De ontmaskering van Undercover. Alles over seizoen 2 lees je bij FSOM Magazine.

Undercover | Nu de stofwolken zijn gaan liggen is het tijd om even na te praten over Undercover seizoen 2. Nu ook sbs6 op de reguliere televisie het eerste seizoen gaat uitzenden is het tijd om even het tweede seizoen samen te vatten. De serie heeft namelijk nogal een bizarre wending genomen.

First of all. Wanneer je het tweede seizoen van Undercover nog niet hebt gezien, stop dan nu met lezen want dit artikel bevat zeker wat spoilers.

De trailer hebben we dan nu gehad en wederom was het weer eens eentje die wel heel erg veel prijs gaf over het vervolg van seizoen 1. Kap daar nou eens mee Netflix! Ook zien we Ferry nog veelal voorkomen in de trailer, dat is niet helemaal naar waarheid, maar daarover later meer.

Undercover seizoen 2

Kim de Rooij (Anna Drijver, Bellicher, Loft, Levenslied) gaan we eigenlijk niet meer terugzien. Ze komt in den beginne nog even aan het tafeltje zitten bij haar oude undercover collega Bob Lemmens (Tom Waes, Rupel, Flikken Gent) voor een bakje koffie. Maar vlak daarna zal er een kogelregen haar rug invliegen wat ze na een korte strijd niet na kan vertellen.

de ontmaskering van undercover op fsom

Dat is dan ook direct de basis van het seizoen, want Bob laat het er niet bij zitten en gaat direct achter de daders aan. Uiteraard wederom undercover. Helaas verloopt dit vanaf dag één niet zo soepeltjes, regeltjes moeten gebogen worden en ook het gezin van Bob loopt alweer gevaar.

De grote bad guys in dit seizoen zijn twee aardappelboeren uit België die in het verleden wel eens betrapt zijn om het kweken van wiet. Niet de meest snuggere plattelandsboertjes die in Undercover toevallig dezelfde familiare relaties hebben; het zijn broers namelijk. De rollen van Laurent en Jean-Pierre worden evenals in de serie ‘Eigen Kweek‘ gespeeld door Wim Willaert en Sebastiaan Dewaele.

Gangsters

In plaats van kleine niet zo snuggere wietkwekers en boertjes van het platteland, moet dit dynamische duo nu doorgaan voor ervaren wapenhandelaren. Deze gangsters moeten Undercover seizoen 2 vorm gaan geven maar missen wat mij betreft iedere vorm van geloofwaardigheid. Dramatische casting, van misschien nog niet eens zulke slechte acteurs. Het is alleen haast alsof ze het expres hebben gedaan… Pfff, wat een domper zeg.

Afbeelding: Flair.be

Polly, de dochter van Bob, gaat als snel domme dingen doen wanneer ze erachter komt dat haar vader samen met de geliquideerde agente de grote drugsbaron Ferry heeft opgesloten. Eenmaal op de camping aangekomen word ze algauw aangesproken door Danielle Bouman die ook nog eens haar sd kaartje ontfutseld en daar staat dan uiteraard weer een foto op van haar Papa, Bob dus.

Ferry voert de druk op richting Bob om diens hulp te krijgen met vrijkomen. Hierdoor komt Bob onder hoogspanning te staan en tevens komt de zaak onder druk te staan om de Bergers (De gangsters) op te pakken. Een hoop situaties met een hoog GTST-gehalte passeren de revue en naar mijn mening dooft seizoen 2 langzaam uit richting een afgeraffeld einde.

Er komen nog wat leuke momenten voorbij met interessante figuren zoals Victor Bilzarian en Carlos, maar erg veel vuurwerk krijgen we de laatste vier / vijf afleveringen niet meer voorgeschoteld. Erg spijtig aangezien seizoen één echt een knaller was en voor Nederlandse begrippen zelfs fenomenaal. Met een FSOM rating van een 8,5 konden we met Undercover eindelijk weer een goede NL-talige serie aan de collectie toevoegen.

De conclusie

Het einde van het tweede seizoen heeft nog wel een interessant verloop. Er komt wat actie voor, een beetje liefde en zelfs Ferry mag eindelijk nog even meedoen. Een schande dat hij bijna weggeschreven is uit het tweede seizoen, alsof ze hem er als een soort goodwill bij hebben gehouden terwijl hij de ster van het eerste seizoen was.

De Berger’s als gangsters komen geen moment tot hun recht, continu blijft het verhaal van ‘Eigen Kweek’ opsteken. Dit was dan ook een ijzersterke serie! Dit diskwalificeerde het tweede seizoen voor mij volledig. Het uitmelken van bepaalde situaties en het inspiratieloos samengestelde script maakte het niet veel beter, alsof ze niet zo goed wisten wat ze ermee aan moesten.

Is het een slecht seizoen? Nee, niet direct. Is het een goed seizoen? Nee, totaal niet. Ik probeer aanknopingspunten te vinden om dit seizoen een voldoende te geven en dat gaat enkel en alleen gebeuren omdat het voor een Belgisch/Nederlandse serie nog altijd niet zo slecht is als de rest.

FSOM rating: 5,5 / 10

Afbeelding: een.be

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram