Zo maak je een goede website om je vakantiehuis te verhuren

Zo maak je een goede website om je vakantiehuis te verhuren

7 juli 2025 Uit Door Redactie

Verhuur website maken | Heb je een eigen vakantiehuisje dat je (af en toe) wilt verhuren? Dan is een eigen website een slimme zet. Niet alleen creëer je daarmee een professionele uitstraling, je hebt ook volledige controle over de inhoud, beschikbaarheid en communicatie met je gasten. Maar waar begin je als je een verhuur website wilt maken? In dit artikel geven we je praktische tips om meteen goed van start te gaan.

Waarom een eigen website?

Er zijn genoeg platforms waarop je een vakantiehuis kunt verhuren, zoals Airbnb of Booking.com. Toch kiezen steeds meer eigenaren ervoor om óók een eigen website te maken. Daarmee ben je niet afhankelijk van commissies, heb je meer directe boekingen en kun je je vakantiehuis beter presenteren op een manier die bij jou past.

Een eigen website is bovendien ideaal om terugkerende gasten op de hoogte te houden, om aanbiedingen te delen en om vertrouwen te wekken bij nieuwe bezoekers.

De basis: wat moet er op je website staan?

Een goede verhuur website maken begint bij de inhoud. Zorg in elk geval voor deze onderdelen:

  • Overzichtelijke homepage met een sterke eerste indruk en een directe call-to-action zoals ‘Bekijk beschikbaarheid’.
  • Foto’s van hoge kwaliteit van het huisje, de omgeving en eventuele voorzieningen.
  • Duidelijke beschrijving van het vakantiehuis: hoe groot is het, hoeveel mensen kunnen er slapen, wat is er allemaal aanwezig?
  • Beschikbaarheid en prijzen, het liefst gekoppeld aan een boekingssysteem.
  • Contactinformatie of een contactformulier.
  • Beoordelingen van eerdere gasten, als je die al hebt.
  • Informatie over de omgeving, denk aan tips voor uitjes, restaurants of wandelroutes.
Verhuur website maken voor je vakantiehuis

Praktische tips² voor een succesvolle site

  1. Gebruiksvriendelijkheid gaat boven alles
    Zorg dat je website op mobiel en tablet net zo goed werkt als op een laptop. De meeste bezoekers bekijken je site namelijk op hun telefoon.
  2. Maak boeken makkelijk
    Integreer een boekingsformulier of koppel je site aan een externe kalender zoals Google Calendar of een boekingssysteem. Zo voorkom je dubbele boekingen.
  3. Laat je persoonlijkheid zien
    Gasten boeken niet alleen een huisje, maar ook een gevoel. Laat zien wie je bent, waarom je dit huisje verhuurt en wat gasten kunnen verwachten. Dat maakt het verschil.
  4. Denk aan vindbaarheid
    Als je wilt dat mensen je website via Google vinden, dan is het slim om je te verdiepen in SEO. Gebruik zoekwoorden zoals ‘vakantiehuis huren in [plaatsnaam]’, schrijf regelmatig blogs of plaats updates over de regio.
  5. Gebruik social media slim
    Verwijs op je website naar je Instagram- of Facebookpagina, waar je regelmatig nieuwe foto’s of last-minutes kunt delen. Zo bouw je een betrokken groep volgers op.

Zelf doen of laten bouwen?

Een verhuur website maken kun je in principe zelf doen met tools als Wix, WordPress of Jimdo. Maar als je liever een professionele indruk wilt maken zonder er zelf al te veel tijd in te steken, kun je het ook laten bouwen. Er zijn webbouwers die zich specifiek richten op de recreatiesector en precies weten wat wel (en niet) werkt, een voorbeeld is het professionele team van Jouw Vakantiehuis Online.

Tijd om je vakantiehuis op de kaart te zetten

Je vakantiehuis verhuren via een eigen website geeft je vrijheid, grip én vaak betere marges. Of je nu kiest voor een eenvoudige pagina of een uitgebreide boekingssite: met de juiste inhoud, uitstraling en gebruiksvriendelijkheid ben je al een heel eind op weg.

Ben jij al helemaal in de vakantiestemming? Bekijk dan onze tips over Italië voor 2025!

Artikel door: De redactie

Please follow and like us: