Big Bold Marigold Flower Power Apple Sour

Big Bold Marigold Flower Power Apple Sour van de Flying Dutchman Brewing Company staat vandaag centraal. Dit zurige met pure appelsap gebrouwen biertje was een zeer aangename smaaksensatie toen ik hem ging proeven. Dit biertje kan perfect op het menu staan bij je BBQ op een mooie zomerdag, helaas lijken dat soort dagen op het moment met uitsterven bedreigd. Desalniettemin heb ik het biertje toch even onder de loep genomen!


Dit bier gebrouwen door Ronald de Waal is in Nederland nog vrij onbekend en beperkt verkrijgbaar op een aantal van de betere online verkoop sites en in sommige van de betere bierwinkels.

Is dit een Cider? Of toch gewoon een echt biertje?

Wanneer je dit bier blind gaat proeven denk ik dat je hierover kunt twijfelen. Echter gaat het hier om een prachtig zuur biertje die enkel in het brein van een picasso onder de brouwers tot leven kan worden gewekt. Nu ben ik zelf geen brouw expert dus ik zal niet te veel op de details van het brouwen in gaan, het is wel een feit dat er een hoop complexe handelingen bij het brouwen van dit zure biertje komen kijken en uiteraard een hoop ingrediënten bij de verschillende fasen in het brouwproces.

Als je het brouwproces naleest en een poging doet om in het brein van Ronald de Waal te kruipen, dan kom je tot de conclusie dat dit misschien een neefje is van een ‘Farmhouse Cider’.
Er word bij het brouwen namelijk ook gebruik gemaakt van echte appelsap!
De appelsap is vermengt met pils en tarwe witbier daarom vindt je op ratebeer de omschrijving ‘Berliner Weisse’. Tijdens het brouwen word het bier droog gehopt met Nelson Sauvin hop en bij het rijpen met Franse eiken chips worden Goudsbloemen toegevoegd, ook wel ‘Marigold’ genoemd in de bizarre maar fenomenale naam van dit biertje.

Bier paspoort

Naam: Big Bold Marigold Flower Power Apple Sour
Soort: Berliner Weisse ( Soort van…)
Kleur: Amber
Brouwer: Flying Dutchman Brewing Company
Herkomst: Finland (Gebrouwen in België)
Details: IBU 20 Alc. 4,0%
Bierrating 6,5 / 10

Het oordeel

Ik moet eerlijk toegeven dat de Big Bold Marigold Flower Power Apple Sour niet bepaald een type bier is waar ik persoonlijk dol op ben. Ik was juist daarom wel zeer aangenaam verrast door de smaaksensatie van dit biertje die haar naam absoluut eer aan doet. Vooral omdat de ‘appel’ smaak echt overduidelijk aanwezig is. De zurige smaak word op een zeer aangename wijze gecombineerd met de fruitige tinten die tot stand komen in je glas.

De brouwer van Flying Dutchman Brewing Company Ronald de Waal wordt na het brouwen van dit biertje volkomen terecht omschreven als: “Crazy horror movie doctor experimenting in his basement”. Ik heb inmiddels meerdere bieren van de brouwer geproefd en over de Flip Flopped Strong Hopped White Socked IPA en de More Complicated than your Girlfriend Stout eerdere bierverhalen geschreven, en er zullen absoluut meerdere volgen…

Geschreven door: Bas de Goede / TheDutchbeerdad

Ons volgen en niks meer missen? Kijk dan op onze social media kanalen!

Instagram:
TheDutchbeerdad
Fiftyshades_ofmen

Facebook:
FiftyShadesofMen

Ideeën? Tips? Toevoegingen? Promotie? Collaboration?
Of wil jij ook crewmember worden bij Fifty Shades of Men!?
Neem dan contact op via ons contactformulier op www.fiftyshadesofmen.nl.
Het contactformulier staat bij ons naast elk artikel, dus reageren is easy-peasy!

Speciaal geselecteerd voor jou!

Afbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners.
Het gebruik van deze afbeeldingen is niet toegestaan zonder toestemming van de eigenaar.
Please follow and like us:

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram