Wat is Bitcoin? Waarom Bitcoin er is?

Investeren in Bitcoin een goed idee? FSOM

Wat is Bitcoin en waarom is het er? Bitcoin hoor je steeds vaker en overal. Iedereen is er wel in geïnteresseerd, wil er meer over weten en toch is het nog een vrij hoge drempel om daadwerkelijk aan Bitcoin te beginnen. In dit artikel ga ik proberen uit te leggen dat het eigenlijk vrij eenvoudig is…

Er is eigenlijk maar een reden waarom ik ooit eens met Bitcoin ben begonnen. Dat is namelijk; Beste Bank. Beste Bank is een kennisbank over de ontwikkeling van crypto die al sinds 2013 operationeel is. Hier kun je vele artikelen lezen over alles wat er binnen de wereld van Crypto gebeurd. Daarnaast vindt je er alles over exchanges, wallets en het traden van Crypto zelf en kun je zelfs een instapcursus volgen! Maar wat is Bitcoin nu eigenlijk…?

Bitcoin VS old school money. FSOM

Waar komt Bitcoin vandaan?

Bitcoin is een digitaal betaalmiddel dat in 2009 vanuit de markt is ontstaan . Satoshi Nakamoto kwam in 2009 met het Bitcoin systeem en in het begin was men vrij sceptisch. Pas toen hij samen met een compagnon werkte aan het perfectioneren van het systeem, kwamen er steeds meer geïnteresseerden. Op 3 januari 2009 zag Bitcoin het levenslicht en op 12 januari 2009 werd de eerste transactie gedaan. Enkel in eentjes en nullen uiteraard!

Het Bitcoin netwerk, of de code was in den beginne dus 100% de code van Nakamoto. Dat is nu niet meer zo, Bitcoin is namelijk open source, deze is openbaar en kan altijd geperfectioneerd worden. Inmiddels is nog maar amper 20% van de Bitcoin code van Nakamoto en vandaag de dag zijn er meer dan 300 miljoen Bitcoin transacties uitgevoerd.

Het minen van Bitcoin word gedaan door een van de twee verschillende soorten Bitcoin gebruikers. FSOM

Wat is Bitcoin?

Naar verwachting bereiken wij in het jaar 2140 de maximale grens van Bitcoin. Dan is de Bitcoin op, oftewel opverdeeld. Er zijn namelijk maar maximaal 21 miljoen stuks. Laat dat maar even op je inwerken en lees dan snel verder, want dat er “maar” 21 miljoen stuks zijn is helemaal niet zo erg. Bitcoin kan tot maar liefst 8 cijfers achter de komma benoemd/verveeld worden, in tegenstelling tot alle huidige “ouderwetse” munteenheden. Deze gaan tot 2 cijfers achter de komma. Een klein voorbeeld is: Een pak melk van €1,25 kost omgerekend zo’n 0,0009 BTC. Daarom is inflatie dus ook nooit mogelijk bij Bitcoin.

Veel van dit soort informatie ben ik zelf ook tegen gekomen op de Beste bank website. Een bepaalde hoeveelheid BTC kun je dus ook nooit als briefgeld uit de muur halen, omdat het volledig digitaal is. Het wordt bewaard in een digitale portemonnee en heet een ‘Wallet’. Om het beste uit te leggen wat het uitwisselen oftewel handelen in Bitcoin is, kwam ik een keer een vergelijking met een mp3 bestand tegen.

Bitcoin is digitaal en het probleem met alles dat digitaal gaat worden is dat er sprake is van double spending. Daarom kennen we nu ook de Centrale Banken. Deze doen eigenlijk niets anders dan controleren hoe de geldstromen gaan en voeren de handelingen uit waar wij gebruikers opdracht toe geven. Dus een euro die ik uitgeef, raak ik daadwerkelijk kwijt en diezelfde euro komt op een rekening te staan van degene die recht heeft op die euro.

Zo werkt het dus ook een beetje met Bitcoin. Het mp3 bestand dat de cd opvolgde, is ook een digitaal bestand. Wanneer ik deze naar een andere gebruiker of persoon toestuur, houdt ik het mp3 bestand zelf ook. Simpel gezegd heb ik het bestand gekopieerd. Dat kan natuurlijk niet met geld. Daarom heeft elke Bitcoin een code van 34 letters en cijfers die niemand kan veranderen.

Het mooie aan Bitcoin is dat het een zelfcorrigerend systeem is, er is geen centrale macht die alles regelt. Alles wat er binnen het Bitcoin netwerk gebeurt word gecontroleerd en uitgevoerd door de gebruikers zelf. Dit gebeurt door middel van de blockchain. Een term die jullie vast wel vaker voorbij hebben zien komen. Elke gebruiker heeft hier een kopie van en dit functioneert eigenlijk gewoon als een kasboek. Een overzicht van alle transacties die ooit zijn gemaakt en alle gebruikers werken dit kasboek dus altijd bij. Hierin staat dus ook hoeveel BTC welke gebruiker heeft.

Ga je zelf Bitcoins kopen, neem dan een kijken op de website van Beste Bank.

Traden van Bitcoin. Symboliek. FSOM. Waar komt Bitcoin vandaan en waar gaat het naartoe? Iedereen wil dat stiekem wel weten, daarom vandaag een beetje informatie over BTC!

De waarde van Bitcoin

De waarde van Bitcoin verandert continu. Sceptici zegge dat er geen toekomst is voor Bitcoin, maar eigenlijk weten we allemaal wel beter. Het systeem van BTC is namelijk wel de toekomst en het is al onomkeerbaar ingezet. In de nabij toekomst zal het vooral veel speculeren zijn en voorlopig zal Bitcoin alleen maar bestaan naast de huidige traditionele munteenheden. Maar wat kan de waarde worden van één BTC?

Bij het schrijven van dit artikel ligt de waarde van 1 Bitcoin ruim boven de €10.000,-. Wanneer je vandaag voor €50,- Bitcoin zou kopen, heb je dus 0,0005 BTC. Klinkt als weinig? Nu misschien wel, maar vele insiders voorspellen dat Bitcoin in september 2019 op €16.000 staat en bij de jaarwisseling op €20.000,-. Waarom Bitcoin? Tel uit je winst!

Binnenkort neem ik jullie verder mee de wereld van Crypto in en gaan we het hebben over dat grote kasboek, oftewel de blockchain. En ik praat jullie bij over de 2 type gebruikers van Bitcoin.

Daarnaast vindt je er alles over exchanges, wallets en het traden van Crypto zelf en kun je zelfs een instapcursus volgen!

Dit artikel is geschreven door: Bas de Goede – TheDutchBeerDad
Heb jij FSOM tv al gecheckt!?

Meer informatie? Ga dan snel naar de Beste Bank website!

Waar komt Bitcoin vandaan en waar gaat het naartoe? Iedereen wil dat stiekem wel weten, daarom vandaag een beetje informatie over BTC!

Wil je meer weten over FSOM of zie jij een samenwerking wel zitten?
Aarzel dan niet en neem contact op! 
Info@fsom.nl

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram