16 Natuurlijke Manieren Om Het Energieniveau Te Verhogen En Gezonde Dingen Om Te Doen Voor Een Toename Van Energie

16 manieren om je energie te verhogen bij fsom magazine

Energie | We kennen allemaal dat gevoel: je sleept jezelf uit bed, worstelt om je ochtend routine te halen en telt de uren af totdat je eindelijk een dutje kan doen. Je bent uitgeput en geen enkele hoeveelheid koffie lijkt te helpen…

Als dit bekend klinkt, ben je niet de enige. Volgens een peiling van de Nationale slaap instituut geeft 60% van de Nederlanders aan soms of vaak symptomen van vermoeidheid te ervaren. Maar er is hoop! In dit bericht delen we 16 natuurlijke manieren om het energieniveau te verhogen. Deze tips zijn eenvoudig toe te passen en kunnen een groot verschil maken in hoe jij je voelt. Dus als je klaar bent om je energie terug te krijgen, laten we aan de slag gaan.

met vitamine d je energie verhogen bij fsom magazine

Wat zijn enkele redenen waarom je misschien een boost in energie nodig hebt?

 1. Je bent uitgeput van een lange dag.
  Je kunt simpelweg uitgeput zijn omdat je te hard werkt. In deze ratrace is het normaal over je grenzen te gaan, echter kun je wel in een burn-out komen en je energie totaal verspelen.

 2. Je vecht tegen een verkoudheid of een hardnekkige griep.
  Als je verkouden bent of griep hebt, kun je symptomen krijgen zoals vermoeidheid, spierpijn en koorts.

  Dit heeft een grote tol op je energie niveau, omdat het immuunsysteem al de energie nodig heeft om de indringers uit je lijf te halen.

 3. Je werkt aan een project dat bijzonder uitdagend is.
  Omdat we vaak in de ratrace zitten en we onze bazen willen plezieren werken we vaak lange dagen door, omdat de deadline gehaald moet worden. Als je bekend bent met dit soort targets dan weet je ook hoe het je energie uit je lichaam en brein kan halen.

  Zorg in ieder geval dat je mini-breaks inlast om niet oververmoeid te raken.

 4. Je probeert een bijzonder lange en inspannende training door te komen.
  Een inspannende training kan uren duren, maar als je dat vaak doet dan vergt dat heel veel
  energie. De spieren, je lichaam en geest hebben de tijd nodig om te herstellen en weer te
  ontspannen.

  Als je nu ook nog een drukke baan en kinderen hebt, dan kun je wel uittellen ​hoeveel energie dit kost. Het is natuurlijk wel zo, dat sporten in het algemeen erg goed is voor je energie niveaus,
  zolang het maar niet te extreem is.

 5. Je voelt je angstig of gestrest.
  Angst en stress kunnen een grote invloed hebben op iemands energieniveau. Wanneer een persoon zich angstig of gestrest voelt, kunnen ze zich meer moe voelen en moeite hebben met concentreren. Dit kan leiden tot een afname van de productiviteit en een algeheel gevoel van vermoeidheid.

 6. Je krijgt niet genoeg vitamine D.
  Wanneer je niet genoeg zonlicht krijgt, kun je je vitamine D spiegel niet aanvullen. Daarom is het belangrijk voor je lichaam om deze vitamine aan te maken wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht. Als je niet genoeg blootstelling aan licht hebt, zal je lichaam proberen deze vitamine uit andere bronnen te halen, zoals cholesterol. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen en energieverlies. Absorbeer dus genoeg zonlicht!

 7. Je krijgt niet genoeg slaap van goede kwaliteit.
  Het is niet ongebruikelijk dat je het gevoel hebt dat je een boost in energieniveau nodig hebt. Dit kan verschillende redenen hebben, waaronder niet genoeg slaap krijgen of verhoogde cortisol (stress) niveaus hebben. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te proberen meer energie te krijgen.

  Probeer ten eerste om minimaal ZEVEN uur slaap per nacht te krijgen. Dit zal de slaapkwaliteit helpen te verbeteren en als gevolg daarvan zal je energieniveau verhogen.

  Je moet ook het gebruik van elektronische apparaten voor het slapen gaan beperken, omdat ze je slaapcycli kunnen verstoren.

  Daarnaast, sta vroeg op en ga vroeg naar bed om extra energie te krijgen. Doe dit ook constant om het effect te voelen. Soms kost het wat gewenning, maar je nieuwe energie zal je motiveren dit vol te houden! Geloof me maar!
energie verhogen stressvolle baan fsom magazine

Wat zijn 16 natuurlijke manieren om je energieniveau te verhogen?

 1. Drink veel water!
  Water drinken is een geweldige manier om je energieniveau een boost te geven.
  Als je ’s ochtends wakker wordt, drink dan ongeveer 1 liter water om je dag goed te beginnen.
  Probeer gedurende de dag 9 glazen water voor vrouwen en 13 glazen water voor mannen te drinken om goed gehydrateerd te blijven.

  Dit zal helpen om je energieniveau op peil te houden, zodat je je de hele dag op je best kunt voelen. Daarnaast kun je ook af en toe wat Keltisch zeezout in het water doen om de belangrijke mineralen aan te vullen die extra energie geven.

 2. Eet een ontbijt​.
  Ontbijten is een effectieve manier om je energieniveau een boost te geven.

  Het ontbijt voorziet het lichaam van de voedingsstoffen en energie die het nodig heeft om de dag te
  beginnen. Ontbijten helpt ook om de bloedsuikerspiegel en de stofwisseling te reguleren. Er zijn verschillende gezonde manieren om van je ontbijt te genieten, waaronder ontbijtgranen en volkorenbrood.

  Enkele gezonde voedingsmiddelen die je als ontbijt kunt eten, zijn havermout, magere eiwitten en smoothies of green juice voor extra energie.

 3. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging.
  Het is aangetoond dat lichaamsbeweging helpt het energieniveau te verhogen en algehele
  vermoeidheid te verbeteren.


  Een studie toonde aan dat universitaire studenten die deelnamen aan een hardloopprogramma met lage intensiteit, aanzienlijke verbeteringen in vermoeidheid en slaapkwaliteit ervoeren. Lichaamsbeweging kan op verschillende manieren in uw dag worden opgenomen, zoals weggaan van uw bureau, de trap nemen of naar uw werk lopen.

 4. Krijg zonlicht.
  Zonlicht helpt het energieniveau te verhogen door blauw licht met een korte golflengte te geven. Dit blauwe licht helpt melatonine te onderdrukken en zorgt ervoor dat mensen zich energieker voelen.

 5. Zorg voor voldoende slaap van goede kwaliteit.
  Door voldoende rust te nemen, kunt u uw energieniveau op natuurlijke wijze verhogen. Als je
  goed uitgerust bent, voel je je eerder energiek en productief. Als u voldoende rust krijgt, kunt
  u zich alerter voelen en de dag aankunnen.

 6. Drink kamillethee.
  Kamillethee kan je energieniveau helpen verhogen door een bron van antioxidanten te bieden. Kamillethee kan ook helpen om stress en angst te verminderen, waardoor het een geweldige manier is om je energieniveau op natuurlijke wijze te verhogen.

 7. Eet voedingsmiddelen met veel omega-3-vetzuren.
  Het eten van voedingsmiddelen met veel omega-3-vetzuren heeft veel voordelen, waaronder
  het verminderen van het risico op hartaandoeningen en het verbeteren van de cognitieve functie in het brein. Omega 3 is noodzakelijk voor mentale energie en het goed functioneren van al de verschillende processen in het brein.

  Enkele geweldige opties voor voedingsmiddelen met een hoog omega-3-gehalte zijn noten, zaden, peulvruchten, bladgroenten en vette vis.

 8. Neem supplementen.
  Er zijn een aantal verschillende supplementen die kunnen helpen het energieniveau te verhogen, waaronder vitamine B12 en ijzer. Magnesium en melatonine kunnen een goede nachtrust bevorderen, wat essentieel is voor een goede gezondheid en voor een hoger energieniveau.

  Hoewel supplementen nuttig kunnen zijn om jou te helpen elke dag alert en energiek te blijven, zijn ze geen vervanging voor wat jouw lichaam van nature nodig heeft. Focus ook op voldoende slaap, gezond eten (De actuele vraag is nog altijd of we gezonder gaan eten, wanneer dit eten voordeliger is!?), veel water drinken en dagelijks sporten.

 9. Vermijd cafeïne.
  Hoewel 1 of 2 kopjes cafeïne een kleine energieboost kunnen geven, kan cafeïne een negatief effect hebben op je energieniveau, vooral als je het laat op de dag drinkt. Dit kan je slaap verstoren en je vermoeider maken. Probeer na ongeveer 14.00 uur cafeïne te vermijden en overweeg natuurlijke alternatieven zoals kruidenthee of green juice.

 10. Neem magnesiumsupplementen.
  Magnesium is een mineraal dat veel gezondheidsvoordelen heeft. Het kan helpen om het energieniveau te verhogen en de stemming te verbeteren. Het nemen van magnesium supplementen kan het gevoel van vermoeidheid en stress helpen verminderen.

  Magnesium is wel bij 700 bio-chemische processen in het lijf verbonden. Je hebt dus ook magnesium nodig om je batterij weer op te laden. Er zijn geen bekende bijwerkingen van het nemen van magnesium supplementen.

 11. Eet knoflook!
  Knoflook kan je energieniveau helpen verhogen en heeft enkele voordelen, zoals het verminderen van ontstekingen en het bestrijden van infecties. Knoflook is een krachtige antioxidant die je lichaam kan helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Hoe minder vrije radicalen je in je lichaam hebt, hoe beter je lichaam weer functioneert en dus ook energie kan verkrijgen

 12. Drink saliethee.
  Saliethee is een theesoort die van oudsher wordt gebruikt om het energieniveau te verhogen. Saliethee kan ook enkele voordelen bieden, zoals het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de doorbloeding.

  In sommige natuurwinkels is salie ook in een tinctuur vorm te verkrijgen.

 13. Neem catechinen.
  Catechinen zijn antioxidanten die cellen kunnen helpen beschermen tegen schade en het
  energieniveau kunnen verbeteren. Ook hier draait het weer om de verwijdering van vrije
  radicalen in het lichaam. Enkele voorbeelden van voedingsmiddelen die catechinen
  bevatten, zijn groene thee, donkere chocolade en rode wijn.

 14. Neem probiotica.
  Probiotica kunnen helpen uw energieniveau te verhogen door de darmgezondheid te helpen verbeteren. Door de diversiteit van het microbioom te vergroten, kan probiotica het risico op aandoeningen zoals diabetes type 2 helpen verminderen. Dr. Will Bulsiewicz, gastro-enteroloog en expert op het gebied van darmgezondheid, heeft opgemerkt dat een van de eerste tekenen van verbetering van de darmgezondheid een toename van het energieniveau is.

  Probiotica kunnen als supplement of als onderdeel van een gezond dieet worden ingenomen. Er zijn veel verschillende soorten probiotica, elk met zijn eigen voordelen.

  Enkele voorbeelden van probiotica die vaak worden gebruikt om energie te stimuleren, zijn Lactobacillus plantarum en Bifidobacterium infantis.

 15. Eet Tulsi-bladeren.
  Tulsi-bladeren kunnen je energieniveau verhogen en biedt je enkele andere gezondheidsvoordelen. Tulsi-bladeren bevatten minimaal vier procent ginsenosides.

  Dit ​stofje helpt je zenuwstelsel te stimuleren en je lichaam te beschermen tegen stress en er zal extra energie in je lichaam gegenereerd worden.

 16. Neem ashwagandha en rhodiola.
  Ashwagandha is een kruidensupplement dat in verschillende formaten verkrijgbaar is en niet
  duur is. Ashwagandha heeft voordelen die kunnen helpen jouw energieniveau te verbeteren
  door zuurstof naar de weefsels van jouw lichaam te transporteren Ashwagandha en Rhodiola Rosea zijn beide adaptogenen, die het lichaam kunnen helpen beschermen tegen de gevolgen van oxidatieve stress.
sporten om je energie te verhogen bij fsom magazine

Conclusie

Er zijn veel manieren om je energieniveau op natuurlijke wijze te verhogen. Er zijn ook
dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je teveel energie verspilt. Zoals stress en
angst verminderen, voldoende goede nachtrust krijgen en overdag minipauzes nemen.

Ik laat de voorkeur aan jou over en hopelijk heb ik je vandaag geholpen met het verhogen van je energieniveau.

Artikel door: Edwin

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram