Gamebreaking bug in Assassin’s Creed Valhalla

Assassin’s Creed | We mogen toch wel stellen dat Assassin’s Creed ondertussen een cornerstone is in gameland. Niet alleen heeft het de afgelopen jaren de lat hoger gelegd voor open world games, het heeft Ubisoft zeker goed gedaan om deze formule van fictie en historie te verweven in een reeks van zeer vermakelijk en goede games. Helaas is er ook nog een ander aspect waar Ubisoft vaak last van heeft… bugs. Of een Gamebreaking bug.

En dat is vaak niet eens zo heel erg. Het is wel grappig om ineens een wapen in de lucht te zien zweven, een keer door een schip te vallen of andere gekkigheden waardoor je of gewoon verder kunt spelen of dat je wellicht even naar het hoofdmenu moet gaan en je game opnieuw moet laden. Vervelend is dat wel maar daar kunnen we niet op blijven hangen.

Gamebreaking bugs

Bugs die wel erg zijn, ergerlijk zijn en eigenlijk gewoon al lang gefikst hadden moeten worden zijn gamebreaking bugs. Kortom een bug waardoor je de game niet verder kunt spelen. Denk hierbij aan de ramp die Ubisoft heeft gehad met Assassin’s Creed Unity waarbij gezichten van karakters niet werden geladen. De game kreeg uiteindelijk een replacement patch die loste het probleem ook nog eens niet volledig op. We hebben toen de eerste DLC gratis gekregen ter compensatie maar je hoopt als bedrijf nooit weer een release te hebben die zo erg is.

Gelukkig gebeurd het ook zelden en daarmee zou je denken, dan is de kous af. Helaas is niets minder waar. Zoals zovelen onder jullie keek ik erg uit naar de release van de nieuwe Assassin’s Creed, Valhalla. De setting waarin jij als Viking door het leven gaat leek me fantastisch en de beelden die we gezien hebben brachten een gevoel mee waardoor ik de game direct moest spelen.

Dat gebeurde dan ook, de game kwam binnen, toen was ik nog bezig met de laaste missies in de Mafia 2 DLC, maar toen ik die gedaan had ben ik direct begonnen aan deze game. De sfeer, de omgeving, het feit dat je als Viking speelt, de grafische pracht en praal die je om de oren spat. Ik hou er van.

Helaas kreeg ik wel direct een bug in het begin van de game. Het scherm bevroor heel even en daarna liep het verder maar was het geluid out of sync met het beeld. Na uitzetten van HDR was dit probleem verholpen en kon ik in ieder geval de video bekijken zonder hick-ups. Een kleine kever vergeven we ze.

A Seer’s Solace

Na verder spelen doe ik dat zoals ik elke open wereld game speel. Alles doen wat er te doen valt en dan beginnen aan de main quest. Zo ook nu. Ik heb alle side-quests gedaan, alle kisten verzameld, alle verborgen wapens gepakte en de boeken van kennis tot mij genomen. Niets restte mij nog dan de main quest te vervolgen en te varen naar Fornburg. Daar aangekomen wil ik naar de koning maar voor ik dat ga doen moet ik eerst nog even naar de Seer in de bergen. Top, gaan we doen. Mag ik een quest marker alstublieft?

Computer says 'NO' - The Frenchie Mummy | Funny fitness motivation, Fitness motivation quotes funny, Workout quotes funny

Alsof het lot ermee speelt en de Seer het voorzag, zegt de game bij het starten van deze quest, nope. Je krijgt mondeling wel de opdracht maar de quest wordt niet geactiveerd.

Shame, shame, shame

Nu ben ik vergevingsgezind maar dit soort bugs zijn gewoon slecht. Na onderzoek blijkt dat de bug zich al kan voordoen voor patch 1.02 maar ook na patch 1.02! En gezien de hoeveelheid mensen die het probleem hebben, hoe hebben ze dit dan gemist tijdens het testen van de game!

Ik ben geen gametester en ken het proces ook niet maar ik kan me niet voorstellen dat Ubisoft voor de release van Valhalla niet op de hoogte was van deze gamebreaking bug. Het ergste vind ik dan nog wel dat de enige oplossing op dit moment is: begin de game maar opnieuw, het is nog zo vroeg in het verhaal.

Ja, ik ga nogmaals zes uur spelen om dan te hopen dat de quest wel geactiveerd wordt. Tip, sprint in een half uur naar die quest, trigger de quest en ga dan nog vijf en een half uur spelen om alles weer te verzamelen, te jagen, te upgraden wat je hebt geüpgrade. De eerste melding die ik over deze bug kan vinden op het forum is van 8 november. Dus het speelt ondertussen 5 dagen en een update over een eventuele oplossing is er niet. Het is jammer dat ik nu niet verder kan spelen want ik verdom het om opnieuw te beginnen. Het avontuur duurt pak hem beet als 130 uur om alles te voltooien, ik heb nog genoeg te spelen, ik ga eerst wel andere dingen doen. In ieder geval tot ze dit gepatched hebben. Shame, shame, shame.

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

GameBreak Episode 7 Playstation Vita met Dutchplaystationgamer op FSOM tv

Gamingnews

Speel Super Mario als ooit tevoren met Game & Watch
Leef als een Viking in AC: Valhalla!
GameBreak S01E09 De hattrick van Ubisoft!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

9 reacties

 1. Liep idd ook tegen deze bug op wat knullig dat ze dit niet hebben gezien bij Ubisoft. Ook verderop on de game kwam ik vast te zitten in Lunden en moest weer helemaal opnieuw beginnen dit doet afbreuk en vergalt het plezier om deze game te spelen.

  1. Omdat ik spontaan toch een PlayStation 5 heb ontvangen is mijn avontuur in Engeland op een laag pitje gekomen en ben ik bezig met de remake van Demon’s Souls. Maar het is wel ontzettend waardeloos dat je al twee keer opnieuw hebt moeten starten. Zeker als je, net als ik, eerst Dora the Explorer speelt en daarna pas het verhaal gaat verkennen. Niets is zo zuur dan de map vrijgespeelt te hebben en niet verder te kunnen spelen door een bug. Hopelijk gebeurd het niet meer en kun je de game nu bug-free uitspelen. Veel plezier in ieder geval!

 2. Weet iemand iets over een fout in de game dat de verkeerde personage gedood word dan die je aanwijst als verader? Bij mij word birna steeds gedood terwijl ze het niet is en ik haar ook niet aan wijs als verader.

  1. Ja, je kunt gewoon verder spelen. Dit heeft geen grote impact op het verhaal of trophies. Wel vreemd dat zij telkens gedood wordt maar het blijft een Ubisoft game. Die kennen veelal langere tijd zulke bugs.

   1. Bedankt voor je antwoord, maar ben eindelijk na veel tijd toch maar weer eens begonnen aan vahalla. Wat een fouten zitten hier in zeg niet normaal. Nu weer een bug waardoor ik niet verder kan. In loncister (of hoe je da ook mag schrijven) moet je de elderman zoeken. Heb alles gevonden wat er is. En online staat da je dan je zegel naar zijn zoon moet brengen om verder te gaan. Ik krijg deze melding dus niet en de game gaat dan ook niet verder.

 3. ik heb een flinke bug ik kan dagelijkse en wekelijkse side qeusten doen maar om de opal dan in te leveren bij redna en na de 10 opdrachten bij hem in te leveren doet het niet ik mis nu de wekelijkse beloningen na patch 1.04 zou dat opgelost moeten zijn maar nog steeds dat ik niet met redna kan spreken in de baces wat kan ik nu doen
  vriendelijke groet

 4. Mijn eerste ervaring met een bug/glitch is gelijk een topper,ik zak letterlijk door de aarde heen!!! Na alles geprobeerd te hebben,heb ik alle saves van A new Home moeten deleten en ben ik terug waar ik 17 Nov gebleven was..Ik had zojuist de alliantie gesloten met Ivar en Ubba ,en ben nu dus genoodzaakt om een flink stuk opnieuw te moeten doen..!! Zonde, echt doodziek van!!

 5. Ik zit met een bug in Londen. Wanneer ik hier de main quest wil gaan doen loopt het spel vast, ik kan niet meer bewegen of iets.

  Mensen hier ervaring mee om dit op te lossen?

  1. Ik heb er geen ervaring mee maar wat je zou kunnen proberen in de game verwijderen van je console en deze opnieuw installeren en kijken of je dan weer verder kunt. Ook zou je een iets oudere save kunnen proberen om te zien of het probleem zich dan nog voordoet. Hopelijk krijg je snel een oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram