De Feestfabriek gaat een strategische samenwerking aan!

FSOM De feestfabriek

Feestfabriek | De Feestfabriek Alles Komt Goed BV, u weet wel, die helden achter onder andere festival Mañana Mañana en de Zwart Cross. Gaat een strategische samenwerking aan met niemand minder dan ‘Superstruct’. Superstruct is een partij dat gespecialiseerd is in evenementen (Festivals!) in heel Europa, zo zijn ze bijvoorbeeld mede-eigenaar van internationaal bekende festivals als het Sziget festival in Hongarije en Wacken Open Air in Duitsland. Toch is deze overnamen wel bijzonder te noemen want we zitten in nogal een precaire situatie omtrent de festivals en evenementen. Veranderd er dan echt niets?

Even een klein stapje terug voordat we verder gaan. Tenzij je de afgelopen 14 maanden in op een onbewoond eiland heb gezeten waar de beste conversaties met de golven van de getijen was… Dan weet je dat er nogal een precaire situatie gaande is in de wereld. Door de maatregelen die getroffen worden, liggen vrijwel alle festivals en evenementen stil. Zeker in Nederland is er sprake van bijna geen enkel evenement, laat staan festival. Toch hebben de betrokkenen veel vertrouwen in de overname.

Feestfabriek X Superstruct

Superstruct werkt vanuit de filosofie dat men lokale kernwaarden, creatieve aspecten en bijzonderheden die een evenement karakteriseren altijd blijft respecteren, zodat de evenementen echt uniek blijven. Sterker nog, bij deze overname lijkt er niet te veranderen behalve een verschuiving en verhandeling van aandelen. Welke voorwaarden dáárbij horen laat geen van de partijen zich over uit.

De Feestfabriek Alles Komt Goed BV ken je dus van Mañana Mañana en de Zwarte Cross, maar uiteraard doen ze nog meer. Zo hebben ze een hoop eigen initiatieven opgezet zoals Nozem Oil, Stamppot, Hard! magazine, Achterhoekse vlag en de afgelopen jaren kwamen ze zelfs met een kinderboek en eigen vuurwerk op de markt.

 “Wij vertrouwen het team van de Feestfabriek om het te blijven doen zoals het tot nu toe ging. Het is een samenwerking voor de lange termijn en we verheugen ons op de samenwerking.” Het voordeel voor beide partijen is dat het netwerk van meerdere evenementen brede mogelijkheden biedt op het gebied van onder andere programma, internationale samenwerkingen en natuurlijk de inkoop. 

Wij zijn blij dat in deze lastige tijden de continuïteit van de Feestfabriek gewaarborgd blijft en we zien de toekomst en groeimogelijkheden met vertrouwen tegemoet!”, aldus eigenaren Hendrik Jan Lovink, Gijs Jolink en Ronnie Degen.   

In deze ellendige tijd gebeurd er veel in de evenementen en festival branche. Zo is De Feestfabriek onderdeel van een strategische overname.

Lees er alles over bij fsom.

Toch gaan we ergens afscheid van nemen…

Toch gaat er uiteindelijk wel degelijk iets veranderen. Hendrik Jan Lovink gaat ermee stoppen!

Al voor corona zaten we achter de schermen in een traject om te kijken of Ronnie en Gijs mijn aandelen zouden kunnen overnemen. Dit bovenal omdat ik aangegeven heb te willen stoppen. Ik ben nu 48 en de afgelopen 30 jaar heeft mijn leven voornamelijk bestaan uit bezig zijn met Jovink & The Voederbietels en de Feestfabriek. Iets waar ik op mijn eigen manier, met ontiegelijk veel plezier en toewijding, mijn ziel en zaligheid in heb gelegd. We hebben samen echt iets bijzonders weten op te bouwen!”

De Zwarte Cross staat als een huis en de Feestfabriek kan op alle fronten nog jaren vooruit. Daarom voelt dit voor mij (hoe tegenstrijdig misschien ook) als een juist moment om de Feestfabriek te kunnen verlaten en me bezig te gaan houden met andere mooie dingen die het leven mij en mijn familie nog te bieden heeft”, aldus Lovink. Hendrik Jan blijft aan tot en met de komende Zwarte Cross die eind september gepland is en hopelijk ook gewoon zijn doorgang gaat vinden…

We gaan even offtopic! Deze week is het VIKING WEEK bij FSOM. Daarom lees je bijvoorbeeld over VIKINGS, A SHOW ABOUT VIKINGS!

Artikel door: Bas / @thedutchbeerdad
Volg FSOM Magazine op Instagrampagina en Facebookpagina!
Ben je nog geen abonnee op FSOM-tv? Klik dan snel –> hier <– en mis niets meer!

The Flying Dutchman Nomad Brewing Company logo en kortingscode op fsom door thedutchbeerdad in het artikel over de beste eredivisiespelers van de afgelopen 10 jaar.
pluk de kaas op fsom in het artikel 'De beste eredivisiespelers van de afgelopen tien jaar'

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 reactie

  1. […] De Feestfabriek gaat een strategische samenwerking aan! – […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram