Duvel viert haar 150ste verjaardag met een duivels biertje!

Duvel moortgat viert haar 150ste verjaardag met een duivels biertje. fsom.

Duivels Biertje | Duvel Moortgat kennen wij natuurlijk allemaal wel van de Duvel bieren, of je nou voor de klassieker gaat of voor de Citra hop, het is een gevestigde naam van formaat. Daarom gaan ze hun 150ste verjaardag groots vieren!

Duvel Moortgat blaast dit jaar 150 kaarsjes uit. En dat gaan ze vieren met een nieuwe variant van zijn iconische bier. Die krijgt een lager, maar ‘duvels’ alcoholpercentage van 6,66% (zoals wel eens eerder is gedaan!). En zal binnenkort verkrijgbaar zijn bij de betere… Ehhh, overal verkrijgbaar zijn! ­čśë

Een lekker duivels biertje!

In deze onzekere tijden is het voor ons allemaal een vraagstuk of we een normale verjaardag kunnen vieren en dat geld toch ook zeker voor Duvel Moortgat. Nu is 150 kaarsjes uitblazen absoluut een mijlpaal en dus gaat het feestje in ieder geval gevierd worden met een Duivels biertje.

Duvel Moortgat heeft ervoor gekozen om een variant van hun iconische Duvel bier te brouwen, maar dan met het duivelse alcoholpercentage van 6,66%. Normaal gesproken heeft Duvel 8,5% en dit jubileum-sapje zal dan ook vlotter doordrinkbaar zijn en bij voorkeur ideaal tijdens een feestje…

Duvel Moortgat is jarig en gaat dit vieren, hoe weten we nog niet helemaal, maar we weten wel dat ze met een duivels biertje komen! - TheDutchBeerdad voor FSOM (Foto: RTV.be)
Foto: RTV.be

In het 150-jarige bestaan is Duvel Moortgat niet alleen een brouwerij met een liefde voor kunst, ze zijn uitgegroeid tot een multinational in het bierlandschap. In eigen land is de brouwerij ook eigenaar van onder meer ‘Achouffe’ en ‘De Koninck’ en in ons land namen ze in 2015 een belang in Brouwerij ’t ij uit Amsterdam. Hoe groot dat belang is dat is nog altijd niet helemaal duidelijk. Ook zette de groep voet aan grond in de VS met Ommegang en Boulevard.

We hebben het hier dus over een verjaardag die we serieus moeten nemen, maar laten we even bij de essentie blijven en spoedig dit duivelse biertje gaan proeven! Ik kom sowieso met een prachtige review op het YouTube kanaal van FSOM!

Kijk hier alvast wat de beoordelingen van dit duivelse biertje op Untappd zijn!

Artikel door: Bas de Goede / @thedutchbeerdad
Join mijn bieravonturen ook op Untappd! Let’s share!
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram