De tuinkalender voor de maand augustus

tuinkalender augustus fsom

Tuinkalender | Het is volop zomer en genieten in de tuin onder de parasol is wat we allemaal het liefst doen. Maar ken je dat? Dat je eindelijk zit, je tuin rondkijkt en je ziet het onkruid rond de parasolvoet en het gras staat alweer veel te hoog?

Je wordt meteen onrustig en springt weer in actie. In dit blog lees je welke tuinklussen er in augustus allemaal belangrijk zijn om te voltooien, zodat jij ontspannen in je tuin kunt zitten.

Haal onkruid en uitgebloeide bloemen weg

Houd je tuin netjes door onkruid tussen de tegels direct weg te halen. Door onkruid meteen te verwijderen, heb je er een minder grote klus aan. Heb jij een verrijdbare parasolvoet? Rij dan de parasolvoet van zijn plek en je zult zien dat er onder de parasol ook heel wat groeit.

Vaak blijft er onder de parasolvoet ook zand liggen. Een goed moment om het onkruid onder de parasolvoet te verwijderen en de tegels aan te vegen. Daarna rij je de parasol weer netjes terug op zijn plek. Heb jij een ingegraven parasolvoet? Dan hoef je alleen het onkruid rond de parasolvoet weg te halen.

Als je toch bezig bent met onkruid wieden, dan kun je meteen kijken of je uitgebloeide bloemen in je tuin ziet. Door uitgebloeide bloemen weg te halen ziet jouw tuin er meteen een stuk netter uit. Wie weet volgt er daarna een tweede of misschien zelfs een derde bloeiperiode en kun jij nog langer genieten van een met bloemen gevulde tuin.

de tuinkalender van augustus bij fsom magazine

Plantverzorging

In deze periode groeit alles in je tuin extra hard. Sommige planten zullen de top van je parasol misschien zelfs al bereiken. Maar wat mag je snoeien in augustus? Snoei de blauwe regen gerust een stuk terug, ook lavendel, buxus en coniferen mag je in augustus snoeien. Dan kun jij jouw parasol weer openen, zonder de heg te raken.

Planten in potten of bakken hebben extra liefde nodig in deze warme maand. Je mag ze zelfs twee keer per dag water geven, als dat nodig is. Vergeet ook die plantenbak aan de schutting niet, die achter het parasol verstopt zit.

Grasmaaien

Over grasmaaien kunnen we heel erg kort zijn. Net als de planten, groeit ook het gras erg snel in augustus. Maai je gazon in deze warme maand niet te kort. Tijdens erg droge periodes zal gras eerder verkleuren of zelfs verbranden, wanneer het te kort is gemaaid

Op vakantie

Zet jij dit jaar een weekje of langer ergens anders je parasol op? Het klinkt misschien gek, maar dan is het verstandig om iemand op je huis en je tuin te laten passen.

Maak van tevoren je tuin netjes en haal eventueel de tuinkussens van je tuinmeubelen. Planten in bakken en potten kun je het beste bij elkaar zetten, zodat de tuin oppas gemakkelijk water kan geven. Berg je parasol voor de zekerheid binnen op en zet de parasolvoet aan de kant.

Met deze tips hou je zeker weten je tuin netjes en kun je in en na de zomer volop genieten!

Artikel door: Jordy

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram