Fantastic Beasts – The Crimes of Grindelwald Review

Zweinstein 2018 – Vanuit het kantoor van Perkamentus, waar de feniks netjes op zijn stok zit te wachten, mag ik deze review schrijven. Gisteren heb ik het nieuwe avontuur in de tovernaarswereld van J.K. Rowling bekeken en ik moet zeggen, ik was niet teleurgesteld. Perfectie was het niet maar het blijft een wereld waar ik nog zeker een keer in verloren wil raken. Ik schrijf snel verder want de portretten kijken me ondertussen vreemd aan.

 
 

Fabeldieren en Waar Ze te Vinden

In de eerste film maken we kennis met Newt Scamander, de schrijver van Fabeldieren en Waar Ze te Vinden. Newt gaat in Fantastic Beasts and Where to Find Them op reis naar New York. Maar hij gaat nergens heen zonder zijn koffer waarin hij al die fabeldieren die hij tegenkomt in “bewaard”. Ik zet hier bewaard expres tussen quotes want in de magische wereld is niets onmogelijk want in de koffer bevind zich een heus natuurgebied! Magie, waar het allemaal al niet goed voor is.
Na een avontuur waarin fabeldieren, duistere magie en Schouwers, wordt de duistere tovenaar Gellert Grindelwald gevangen genomen door MACUSA (Magical Congress of the United States of America), met een beetje hulp van Newt Scamander. Maar de echte ellende moet nog beginnen…

The Crimes of Grindelwald

De tweede film in de Fantastic Beasts reeks gaat eigenlijk verder waar de eerste gestopt is. Grindelwald zit vast in Amerika en het wordt tijd dat hij overgeplaatst wordt naar Europa om daar zijn straf uit te zitten. Wat kan er nu misgaan?
Tijdens de ontsnapping wordt je eigelnijk direct weer in de magische wereld gezogen. Vliegen op bezemstelen, de toverstokken, stunning visuals, de eerste 10 minuten hebben het allemaal. En Fabeldieren, die zitten er natuurlijk ook in!
Johnny Depp vertolkt Grindelwald op een fantastische manier. Duister, mysterieus en griezelig. Ook maken we kennis met een veel jongere Albus Perkamentus! Deze jonge Albus, vertolkt door Jude Law, heeft nog niet zijn lange grijze baard maar al wel de wijsheid en de magische machten die hem de enige tovernaar maakt die het op zou kunnen nemen tegen Grindelwald. Toch gaat Perkamentus niet zelf op pad om het Grindelwald te stoppen. Het hoe en waarom wordt later in de film duidelijk, maar daar mogen jullie zelf achter komen.

Niet alles werkt

Over het algemeen ben ik zeer positief over deze nieuwe Fantastic Beasts film. De magische wereld sleepte mij weer mee en ik durf best toe te geven dat ik af en toe met een brede glimlach in de bioscoop zat. Toch werkte niet alles in de film. Credence Barebone is op zoek naar zijn verleden, waar hij vandaan komt en wie hij nu echt is. Dit hoeft hij echter niet alleen te doen want Nagini is er om hem bij te staan in deze zoektocht. Ja, die Nagini! Alleen is ze nu nog een mens, maar voor hoe lang nog? Het nadeel van haar karakter is de overbodigheid. De enige link die er is met Nagini is Hij Die Niet Genoemd Mag Worden. Een gemiste kans.
Dan is er ook nog de klaagzang. Professor Anderling zit namelijk in deze film! Volgens de tijdlijn van Harry Potter zou die echter niet kunnen kloppen. Dat zorgde voor een beetje verwarring onder de fans. Hoe kan iemand die nog niet geboren is nu al in staat zijn om in al les te geven! Stof om over na te denken wanneer je dat allemaal wilt uitpluizen. Ik zag het gewoon als een leuke cameo van een geliefd karakter uit de Harry Potter boeken/films.

The Verdict

Na het zien van deze film liep ik toch wel met een glimlach naar buiten. De subtiliteit van de fabeldieren, het duistere van Grindelwald en de voortzetting van Newt Scamander’s reis vormen een zeer vermakelijke film voor jong en oud, nieuwkomers en fans van het eerste uur. Johnny Depp, Jude Law en Eddie Redmayne zetten hun karakters op de kaart en ik kan persoonlijk niet wachten op het vervolg.
#FSOM cijfer: 8.5/10

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Movies and Series bijvoorbeeld!
Dit artikel is geschreven door: Peter / cloudstrifenl / dutchplaystationgamer
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!
Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram