Zeg nu zelf, jij wil toch ook Windows 11?

Windows 11 | Op 5 oktober was het dan eindelijk zo ver, de nieuw Windows is uit! Bij de nieuwste pc’s zal dit standaard worden uitgerold maar voor de rest moeten we nog even geduld hebben. Op den duur krijgen we hem allemaal automatisch maar als je hem toch nu al wilt, dan kan dat ook gewoon! Eens zien hoe we dat kunnen doen!

Een aantal vereisten

Niet elke PC waarop nu Windows 10 staat is geschikt voor Windows 11. Althans, je hebt minimale systeemeisen en wanneer je niet voldoet kun je niet upgraden. Een van deze vereisten is TPM 2.0. Om een heel technisch verhaal super te eenvoudigen, dat is met het oog op veiligheid. Want veiligheid staat voorop!

Om te zien of je pc of laptop voldoet aan alle eisen hebben ze bij Microsoft gelukkig een eenvoudige applicatie gemaakt die dit voor je controleert. Want buiten TPM 2.0 moet je ook voldoende geheugen hebben, moet je processor snel genoeg zijn en is voldoende schijfruimte ook wel belangrijk.

Wil je controleren of jouw pc of laptop geschikt is voor Windows 11? Download dan de PC-Health-Check-App. Deze kun je installeren, uitvoeren en deze zal je dan snel genoeg vertellen of je kunt gaan upgraden.

AMD Ryzen problemen

Er zijn problemen gemeld met de AMD Ryzen processor in combinatie met Windows 11. Gelukkig heeft AMD het probleem ondertussen kunnen achterhalen en wordt 19 oktober een patch uitgebracht om dit probleem te verhelpen. Dus wanneer je beschikt over een AMD Ryzen processor is het verstandig om nog even te wachten tot de patch van AMD uit is. Meer daarover kun je lezen op Tweakers.net.

TPM 2.0 omzeilen

Oudere machines kampen wellicht al snel met het feit dat ze niet beschikken over TPM 2.0. Gelukkig heeft Microsoft al aangegeven dat er een workaround is om toch aan het werk te kunnen met Windows 11. Ook als je geen TPM 2.0 hebt!

Wel zitten hier een aantal haken en ogen aan. Zo moet je in het register van je systeem een sleutel aanmaken en de juiste waarden controleren. Overige systeemeisen moet je ook nog wel aan voldoen. Ook bestaat de kans dat je bepaalde beveiligingsupdates in de toekomst niet meer krijgt omdat je systeem verouderd is. Maar dat risico laten ze aan de gebruikers. Wel zo fijn als je toch over wilt stappen. De engelse versie van hoe dit te doen lees je hier.

Ready to go

Nu je alles gecontroleerd hebt, je register hebt aangepast indien nodig, ben je er helemaal klaar voor. Kom maar op met Windows 11! Nu kun je twee dingen doen. De eerste optie is simpelweg afwachten tot Microsoft je de update geeft door middel van Windows Updates.

Gelukkig heeft Microsoft ook een andere mogelijkheid en dat is de update gewoon zelf downloaden en installeren. Dit kan met de Windows 11 Installatie Assistent! Met het bestand die gedownload wordt kun je de installatie forceren en na, pak hem beetje een uurtje, kun je gaan genieten van je nieuwe OS! Wie wil dat nu niet?

Trophies

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Rocktober 2021 gaat bijna beginnen en wij gaan onze content daar een beetje op aanpassen. Hoe? Dat lees je in dit artikel. Check it out! Lees er alles over bij FSOM!

Meer DutchPlayStationGamer

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin
Måneskin ook in Nederland groot succes!
Ghostbusters: Afterlife (I Ain’t Afraid of No Ghost)
Van nul naar Mudmasters 2021!
Rocktober 2021 komt snel dichterbij!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram