De goede reis gaat beginnen

De Goede Reis | Afgelopen april was het zover, de reis ging beginnen. Op reis vanuit Nederland, all the way naar Portugal met alle te beleven avonturen tijdens de kilometers ertussen in. Dat mag natuurlijk niet ongezien aan de mensen voorbij gaan, we gaan niet alleen op reis en hadden wat hulp nodig, onder andere van De Stickerkoning. Maar daarover later meer!

De Reis gaat beginnen, om daar even kort op in te haken en te vertellen ‘wie’ er dan daadwerkelijk op reis gaan, nou ‘wij’ dus. Ik (Bas), Kim en de kids. Wij gaan een groots avontuur aan en gaan op reis door een groot gedeelte van West-Europa. Te beginnen in Nederland uiteraard en de eindbestemming is Portugal.

Onze verhalen kun je lezen op De Goede Reis, dit is het platform waarop wij onze avonturen, reisverslagen en alles wat erbij hoort, delen. We maken gebruik van PolarSteps, zodat andere reizigers inspiratie kunnen op doen en natuurlijk vrienden en familie.

De Reis Gaat Beginnen

Op het platform De Goede Reis kun je kennis maken met ons, dus voor nu laat ik dat even in het midden. Een vertrek van dit formaat zie je wel eens voorbij komen in het programma ‘Ik vertrek’. En wij gaan dit gewoon doen, vol enthousiasme uiteraard, maar ook met de nodige voorbereiding.

Iedereen die voor zijn/haar werk of privé met een planning werkt en met deadlines te maken krijgt, weet dat ze met enige regelmaat niet gerealiseerd worden. Zo, ook die van ons. De deadline van ons vertrek werd tot tweemaal toe uitgesteld. En, dat zorgde uiteraard voor wat kopzorgen, ondanks dat we (te lezen in ‘De Goede Reis: ons verhaal‘) dachten een goede planning te hebben gemaakt.

De Goed Reis gaat beginnen!

Onze reis begon met het testen van de apparatuur etc. in Culemborg, bij Fort Everdingen. Tevens de thuisbasis van Duits & Lauret. Internet van Starlink testen, tent testen, caravan uitvoerig controleren, de auto testen en het allerbelangrijkste… Ook gewoon genieten natuurlijk!

Uiteraard waren wij dingen vergeten en dan is een ritje vanuit de omgeving van Culemborg naar het Noorden helemaal geen ramp. Als we al wat verder Zuidwaarts getrokken waren, had ik allicht anders tegen dit ritje aan gekeken, maar eind goed, al goed. We hebben stickers laten maken, die waren bij de buren bezorgd en die moesten we nog even ophalen. En de dakkoffer voor op de Volvo moet nog opgehaald worden.

Alles werkte uiteindelijk naar wens, dus wij tevreden. Ook over Fort Everdingen, waar we zelfs nog een nachtje extra verbleven. Maar misschien kwam dat wel omdat ik een paar biertjes van de tap kon scoren, ondanks dat het proeflokaal nog dicht was! 😉

De Goede Reis Gaat Echt Beginnen!

De reis ging toch echt beginnen, we waren uitgezwaaid door vrienden, familie en de gehele school van de dames. Dat was wel heel erg leuk. We woonden namelijk tegenover de school, dus ons letterlijke vertrek ging niet onopvallend.

Toen we enkele dagen in Culemborg zaten in de testfase, verklaarde mensen ons voor gek dat we nog heen en weer ging rijden. Maar we wilden per se duurzame stickers en natuurlijk een duurzame dakkoffer! Daarom kozen we voor een hagelnieuwe Thule, om zo de Scandinavische combinatie compleet te maken.

Onder de rook van Culemborg, wat tevens nog een prachtige oud stukje centrum heeft, is Fort Everdingen absoluut een pareltje om te bezoeken. Heerlijke plaatsen om te kamperen of met de camper te staan. We gingen na de eerste stop verder zuidwaarts, op naar Julien! Maar daarover lees je meer in het verslag van onze tweede stop op De Goede Reis.

Artikel geschreven door: Bas

Wil je onze reisavonturen mee beleven? Volg dan @degoedereis op Instagram, Facebook en download de Polarsteps app!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram