Onrush – Review

Onrush – Review

28 december 2018 0 Door Peter van de Velde

Onrush – Met PlayStation Plus is het altijd maar afwachten welke games er maandelijks bij zitten. Soms heb je geluk en krijg je een pareltje en soms heb je pech en krijg je helemaal niets. Andere keren krijg je een game die je wellicht nooit gekocht had maar toch wel erg vermakelijk blijkt te zijn. FfredericC vertelt dit keer over zijn kennismaking met Onrush!

Een gegeven paard kijkt men normaal niet in de bek. Toch heb ik geprobeerd deze kritische review neer te pennen 🙂

PlayStation Plus pareltje?

Als Onrush niet gratis was bij PS Plus deze maand, had ik hem waarschijnlijk nooit gespeeld. Het sprak me op zich wel aan dat Codemasters, de developer van mijn allereerste game op PS3, Motorstorm, achter het stuur zat maar de volle pot had ik er nooit voor betaald.
Al van bij de verplichte introductie is het klaar als een klontje: dit is géén standaard racer. Er is geen bimbo met een black and white checkered flag. Geen finish line. Kortom, eerste rijden is voor losers. Hoe je wint, hangt af van welke van de 4 beschikbare SP-game modes je speelt.

Boost baby Boost

In Overdrive it’s all about the boost. Letterlijk alles wat je doet, zorgt voor nitro in de boosttank en snel gaan zorgt voor punten voor je team. Hier komen de vele arme NPC-lammetjes, die rondrijden op de track klaar om geofferd te worden, vooral heel goed van pas.
Switch is Burnout Takedown met een twist. Elke speler heeft een beperkt aantal switches – get it – en elke takedown of crash verlies je er 1. Je begint op een bike, wendbaar maar kwetsbaar, en eindigt in logge, stevige humvee’s.
De mode met het meeste race-DNA is Countdown waarbij je zo snel mogelijk door checkpoints moet vliegen om de timer van het andere team op 0 te krijgen. Even leuk is om de tegenstanders een checkpoint te ontzeggen door ze keihard van het parcours te kegelen.
Mijn favoriet is echter Lockdown omdat deze alle bovenstaande elementen combineert. Je jaagt op een bewegende zone die je kan innemen door erin te blijven rijden en dat liefst met zoveel mogelijk teamgenoten. Het andere team is natuurlijk ook op de loer. Een geweldig chaotische Conquest mode op wielen.
4 modes en 8 vehicles klinkt waarschijnlijk magertjes en ergens is dat ook wel zo. 
Zonder veel variatie slagen ze er echter in om de lange campaign entertainend te houden. Elke race kan anders uitdraaien. Kies voor kortere speelsessies want anders wordt het tekort aan content pijnlijk duidelijk. Spelen in coop helpt ook.

Verwarrende game!?

Als je tijdens het lezen al dacht dat Onrush redelijk verwarrend klinkt, is de chaos helemaal compleet in het MP-deel. Dat is niet nodig voor de Platinum maar met deze review in gedachten wou ik mij toch eens meten aan gelijkgestemde spelers. Het bleken allemaal agressieve zondagsrijders 🙂
De road to Platinum-town was daarentegen een aangenaam ritje. Je bent een tijdje bezig met alle events en challenges te halen maar de rest van de trophies popt “en route”. Zo, en nu zijn al mijn race-uitdrukkingen op 😉

Conclusie

Dokter FfredericC schrijft deze Onrush voor bij acuut tekort aan jumps, stunts en powerups. Heerlijk hectische arcade racer. Equivalent van Tic Tacjes: kort en verslavend maar na een tijd ben je ze beu.
#FSOM cijfer: 6.5/10

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld.

Vergeet ook niet om FfredeicC te volgen op Instagram of PSNProfiles!

Dit artikel is geschreven door: FfredericC

Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!
Ben jij of is jouw onderneming/product op zoek naar een partner
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven?
Neem dan contact op met Kim Michaelis Media via kimmichaelis@hotmail.com!

Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.

Social Media Management, Social Media HOSTING & Micro Marketing.

Please follow and like us: