Dit is het simpele recept voor gruwelijk lekker Bananenbrood!
12 januari 2022Bananenbrood | Ik ben verliefd, erg verliefd, echt heel erg verliefd. Yes, op dit bananenbrood! Goddelijk, heerlijk, om je vingers bij af te likken. Natuurlijk ben ik niet de beroerdste om dit recept met je te delen. En het klaarmaken is echt easy peasy!
Bananenbrood is in de basis gewoon een plakkerig en zwaar brood gemaakt van geprakte banaantjes. Er zijn ook recepten die iets meer lijken op het maken van traditioneel brood, maar die recepten gaan we vandaag lekker niet gebruiken!
Dit heb je nodig!
- 5 rijpe bananen. (Hoe rijper, hoe beter!)
- 150 gram studentenhaver
- 200 gram Muesli (ik heb voor dit recept de groene zak muesli gebruikt van Lidl. Hier zitten ook vruchten en stukjes gedroogde banaan in)
- Een handje walnootjes
- 200 gram bloem
- 8 Eetlepels honing
- 275ml Zonnebloemolie
- Sap van een halve citroen
- Zakje bakpoeder
- Donkere chocolade chips (Je kunt ook gewoon pure chocolade nemen. Hoe meer cacao erin zit, hoe beter.)
- Snufje zout.
En uiteraard bakpapier en een cakeblik! Wij halen deze muesli altijd in huis van de Lidl. Mocht je er meer over weten, dan is dit een leuk artikel over deze muesli.
Let’s do this!
Om dit gruwelijk lekkere bananenbrood te maken, moet je eerst de over voorverwarmen en op 180 graden zetten. Hak de studentenhaver en de walnootjes met een mes fijn. Niet te kleine stukjes. Een bite is wel lekker! Heb je een reep chocolade, hak deze dan ook fijn. Hiervan heb je 150 gram nodig en het leuke is om er eerst wat schaafsels af haalt, zodat je aan het einde deze ter decoratie op je bananenbrood kunt leggen.. Ik heb het doosje met chocolade chips helemaal gebruikt natuurlijk!
Prak je bananen en doe deze in een kom samen met de andere ingrediënten. Meng het allemaal goed door, maar maak het niet te luchtig!
Bekleed je cakeblik met het bakpapier en schenk hierin het bananenbrood mengsel. Schuif het blik in de oven en laat je brood voor 50 minuten gaar worden op 180 graden. Zo simpel? Ja, zo simpel! Wel even af laten koelen voor je je bananenbrood aan gaat snijden, anders krijg je geen mooie plakken. Bon appètit!
Artikel door: Kim / @kimmichaelis
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer! Iedere donderdag een nieuwe aflevering van ‘Wat Proeven We Vandaag?’.
Zoekt u nog iets lekkers om van te genieten tijdens VI Vandaag? Klik dan snel op het plaatje van dit prachtige schip en scoor de bieren van Flying Dutchman inclusief uniek glas!
[…] Artikel door: Bas / @thedutchbeerdadDit is het gruwelijk lekkere en simpele recept voor bananenbrood! […]