BREAKING NEWS! Vandaag Inside keert terug!

BREAKING NEWS! Vandaag Inside keert terug!

11 mei 2022 0 Door Bas de Goede

Vandaag Inside | Als een soort van donderslag bij heldere hemel kwam het bericht binnen vanuit Talpa dat Vandaag Inside vanaf aanstaande maandag, gewoon weer op de buis te zien is. En dat zelfs met Johan Derksen aan tafel!

Alle ophef ontstond toen Derksen een anekdote vertelde uit de tijd, vijftig jaar geleden, toen hij bij Veendam voetbalde. De tijd was toen anders en we kennen Johan Derksen natuurlijk als iemand die vele avonturen in en buiten de voetballerij beleefde.

Hij zou een laveloos dronken vrouw met een kaars hebben gepenetreerd. Later corrigeerde hij zichzelf enigszins. Hij had slechts de kaars rechtop tussen haar benen gezet. Echter was het kwaad al geschied en alle onderbuikgevoelens kwamen naar boven bij vele. Het gevolg was dat niemand meer luisterde en Johan Derksen er direct achter kwam wie zijn echte vrienden waren.

De comeback van Johan Derksen

Tegen al die hysterische reacties ben ik wel bestand. Pissige columnisten en opgewonden dames aan talk show tafels die leeglopen kan ik ook wel hebben. Ik kan wel tegen een stootje. Als je met de rug tegen de muur staat, verwacht ik wel wat steun van de Talpa-directie, maar daar heb ik niets van gemerkt. Nadat ik twee avonden achtereen mijn spijtbetuigingen uitte. Meldde onze directeur vlak voor de uitzending, dat de directie de volgende dag zou vergaderen over het programma wat voor ons in de plaats kwam. Met andere woorden, nogmaals je excuses aanbieden. Paul Römer vertelde op de radio dat het programma niet meer van deze tijd was. En John de Mol keurde een gênant persbericht goed, waarin aangekondigd werd, dat ik ’s avonds opnieuw excuses zou aanbieden. Ik blijf niet aan de gang. Ik ben aan een verhaal begonnen van vijftig jaar geleden. Half weg wist niet meer hoe het precies was gegaan, toen heb ik er, in de sfeer van het programma, een smeuïg eind aan geluld. Helemaal fout, ik neem alle schuld op me.’ Aldus Johan Derksen.

The show must go on

Door de rel is Derksen wel alle bezigheden kwijt die hij zo graag uitvoerde. Vaak deed hij dit nog pro-deo ook. Radio Rijnmond, Radio West en RTV Noord-Holland stopten met zijn radioprogramma, hij toerde al jaren met een theater show door het land, die meteen werd gecanceld en hij werd zelfs bij het bluesfestival in Grolloo buiten de deur gezet. ‘Ik wist binnen een dag wie mijn echte vrienden zijn’, zegt hij. ‘Alleen Arrow Rock, RTV Drenthe en John de Bever zijn me trouw gebleven‘.

Na een pittig gesprek met de Talpa directie is besloten om Vandaag Inside vanaf aanstaande maandag gewoon weer op de buis te brengen. Waar Johan Derksen eerst de steun miste van de directie, zijn ze tijdens het gesprek toch dichter bij elkaar gekomen en ontstond er begrip voor de situatie. En natuurlijk was Vandaag Inside by far het meest populaire programma van SBS6!

Of en welke gasten er aanschuiven bij Vandaag Inside is nog niet duidelijk. Al zou ‘Eus‘ natuurlijk de perfecte tafelgast zijn voor de uitzending waarin Johan zijn comeback maakt. Wij vinden dit nieuws eigenlijk wel heel erg fijn, de cancelculture heeft een keer niet gewonnen!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Zoek je nog iets lekkers voor een avondje op de bank? Scoor dan de provinciebox van Bier-Caompagnie hieronder, met extra veel voordeel!

bier-compagnie in samenwerking met thedutchbeerdad op fsom Een Russian Imperial Stout wordt vaak afgekort tot RIS, dit is toch zeker één van de zwaardere bierstijlen. Waar komt het eigenlijk vandaan? Lees er alles over in De Thuisbar met TheDutchBeerDad bij FSOM Magazine.
Scoor nu extra voordelige de provinciebox van Bier-Compagnie.
Please follow and like us: