden. Qua fysieke kracht scoren Feyenoord en Ajax beide het hoogst met een gemiddelde van 73. De sterkste verdediging is die van FC Twente (67), terwijl AZ gemiddeld het snelste team is, met een beoordeling van 78.

De internationals Hakim Ziyech (Marokko) en Dušan Tadić (Servië) zijn de beste voetballers die het afgelopen decennium op de Nederlandse velden te bewonderen waren. De best beoordeelde Nederlandse spelers zijn Steven Bergwijn (PSV) en Daley Blind (Ajax). Het is wel een leuk feitje dat veel van de beste eredivisiespelers van de afgelopen 10 jaar op dit moment actief zijn in Nederland. Hiermee kun je dus vaststellen dat de kwaliteit omhoog is gegaan en dat blijkt ook wel uit de 6% stijging in de gemiddelde score in de afgelopen 10 jaar.

Het Resultaat

Hoever ligt de realiteit vandaan bij een voorspelling gedaan op data? In de voetballerij kan alles en zo kwam met de beste eredivisiespelers van de afgelopen tien jaar!

Dat de EA-scouts nauwkeurig zijn in hun beoordelingen, is af te lezen aan de mate waarin de eredivisiespelers statistieken een voorbode zijn voor het eindklassement. Uit recent onderzoekt blijkt namelijk dat de voorspelling voor het aankomende seizoen gemiddeld maar 1 positie naast het uiteindelijke eindklassement zit. Misschien hebben ze wel een glazen bol, of er is eindelijk bewijs dat je met data wel degelijk een gedegen voorspelling kunt doen.

ADO Den Haag, RKC Waalwijk, FC Emmen, SC Cambuur en Heracles Almelo presteerden op het veld gemiddeld 2 plaatsen beter dan wat de scouts van EA-Sports hadden voorspeld. Hierover kun je dus nog altijd stellen dat een goede trainer en een beetje geluk nog altijd doorslaggevend zijn. In mindere mate gold dit voor NAC Breda, N.E.C. en FC Twente. Bij deze drie eredivisieclubs waren de verwachtingen van de fans, kenners en scouts hoger dan ze uiteindelijk scoorde. Waarin FC Twente nog wel het meeste bewijst dat het vreemd kan gaan in de voetbalwereld.

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

The Flying Dutchman Nomad Brewing Company logo en kortingscode op fsom door thedutchbeerdad in het artikel over de beste eredivisiespelers van de afgelopen 10 jaar.
pluk de kaas op fsom in het artikel 'De beste eredivisiespelers van de afgelopen tien jaar'
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram