De Broodbakmachine van je dromen!

De Broodbakmachine van je dromen!

28 september 2022 1 Door Kim Michaelis

Broodbakmachine | Is er iets lekkerder dan warm, versgebakken brood? Het antwoord op deze vraag, daar kunnen we het unaniem over eens zijn. Zelf brood bakken hoeft absoluut niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Met een broodbakmachine tover je je keuken om in een heuse thuisbakkerij. Wij zijn van mening dat je een broodbakmachine in je leven nodig hebt en de voornaamste reden is natuurlijk omdat een broodbakmachine “fail proof” is.

Is een broodmachine het waard?

We kunnen er een lang verhaal van maken, maar we geven je nu een kort antwoord: Ja! Ondanks dat een broodmachine maar één brood tegelijk maakt, mag deze gewoon niet ontbreken in je keuken!

Brood bakken in de oven is ook hartstikke leuk, maar dit kost veel meer tijd dan in een broodbakmachine. Plus je moet altijd een beetje experimenteren met wat het beste werkt, zodat je het lekkerste brood uit je oven krijgt. Niet iedereen krijgt een perfect brood uit de oven. Voornamelijk het rijzen kan bijzonder lastig zijn.

Wij kunnen je zonder twijfel een broodbakmachine aanraden wanneer je zelf graag brood bakt en tijd en geld wilt besparen. Maar ook wanneer je glutenvrij eet.

broodbakmachine van je dromen brood bakken fsom magazine

Kost dat?

De praktijk leert ons dat broodbakmachines vaak erg zuinig zijn. Je bespaart hiermee dus op je energiekosten, mede doordat je brood veel sneller klaar is dan in de oven.

Wat betreft de prijs van het brood zelf, dat ligt er natuurlijk aan welk brood jij in de winkel koopt. Koop je het goedkoopste van het goedkoopste, dan veranderd er niet zoveel aan het kostenplaatje, maar wanneer je voor je brood meer kwijt bent, door ze bijvoorbeeld bij de bakker te kopen, dan zal je dit merken in je portemonnee wanneer je je eigen brood gaat bakken.

Broden vragen niet veel als we praten over ingrediënten zoals bloem, gist, zout en water. Deze hebben we vaak allemaal wel in ons keukenkastje staan, dus dit zijn de kosten niet. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar broodbakmachine aanbiedingen ga je een heleboel geschikte kandidaten vinden die perfect passen in jouw huishouden.

Kost het veel tijd?

Met het gebruik van een broodbakmachine heb je in ongeveer 2 tot 4 uur één brood. Wel afhankelijk van het soort brood wat je maakt, Alles gaat automatisch en dat is ideaal voor wanneer je tijd beperkt is. Het bespaard je dus een hoop tijd en daarmee ook energie. Maar de bonus is natuurlijk het warme brood wat je uit de broodbakmachine haalt.

Je kunt op één dag meerdere broden maken in je broodbakmachine. Je hoeft je hiermee geen zorgen te maken over het mengen en kneden, de ideale tijd om je brood te laten rijzen en dan hebben we het nog niet eens over de perfecte temperatuur en het daadwerkelijk bakken van je brood. Je stopt alle ingrediënten in je broodbakmachine en klaar ben je.

Laten we het ook nog even hebben over het schoonmaken van je keuken na het bakken van een brood. Mixers, lepels, kommen en alle bloem die door je keuken ligt bezaaid. Met een broodbakmachine hoef je alleen het bakblik schoon te maken. Je kunt de onderdelen van je broodbakmachine ook in de vaatwasser zetten. Nou als dit geen reden is om vandaag nog je broodbakmachine te bestellen!

Is het gezonder?

Nog een hele goede reden om zelf je brood te bakken in een broodbakmachine is, dat je zelf kunt bepalen welke ingrediënten er in je brood gaan. Het is by far veel gezonder dan het brood wat je uit de supermarkt haalt.

Veel supermarkt brood bestaat uit ingrediënten die je niet nodig hebt wanneer je zelf thuis aan de slag gaat. Noem bijvoorbeeld alle conserveringsmiddelen om het brood in de schappen van de supermarkt vers te houden. Met een broodbakmachine kun je zelf op zoek gaan naar de beste ingrediënten voor je zelfgemaakte brood.

Vind je het nou leuk om lekker in de keuken te staan? Neem dan eens een kijkje in ons receptenboek!

Welke broodbakmachine?

De vragen die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van een broodbakmachine zijn, hoeveel ga je je broodbakmachine gebruiken? Hoeveel wil je uitgeven? En hoeveel ruimte heeft je keuken? Dit laatste omdat je een enorme keuze hebt uit verschillende broodbakmachines. Van enorm groot tot compact.

En niet geheel onbelangrijk, hoeveel mensen uit je gezin eten mee van het brood. Wil je bijvoorbeeld glutenvrij brood bakken? Dan heb je hiervoor wel een broodbakmachine nodig die dit soort brood kan maken. Welke broodbakmachine onze voorkeur heeft, daar gaan we later op in. Wist je trouwens dat je veel meer kunt maken in zo’n machine?

Vroeger was een broodbakmachine echt alleen voor brood. Nu kun je in je broodbakmachine vaak ook andere dingen maken zoals, rijst, jam, yoghurt, cake en zelfs rijstwijn. Maar daarover later meer! Let’s bake some bread!

Artikel door: Kim (KimMichaelis)

Please follow and like us: