Zo Creëer Jij Jouw Kickass Badkamer!

zo creeer jij je kickass badkamer

Jouw badkamer | Ben je op het punt aanbeland dat er een badkamerverbouwing in het verschiet ligt? Dan zit je bij ons goed. Wij hebben een aantal praktische tips voor het verbouwen van je badkamer verzameld. Bij zo een badkamerverbouwing komt namelijk veel kijken, dus een plan maken is geen overbodige luxe. Daar gaan wij jou bij helpen.

Moodboard maken

Voor alles kun je een moodboard maken, dus ook voor jouw badkamer! Een moodboard kun je gebruiken om je ideeën te bundelen en te visualiseren. Een perfecte website om dit te doen is Pinterest, maar je kunt ook genoeg kickass inspiratie opdoen door bijvoorbeeld te zoeken via hashtags op onder andere Instagram. Ook kun je natuurlijk gewoon, lekker ouderwets, op papier een moodboard maken.

Hiervoor verzamel je een aantal tijdschriften en knip je je moodboard in elkaar. Dit is handig voor wanneer je straks je badkamermeubels gaat uitzoeken en natuurlijk de tegels en accessoires.

moodboard van jouw kickass badkamer bij fsom

Indeling van de badkamer

De indeling van de badkamer is erg belangrijk. Wil je de indeling houden zoals hij is? Dan is dat aanzienlijk minder werk dan wanneer je de indeling van je badkamer anders wilt. Er hoeven namelijk bij het behoud van de indeling geen leidingen verlegt te worden. Hou hier ook zeker rekening mee in je budget.

Douchen of in bad?

Je hebt vast van tevoren al bedacht of er een bad in de nieuwe badkamer moet komen! Zonder twijfel is dit één van de beste keuzes wanneer je graag wat meer ontspanning in je leven wilt brengen, maar wanneer je onder de douche kan ontspannen is dat natuurlijk ook prima.

Zeker met een bosje eucalyptus. Het leukste van een badkamer verbouwing is het uitzoeken van het sanitair. Er zijn zo ontzettend veel verschillende kleuren, vormen, materialen en keuzes te maken, dus zorg dat je alles goed in kaart hebt gebracht.

Wat wil je wel en wat wil je absoluut niet? Misschien heb je juist wel de wens voor een heerlijke infrarood douche, een inloopdouche of ga je liever bubbelen in het bubbelbad.

Toilet in de badkamer?

Bevindt zich al een toilet in de badkamer? Dan is de eerst volgende logische vraag, welk toilet wil ik. Je denk wellicht dat dit een makkelijke keuze is, maar er is zo enorm veel aanbod. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit een toilet zonder spoelrand, perfect voor zij die weinig zin hebben in veel schoonmaakwerk. Maar je kunt er ook voor kiezen om het toilet te verplaatsen indien de ruimte daarvoor is.

Houdt er wel rekening mee dat dit er kan inhakken in het budget wat je hebt voor de badkamerverbouwing.

Tegels op de muur en de vloer

Wanneer je denkt dat bovenstaande keuzes voor je badkamer moeilijk waren, dan hebben we het nog niet gehad over de vloer en wand tegels. Wanneer je je badkamer zo goed als onderhoudsvrij wil na de verbouwing, dan pas je daar uiteraard de tegels op aan.

Maar vergeet ook niet dat een grotere badkamer andere tegels en kleuren kan gebruiken dan bijvoorbeeld een kleine badkamer. Onze beste tip; een wit plafond in de badkamer is niet per se nodig! Trek de kleuren van de tegels bijvoorbeeld door naar het plafond met speciale badkamerverf. Zo lijkt je badkamer altijd optisch groter!

Houdt ook rekening met je gezinssituatie. Wanneer je kinderen hebt, is het een makkelijkere keuze om bijvoorbeeld voor anti-sliptegels te kiezen.

Badkamermeubels

We bewaren allemaal best wat onnodige dingen in de badkamer. Maak een lijstje wat je gaat bewaren in de badkamer. Dingen zoals make-up of parfum hebben het veel leuker op minder vochtige plek. Denk out of the box en ook dit kun je weer meenemen in je moodboard.

Met een groot gezin is het bijvoorbeeld veel praktischer om een groot badmeubel te plaatsen in de badkamer. Mijn top tip is dan een dubbele wasbak natuurlijk!

is dit jouw kickass badkamer? fsom
Het is eindelijk zover, je hebt een goede reden gevonden om aan de slag te gaan. We hebben wat tips voor jouw kickass badkamer!

Licht in de badkamer

Niemand zit erop te wachten op te douchen of heerlijk ontspannen een bad te nemen onder een tl buis. Verlichting is alles en sfeer bepalend. Ook in de badkamer. Misschien heb je altijd wel al gedroomd over een sterrenhemel in je badkamer die je ook nog eens kunt dimmen of van kleur kunt laten veranderen. Hierin zijn eigenlijk ook de opties eindeloos.

Budget

Niet geheel onbelangrijk, je budget. Wat is de begroting en wat wil je maximaal uitgeven aan een verbouwing. Hierbij hou je ook rekening met de kosten die je kunt besparen door eventuele klusjes zelf te doen of door iemand die je kent en dit voor een vriendenprijsje zou willen doen.

Vaak kun je zelf al veel voorwerk doen en dat scheet je een hoop euro’s!

Artikel door: Kim

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram