Smile is de horrorfilm waarbij het lachen je snel vergaat

Smile, de horrofilm. Bij FSOM

Smile | Paramount Pictures komt weer met een prachtig angstaanjagend pareltje en snel ook. Smile is een psychologische horrorfilm, geschreven en geregisseerd door Parker Finn. Smile is gebaseerd op zijn korte film “Laura Hasn’t slept” uit 2020. Deze korte versie heeft zelfs een prijs gewonnen op het SXSW festival. Een jaarlijks terugkerend fenomeen in Texas. Hier draait het om muziek, optredens, films, interactieve media, tentoonstellingen en educatieve bijeenkomsten. In deze korte film (11 minuten om precies te zijn) volgen we een jonge vrouw die de hulp van haar therapeut inschakelt nadat ze een terugkerende nachtmerrie heeft, waarin ze wordt bezocht door een enge man wiens uiterlijk bij iedere droom verandert.

Smile šŸ™‚

De nieuwe horrorfilm Smile borduurt voort op dit idee. Sosie Bacon kruipt in de rol van Dr. Rose Cotter. Zij is getuige van een traumatische gebeurtenis waarbij Ć©Ć©n van haar patiĆ«nten betrokken is, waarna Dr. Rose zelf ook angstaanjagende gebeurtenissen ervaart die zij niet kan verklaren. Er is een patroon te zien bij de patiĆ«nten van Rose; Het begint met het zien van iets wat er niet is en eindigt een week later met de dood. In de tussenliggende tijd ontwikkelen de patiĆ«nten een vreemde glimlach. Ah vandaar de titel van deze film šŸ˜‰

Smile is de horrorfilm die je niet wilt missen. Check het snel bij FSOM MAgazine

De trailer

Kijken op eigen risico šŸ™‚ In de trailer zien we namelijk een flashback tussen Rose en Ć©Ć©n van haar patiĆ«nten (Caitlin Stasey). De patiĆ«nt hallucineert en ziet iemand in de kamer, na een enge glimlach pleegt ze zelfmoord. Dr. Rose is getraumatiseerd door het incident en gaat op zoek naar een verklaring. Ze begint met het luisteren naar opnames die zijn gemaakt tijdens hun sessie en start vervolgend een grootschalig onderzoek naar de dood van haar patiĆ«nt en de entiteit die haar heeft vermoord.

Check snel de trailer hieronder, wie weet scoort deze film wel een plekje op jouw film bucketlist!

In de trailer zien we dat de patiƫnt van Dr. Rose niet het enige slachtoffer is van de entiteit. Kort na de dood van haar patiƫnt merkt Rose een andere patiƫnt op met dezelfde glimlach. Kyle Gallner, de man die Rose lijkt te helpen met haar zaak, vertelt haar dat hij 20 gevallen heeft gevonden waarbij 19 slachtoffers betrokken waren. Rose bezoekt het enige slachtoffer die het heeft overleefd. Daar komt ze erachter dat niet lang meer te leven heeft, doordat ze zelf de entiteit heeft gezien.

Smile is vanaf 29 september te zien in de bioscoop.

Artikel door: Kim van KimMichaelis.nl

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] hier alles over de film waarbij het lachen je snel vergaat en natuurlijk de HBO-knaller ‘The Last Of […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram