Guilty Pleasure – Andre Rieu

Een nieuwe zondag en daarom een nieuwe Guilty Pleasure.

Ik probeer zoveel mogelijk op de zondag een leuk artikel te schrijven voor jullie trouwe lezers, maar helaas schiet het door andere verplichtingen er weleens bij in. Afijn, deze zondag doe ik het eens even rustig aan en bezorg ik jullie een rustig wakker worden. Of je nu gisteravond de kroeg in bent geweest, hebt doorgezakt met vrienden of gewoon zondagmorgen perikelen hebt, dit kunnen jullie wel even waarderen. Want trouwe lezers, vandaag gaan we het eens hebben over een nieuwe Guitly Pleasure van mij, Andre Rieu!

Waarom?

Eigenlijk heel simpel, ik heb kaarten weten te bemachtigen voor 8 juli 2018 op de Vrijthof in Maastricht! Samen met mijn vriendin en vrienden van ons gaan we die avond genieten van klassieke muziek met veel lachen en wellicht wel een traan, want bij klassieke muziek weet je maar nooit welke emotie je gaat tonen!

Rocker!

Van nature ben ik een rocker in hart en nieren. Wanneer ik nu kijk in mijn cd-kast of mijn iTunes-bibliotheek dan zie ik daar albums staan wat gaat van Foo Fighters, Richie Sambora en Queens of the Stone Age tot Bon Jovi en Guns N’ Roses. Kortom van nu tot classic.
Maar in dat rijtje staan ook band als Evanescence en Within Temptation. Ik denk dat dit de reden is dat Andre Rieu ook behoort tot mijn Guilty Pleasures. Waaronder bijvoorbeeld ook mijn Guilty Pleasure – Dragonball!
Het is natuurlijk heel anders, maar met de strijkinstrumenten en de hoge zang komen die rock/metal bands toch zeker met fantastisch mooie composities.

Films en musicals

Toch herken ik voor mezelf ook wel overeenkomsten met films en musicals die ik heb gezien toen ik jong was. Voornamelijk omdat mijn moeder het keek en ik automatisch mee keek. Een musical zal ik nog eens apart uitlichten in een Guilty Pleasure, maar als ik schrijf “Tomorrow, tomorrow, I love ya, Tomorrow” dan weten jullie eigenlijk wel voldoende.
De musicals en films die ik echter ook veel gezien heben nu wel een klein zwak voor heb zijn ‘The Sound of Music’ waarin Edelweiss op de een of andere manier mijn hart heeft gestolen. Aan de andere kant is er de Oostenrijkse prinses ‘Sissy’. Het blijft een Guilty Pleasure!
Edelweiss kan Andre Rieu natuurlijk ook spelen dus deze moet ik natuurlijk even delen.

Uitverkocht!

Zoals in de lijn der verwachting is het concert op 8 juli volledig uitverkocht en zijn er extra data aangekondigd op 13, 14, 15 en 20, 21 en 22 juli. Op het moment van schrijven zijn voor sommige datums nog kaarten beschikbaar dus mocht je dit niet willen missen, wat ik natuurlijk volledig begrijp, dan kun je nog steeds kaarten bemachtigen! Kijk daarvoor snel op andrerieu.com!
Natuurlijk zijn er veel meer muzikanten die viool spelen en die een top concert neerzetten, maar er is niemand zoals Andre Rieu. Daarom sluit ik hiermee af: of je nu wel of niet van klassieke muziek houdt, iedereen houdt van Andre Rieu.

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde (cloudstrifenl).

Volg ons op FacebookInstagram en Twitter

Ideeën? Tips? Toevoegingen? Promotie? Collaboration?

Of wil jij ook crewmember worden bij FSOM? Neem dan contact op via fsom.nl.
Het contactformulier staat bij ons naast elk artikel, dus reageren is easy-peasy!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram