Een goed voornemen met Heaps of Hops

Een goed voornemen met Heaps of Hops

5 januari 2019 2 Door TheDutchBeerDad

Heaps of Hops – Real & Honest Craft Beer uit Amsterdam. Heaps of Hops gaat de strijd aan met de calorieën en het alcoholpercentage in het bier. Ik ga eens kijken of Heaps of Hops met de filosofie “Less is more!” een paar lekkere biertjes weet te brouwen!

Because less is more!

Het motto van de brouwer. Less is more! Dan hebben we het natuurlijk niet over de ingrediënten maar wel over het alcoholpercentage. Het alcoholpercentage van minder dan 4% is het streven of misschien is dit zelfs wel een filosofie te noemen. Ik sprak Bjørn, de brouwer en eigenaar van Heaps of Hops zelf en vroeg hem hoe zijn bieren tot stand zijn gekomen en wat voor avontuur eraan vooraf ging.
Bjørn greep zijn kans en na zijn studie stortte hij zich op het leven, zijn carrière ging in vogelvlucht. Nadat hij jaren had geïnvesteerd in zijn carrière met als resultaat een prachtige marketing functie bij Samsung, werd het tijd om te kijken wat hij nou eigenlijk echt wilde. Dit bleek al gauw iets anders te zijn en hij diende zijn ontslag in om op de motor te stappen…
Yes, dat lees je goed. op de motor stappen. Een wereldreis op de motor was voor Bjørn en zijn vriendin de juiste volgende stap. Het avontuur werd omarmt en de motoren gestart, alles over dit avontuur lees je op gsdownunder.com. Na 14 maanden, 60.000km door 30 landen was het tijd voor het nieuwe avontuur, het avontuur waar het voor ons vandaag om draait. Hoe ontstond Heaps of Hops?

De inspiratie voor de bieren is ontstaan tijdens een gedeelte van de reis. Toen ze in Australie waren bezochten ze 15 brouwerijen en bij alle brouwerijen viel het op dat vooral bieren met een laag alcoholpercentage zeer in trek waren. Session Ale hier, Session Ale daar en toen groeide de liefde voor deze biersoort gestaag. Het klimaat down-under zal ook een rol gespeeld hebben bij de ontluikende liefde tussen de reizigers en de lokale Seassion Ales. Het lage alcoholpercentage is ook wel een prettige bijkomstigheid wanneer je aan het reizen bent door een warm land, maar daarnaast kun je natuurlijk ook nog gewoon functioneren wanneer je een verfrissende Session Ale opsnoept.

De liefde die down-under onstaan was kreeg bij terugkomst in Nederland de kans om zich verder te ontwikkelen onder de naam Heaps of Hops. Na maar liefst 25 testbatches in 6 maanden tijd, was er een gelukkig huwelijk gesmeed.  Gøld en Vønkelwater waren de eerste twee bieren. Deze werden de basis voor Heaps of Hops en inmiddels is daar zelfs een derde aan toegevoegd met de naam Bjørningman. Deze bieren sleepte al menig prijsje in de wacht! Minder mouten, en dus minder suikers. Meer Hop en uiteraard ook verschillende hopsoorten, knutselen aan het brouwproces om toch zoveel mogelijk smaak uit elk ingrediënt te persen. Alle informatie over de bieren vind je uiteraard op de site van de brouwer heapsofhops.com. Maar hoe smaken de bieren eigenlijk?
Bjørn ging zelf rond in Amsterdam om het bier aan de man te brengen, na een succesvolle opstart in de horeca werd het tijd om door te groeien. En zo geschiedde… Inmiddels kun je Heaps of hops vinden bij JumboSterk Amsterdam  en vele andere verkooppunten. Daarnaast zal nog deze maand de eigen webshop van Heaps of Hops live gaan en kun je ook daar de bieren scoren. Het is ook geen vreemd gezicht om Bjørn op zijn bakfiets door Amsterdam te zien, want hij bezorgt nog altijd een hele hoop klanten zelf zijn bieren. Daarnaast is in beweging blijven ook een belangrijke rol in het leven en met dit bruggetje komen we langzaam dichterbij de bieren van Bjørn.

Gezondheid

Dat je goed voor jezelf moet zorgen is iets wat je ouders tot vervelends toe zeggen wanneer je jong bent of de puberteit in komt stuiteren. Het ene oor in en hop de andere weer uit. Zo gaat dat, naarmate je ouder en over het algemeen wijzer wordt, verandert je standpunt. Je gezondheid gaat wel een rol spelen en wanneer je er een bourgondische levensstijl op nahoudt, is het belangrijk om daar iets tegenover te zetten. Goed voor jezelf zorgen. Roken, drinken, lekker eten. Het zijn heerlijke verleidingen waarin we graag duiken, zeker wanneer ik voor mijzelf praat, tijd om daarover na te denken hebben we vaak niet.
Toch even een kleine wake-up call om de titel van dit artikel niet enkel en alleen als clickbait te laten fungeren. Het jaar 2019 is net begonnen en we zitten bomvol goede voornemens. Afvallen, sporten, gezonder leven, dit zijn allemaal clichés waar we ons aan onderwerpen en uit diverse studies is gebleken dat meer dan de helft rond 15 januari de goede voornemens al overboord gooit.
Het nationaal preventie akkoord is iets wat steeds actueler word en een grotere rol gaat spelen. De campagne tegen Roken, Alcohol en Obesitas. De alcoholconsumpties moet omlaag is de mening, maar je kunt natuurlijk niet oneindig de belastingen blijven verhogen en dus moet er onderzoek gedaan worden naar alternatieven. Bjørn heeft hier zelf een blog over geschreven, lees hem snel op de site van Heaps of Hops!

Het reduceren van alcohol is iets wat Bjørn zelf ook aansprak, want bieren met een lager alcohol percentage zijn toch de toekomst en kunnen ook gewoon heel erg lekker zijn. Het percentage alcohol in bestaande alcoholische dranken moet gereduceerd worden met 25%-30%. Mensen gaan namelijk niet per definitie meer drankjes drinken, dus dit is een uitdagende maar logische stap. In de bieren van Bjørn zit al 30% tot 50% minder alcohol in de bieren, ten opzichte van vergelijkbare bieren en dat met een kick-ass smaak zoals Bjørn dat zelf beweerd. Dit moet ik natuurlijk snel zelf proeven! Bekijk hier mijn review van….

Heaps of Hops review van thedutchbeerdad 

Heaps of Hops is dus wat mij betreft een prachtig goed voornemen voor 2019. De trend van laag alcoholische bieren staat in ons land nog in de kinderschoenen, maar… The Sky is the limit!

Meer informatie over Bjørn en Heaps of Hops vind je op de site www.heapsofhops.com en uiteraard kun je mijn filmpje van de unboxing op het YouTube kanaal van Fifty Shades of Men bekijken. Wil je nou meer weten over mijn mening wat betreft de bieren van Heaps of Hops? Volg mij dan op Instagram en uiteraard blijf je via ons FSOM YouTube kanaal van alles op de hoogte!

Cheers! #geen18geenalcohol

Artikel door: Bas de Goede / thedutchbeerdad 
Untappd & Instagram: thedutchbeerdad 

Lijkt het maken van content of het schrijven van een blog je iets?
Wil je jouw verhaal op Fifty Shades of Men?
Of wil je een mooie samenwerking aangaan?
Gebruik het contactformulier, benader ons op Instagram/facebook op stuur gewoon een mailtje naar fiftyshadesofmen@outlook.com 
 
Wil jij niets meer missen over de belangrijkste bijzaken in het leven?
Volg dan onze Facebookpagina en sluit je aan bij één of meerdere van onze communities!
Kijk snel op Instagram en onze community pagina’s en druk op VOLGEN! 😉 
Vergeet onze pagina’s niet te taggen en gebruik #fsom!

Ook op Pinterest laten wij jou zien wat wij doen! 

Ben jij of  jouw onderneming/product op zoek naar een partner
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven?
Neem dan contact op met Kim Michaelis Media via kimmichaelis@hotmail.com.
Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.
Social Media Management & Micro Marketing.
 
Foto’s zijn eigendom van Fifty Shades of Men
en haar partners.
Deze mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.
Please follow and like us: