Betaalbaar & Lekker de Whisky tips voor iedereen!

Confessionsofawhiskyfreak – Het is weer vrijdag! Eindelijk is het moment er om te gaan genieten van het weekend. Maar helaas is dit ook vaak het moment dat je toch die weekboodschappen weer moet gaan halen, wij hebben vandaag een geweldige tip voor je! Een prachtig lijstje met de beste en best betaalbare Whisk(e)y’s waar jij het weekend wel mee door komt.

Gastblog

Hey people! Vandaag mag ik (Confessionsofawhiskyfreak) een gastblog schrijven hier op FSOM. HYPED! Ik zal eerst eens wat over mijzelf vertellen. Mijn naam is Robbert. 27 jaar en woon vlakbij Alkmaar en ik werk als oudere verzorgende in een bejaardenhuis. Qua hobby’s staan bij mij gamen, muziek en whisky erg hoog. Mijn vriendin heeft al jaren een blog en na een hele tijd te hebben gekeken “hoe zij dat nou doet” wilde ik ook schrijven en mensen inspireren met leuke artikels. Dit doe ik normaliter op mijn eigen blog en Instagram, maar vandaag is het mijn beurt op de site van Fifty Shades of Men! 

Maar goed laten we beginnen! En hoe kunnen we het nieuwe jaar nou beter starten dan met een mooi lijstje waar lekkere whisky’s in staan. Die ook nog eens niet duur zijn! Ik ga ze allemaal onder de €40,-  houden, zodat je altijd een betaalbaar flesje in huis kunt halen.  

Dus loopt je vrouw weer eens de Albert Heijn in en heb je geen zin om er achteraan te slenteren. Piep er dan zeker even tussen uit naar de Gall&Gall met dit lijstje op je telefoon!

Ik ga het op smaak indelen.Vier kopjes en we beginnen met de zachte whisky’s en werken zo verder naar de meer uitgesproken soorten. 

Milde en zachte whisky’s

The Glenlivet Founders Reserve 

Voor mij sprong bij deze whisky de hints van sinaasappel er echt uit. Heerlijke fruitige whisky. Een echte topper voor maar €34.99
Dimple Gold 
Een “eenvoudige whisky” maar een die erg graag gedronken word door menig whisky liefhebber. Goed gebalanceerd en heerlijk zacht met een goeie afdronk en dus ook ideaal voor beginnende proevers! €33,99
Dimple Gold scoor je hier online

Monkey Shoulder blended malt

Mijn favoriet als het gaat om zachte whisky’s. Door deze whisky ben ik ook echt van whisky gaan houden en het steeds meer gaan drinken en uiteindelijk verschillende whisky’s gaan proeven. 
Deze whisky raad ik iedereen dan ook aan. Fun fact: de whisky heet zo omdat de medewerkers in de distilleerderij een blessure kregen aan hun schouder, dit kwam door het telkens omscheppen van de gerst. Dit noemde ze “een monkey shoulder” Het leuk eraan is dat dit flesje wel gewoon heel erg betaalbaar is (€31.99) voor ons! 
Chivas Regal 12 years 
Een “opkomende” whisky, of in ieder geval een die je steeds vaker voorbij ziet komen en aanbevolen ziet worden. Een zachte whisky met een rijk aroma. 
Chivas Regal 12 years scoor je hier voor €32.49!

Cardhu gold reserve 

Een aanrader voor zowel de beginner en de ervaren drinker. Zoet van smaak. Een echte makkelijke wegdrinker. Cardhu gold reserve scoor je hier voor €33.49

Medium & granig

Aberfeldy 12 years
Een prachtige whisky die “the golden dram” wordt genoemd. 
Een lekkere whisky die makkelijk weg drinkt. Een volledig verslag van over deze whisky staat op mijn eigen pagina Confessionsofawhiskyfreak 
Dit flesje is een paar euro duurder dan de flessen die je eerder voorbij hebt zien komen, maar ook deze blijft onder de 4 tientjes. Aberfeldy 12 years scoor je hier!

Glen Talloch 8 years 

Deze blended malt is een blend van single malt whisky’s. Makkelijk en lichtzoet van smaak. Perfect als je net een stapje verder wilt dan een super zachte whisky, ook vanwege zijn prijs van maar €19.99 bij Gall&Gall!
Glenfiddich 12 years 
Ook deze kon niet ontbreken in dit rijtje goedkope whisky’s. Deze heeft een mooie prijs-kwaliteit verhouding. Maar wel een wat sterkere smaak dan de 2 hierboven. 
€20.49 Hier scoor je hem ook! Dan hoef je niet eens mee boodschappen doen! 
Isle of Skye 8 years
Wil je een heel licht rokerige whisky proberen. Maar toch nog een beetje “save” spelen. Dan is dit een mooie keuze voor een klein prijsje van iets meer dan twee tientjes bij Gall&Gall!

Vol & Rijk

Cardhu Amber Rock
Een nieuw soort Cardhu. Deze amber rock is dubbel gerijpt hierdoor is de whisky erg aantrekkelijk en smaakvol. Voor €33.99 hier verkrijgbaar.

Cardhu 12 years

Nog een cardhu in het lijstje. Lichtzoet en een mooie volle smaak. Toegankelijk voor de volgende stap die je kan zetten in het grote smaak palet in de whisky wereld. €37.99 bij Gall&Gall en binnenkort komt er van deze Cardhu een volledig verslag op mij website Confessionsofawhiskyfreak te staan, volg me dus snel op Instagram dan blijf je op de hoogte!
Nikka from the barrel
De beste whisky van 2018 volgens Whisky Advocate. In deze whisky is alles tot in de details uitgedacht. Van de locatie van de distilleerderij tot het percentage alcohol.  Een echte rammer trouwens met zijn 51.4% alcohol. 
Voeg dan ook vooral (mocht je dit willen) een paar druppels water toe aan deze whisky om andere smaken omhoog te laten komen en het percentage iets omlaag te brengen. 
Alles over deze whisky lees je in mijn persoonlijke blog Confessionsofawhiskyfreak, ik heb dit flesje voor nog geen vier tientjes gescoord bij Gall&Gall.
Cardhu 15 years 
Oke… nog een cardhu. Het houd niet op haha maar aangezien hij nog net onder de €40,- bij Gall&Gall zit moest ik hem er in doen. Een volle en rijke smaak maar toch zacht en zoet. 

Krachtig en rokerig

Finlaggan original
Een stevige whisky. Ziltig, rokerig, turf, zoals een echte Islay moet zijn en deze moet je gewoon een keer geproefd hebben! Bij Gall&Gall te koop voor €27.99

Highland Park Viking Scars 10 years

Een zachtere whisky in het rokerige rijtje. Deze whisky is dan ook geen turfbom maar juist een licht rokerige whisky die toch wel zacht is en makkelijk weg drinkt. Ideaal dus voor de beginner en voor 
€23.99 voor je hem zo aan je boodschappen toe! 

Talisker 10 years

Een rookbommetje. Deze is erg wennen wanneer je te snel de sprong maakt naar dit soort whisky’s. Maar eenmaal gewaardeerd erg lekker en deze laatste is precies vier tientjes bij Gall&Gall, dus zoals beloofd blijven we netjes binnen het budget!

Tot zover de lijst met betaalbare Whisky’s, ik heb me best gedaan om er voor iedereen wat smakelijke Whisky’s tussen te doen. Hopelijk vinden jullie er jouw volgende Whisky bij.


Kleine shoutout naar de vriendelijke dame die aan het werk was in de Gall&Gall in Middenwaard waar ik alle foto’s heb mogen maken. Ik zeg alvast proost! En bedankt voor het lezen.  
Cheers!
Robbert
Meer weten of vragen over dit artikel en/of de Whisky’s?
https://confessionsofawhiskyfreak.home.blog

Artikel door: Robbert / Confessionsofawhiskyfreak
#geen18geenalcohol
Lijkt het maken van content of het schrijven van een blog je iets? 
Wil je jouw verhaal op Fifty Shades of Men
Of wil je een mooie samenwerking aangaan?
Gebruik het contactformulier, benader ons op Instagram/facebook op stuur gewoon een mailtje naar fiftyshadesofmen@outlook.com 

Wil jij niets meer missen over de belangrijkste bijzaken in het leven?
Abonneer je dan snel op ons YouTube kanaal!
Volg dan onze Facebookpagina en sluit je aan bij één of meerdere van onze communities!
Kijk snel op Instagram en onze community pagina’s en druk op VOLGEN! 😉 
Vergeet onze pagina’s niet te taggen en gebruik #fsom!
Ook op Pinterest laten wij jou zien wat wij doen! 
Ben jij of  jouw onderneming/product op zoek naar een partner 
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven? 
Neem dan contact op met Kim Michaelis Media via kimmichaelis@hotmail.com. 
Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.
Social Media Management & Micro Marketing.

Foto’s zijn eigendom van Fifty Shades of Men 
en haar partners. 
Deze mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. 
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

3 reacties

  1. […] Voorstellen | Confessions of a Whisky FreakWat proeven we vandaag? Aflevering 2 Hoe proef je Whisky?De betaalbare Whisky tips die je niet mag missen!Bestel jij je bieren al bij […]

  2. […] we vandaag? Aflevering 2 Hoe proef je Whisky?Wat proeven we vandaag? Aflevering 6 Lagavulin 16 De betaalbare Whisky tips die je niet mag missen!Bestel jij je bieren al bij BEERWULF.com?Abonneer je snel op FSOM tv!Back to school met […]

  3. […] Even Voorstellen | Confessions of a Whisky FreakWat proeven we vandaag? Aflevering 2 Hoe proef je Whisky?Wat proeven we vandaag? Aflevering 6 Lagavulin 16 De betaalbare Whisky tips die je niet mag missen! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram