Dit moet je proberen! Groene pannenkoeken!

groene pannenkoeken fsom magazine het receptenboek

Groene pannenkoeken | Gezonde wraps kennen we allemaal wel, maar we hebben nu gewoon een gezonde wrap, dat eigenlijk een pannenkoek is! En lekker!

Pannenkoeken! Wie is er niet groot mee geworden!? Ze zijn heerlijk, gemakkelijk te maken en nog veel eenvoudiger… Ze zijn zelfs kant en klaar te scoren, maar daar nemen wij natuurlijk geen genoegen mee. In dit recept gaan we voor de vitamientjes!

Wat heb je nodig?

Je moet nogal wat wegknagen wil je aan je dagelijkse hoeveelheid vitamientjes komen, maar die vitamientjes hebben wel een hele goede invloed op je fitheid, gevoel en gezondheid. Dat vertelde je moeder vroeger al. En wat blijkt? Het is gewoon echt waar. Of je nou in je droomkeuken staat, of een klein gaspitje op de camping hebt. Dit recept knal je zo in elkaar!

We hebben in het receptenboek al een hoop lekkere recepten staan en daar mag natuurlijk de groene pannenkoek niet in ontbreken! Nu is het zo dat je natuurlijk wel mag zondigen, maar nog veel leuker is het om gezond eten lekker en toegankelijk te maken. En ook zelfs voor je kids! We gaan vandaag spinazie pannenkoeken maken en ik laat je weten wat er lekker is op de ‘Groene Pannenkoek’!

1 ei (Wel een L op zijn minst)
1 rijpe banaan 
100 ml melk naar keuze
70 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr havermout 
Lekker veel spinazie (aka flinke hand vol).

De bovenstaande hoeveelheden zijn ongeveer voor 4 personen, afhankelijk van het formaat eter dat ermee vandoor gaat!

Aan de slag!

We houden het makkelijk vandaag. Zorg dat je ei lekker op kamertemperatuur is gekomen en je rijpe banaan in stukjes is gesneden. Gooi dan alles bij elkaar in de blender en blenderen maar!

Die flinke hand spinazie die je erin gooit, is naar eigen gelang, hou er wel rekening mee dat je dan eventueel de hoeveelheid melk moet aanpassen. Zorg ervoor dat je een mooie, gladde consistentie krijgt die lekker lobbig is. Bij het maken van de pannenkoeken moet je even kiezen of je gewoon een lekkere dikke grote pannenkoek wil, of kleintjes. In beide gevallen heb je niet veel beslag nodig.

Doe een dun laagje beslag in een pan die op medium hitte aanstaat. Zorg voor een beetje olijfolie dat goed heet is, maar ik ben persoonlijk ook wel van een heerlijk klontje roomboter. Zo gebruikte ik stiekem de roomboter van Jansma uit Haule! Heerlijk en eerlijk!

Pannenkoeken! We zijn er allemaal groot mee geworden, maar het kan ook anders. Dit moet je proberen namelijk! De groene pannenkoeken!

Lekker smikkelen!

Die heerlijke pannenkoekjes kun je natuurlijk zo opeten en als je voor een traditionele stijl gaat, dan kan er natuurlijk een siroop of stroop op. Maar door de hartige smaak is deze groene pannenkoek ook heerlijk met hummus, tomaten, ei (zachtgekookt natuurlijk!), sla uit eigen tuin (of de supermarkt) rode uit en een beetje zwarte peper met een paar druppels Sriracha.

Wij zijn helemaal dol op deze spinazie pannenkoek. Ga jij de groene pannenkoek nou ook proberen? Laat ons weten wat je ervan vond! Tag ons op Social Media of dump even iets in onze mailbox, maar voordat je aan de slag gaat. Moet je natuurlijk wel even checken hoe je de lekkerste pannenkoeken nou eigenlijk het beste kunt bakken!

Probeer ook eens deze bloemkoolsoep met zalm!

Ga dus lekker aan de slag en deel je avonturen! Tag ons en gebruik onze #fsom hashtag! Bon appètit!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad

Wil jij groene koffiebonen proberen? Scoor ze extra voordelig bij H&B!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram