Deze nazomer gaan we lekker op wijnreis

Deze nazomer gaan we lekker op wijnreis

26 september 2022 0 Door Bas de Goede

Wijnreis | Ik weet nog goed dat er in mijn familie zo nu en dan een wijnreis gedaan werd, ik was zelf helaas te jong om mee te gaan, maar de charme en interesse erin is altijd aanwezig gebleven. Nu heeft mijn vakgebied een wending genomen naar een andere lekkernij, maar zoals ik al zei. De charme en interesse is altijd gebleven.

Nu de zomer voorbij is, gaan we natuurlijk voor een fantastische ‘Indian Summer‘! Althans, ik wel. Heerlijk nazomeren en dan natuurlijk met lekker weer erbij. Als dat geen optie is (*kijkt nu naar buiten), dan maar iets verder naar het zuiden en waarom dan geen wijnreis maken?

Maar hoe fix je nou zo’n wijnreis?

De makkelijkste manier om dit te fixen, is een reisorganisatie zoeken. Wijnrondreizen.com is zo’n organisatie en ze hebben 36 wijnbestemmingen wereldwijd. Liefhebbers van een goed glas wijn hebben dus genoeg keuze!

Van geliefde wijnbestemmingen als Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland tot minder geijkte wijnlanden waaronder Cyprus, Roemenië, Servië, Macedonië en Centraal-Azië met Armenië en Georgië, de wijnbakermat. Persoonlijk ben ik dol op Roemeense wijnen en dit is, vooral bij ons in Nederland, nog een grote onbekende.

Yes! Eindelijk is het zover, deze zomer gaan we op wijnreis en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zowel om de hoek als verder weg! Lees er alles over bij FSOM Magazine

Ook kun je je wijnreis bomvol met activiteiten stoppen, zo kun je je wijnreis koppelen aan een activiteit. Sterker nog, deze organisatie biedt er maar liefst 35 aan! Waaronder een wandel- of fietswijnvakantie, zeilen rond Corsica, Sardinië of de Griekse eilanden, een yoga- of golfvakantie, wijnreizen met een culinaire insteek waaronder truffels zoeken op een wijndomein in de buurt van Vosne-Romanée in Bourgondië tot en met een safari in Zuid-Afrika.

Bourgondisch genieten!

Jullie weten dat ik het bourgondisch leven omarm en óók op het gebied van wijn is er genoeg te ontdekken. Ik ben zelf vooral georiënteerd op bier. En ik ben van mening dat er niets bourgondischer is dan bier, maar met wijn kom je wel heel dicht in de buurt. En de wijnliefhebbers die ik spreek, beweren uiteraard het tegenover gestelde. 😉

Binnen Europa hebben vakantiegangers een ruime keuze voor wijnreizen. Het gaat om 25 bestemming en deze zijn prima te doen in de maanden april tot en met eind oktober, en begin november. Maar ook voor de wintermaanden biedt Wijnrondreizen.com diverse bestemmingen aan, waaronder Cyprus, Malta en de Canarische eilanden. Dit zijn bij uitstek wijnreizen die passen bij “iets verder naar het zuiden”.

Daarnaast zijn er natuurlijk intercontinentale bestemmingen waaronder Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Chili, Argentinië, Uruguay en Peru – feitelijk kunnen we iedere maand van het jaar op wijnvakantie.

Yes! Eindelijk is het zover, deze zomer gaan we op wijnreis en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zowel om de hoek als verder weg! Lees er alles over bij FSOM Magazine

Naast de traditionele wijnlanden zien we een mooie ontwikkeling in bijvoorbeeld België. Zo lijkt het mij te gek om gewoon eens in Brugge een wijnreis te doen en natuurlijk even druiven plukken bij de wijngaarden in Heuvelland.

Heb jij nog leuke tips, laat het ons weten!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Een wijnreis is leuk, maar join mijn bieravonturen ook op Untappd en check mijn Instagram! #shareyourpassion

Please follow and like us: