Whisky van 55 jaar oud voor 25.000 euro per fles.

suntory komt met 55 jaar oude whisky van 25.000 euro per fles

Dat de vraag naar oudere whisky’s enorm gestegen is de afgelopen jaren is wel duidelijk uit de voorraden die distilleerderijen nog hebben. Of beter gezegd, hadden! Tegenwoordig betaald de whiskyliefhebber zonder problemen een beetje meer om van de oudere whisky’s te genieten. Daar heeft Suntory nu uitstekend op ingespeeld met een whisky van 55 jaar oud voor 25.000 euro per fles.

Het bedrag dat deze 55 jaar oude whisky moet gaan kosten is misschien wat fors voor de gemiddelde whiskyliefhebber, desalniettemin zullen deze flesjes toch vlot van de hand gaan. Deze whisky is vooral bedoeld op het imago van Suntory wat op te poetsen.

Het bedrijf heeft eigenlijk altijd een goede naam gehad en kreeg voldoende aanzien met de whisky’s die ze op de markt brachten. De Suntory beverage & food limited bestaat namelijk al sinds 1899. Suntory is in feite een onafhankelijke bottelaar. Helaas is de meest populaire Whisky, de 17 jaar oude ‘Hibiki’, in 2018 verkocht en sindsdien is het eigenlijk stil. Doodstil.

De lancering van The Yamazaki 55 jaar oud. Whisky van 55 jaar oud voor 25.000 euro per fles.

Hibiki

De 17 jaar oude Hibiki was zo gewild, aangezien deze overduidelijk in beeld werd gebracht in de film ‘Lost In Translation’ uit 2003. Sindsdien is de Hibiki by far de populairste whisky die ze hebben geweest, of in dit geval dus letterlijk ‘hadden’ .

Nu zijn ze dus helemaal terug met een whisky van maar liefst 55 jaar oud, waarvoor je dus 25 ruggen neertelt. Het whisky komt daadwerkelijk uit de voorraad van Suntory en heeft dus een zeker allure waardoor deze flessen wel degelijk vlot verkocht zullen worden.

De verkoop van deze flessen begint op 30 juni 2020 en er zijn 100 flessen te koop van deze ‘vintage’ whisky. Niet iedereen kan zomaar een flesje kopen van 25.000 euro, de verkoop zal plaatsvinden door middel van een loting. Deze 55 jaar oude whisky gaat de naam dragen: The Yamazaki.

Suntory Whisky Hibiki op fsom. Japanese Harmony. Blend.

Whisky Trends

Mede doordat bij alle whisky merken de voorraden van oudere whisky’s zo vlot slinken, zijn ze overgestapt naar het geven van namen in plaats van het vermelden van de leeftijd. Talisker doet dit bijvoorbeeld al, en vele andere distilleerders zijn hier ook mee begonnen.

Dit betekend simpelweg dat er een whiskyblend word gemaakt zonder leeftijdsaanduiding, of dit zo blijft is maar de vraag. Maar het is commercieel gezien natuurlijk de juiste move om te maken. Daar valt dus deze 55 jaar oude lekkernij van Suntory niet onder helaas. Tot aan de release van deze fles, die op 30 juni 2020 is, zullen we het moeten doen met de ‘The Chita’ en de ‘Toki’ die je scoort bij Gall & Gall of gewoon een van de vele andere collecties die ze hebben. Zoals de Cask Strength Selection die Slijterij van Erp Dranken bijvoorbeeld heeft staan.

Daarnaast hebben ze bij Suntory natuurlijk nooit echte problemen ondervonden, het bedrijf bevat ook een enorme broodjes afdeling en kocht in 2014 ook het merk ‘Beam inc.’ op. Beam had op dat moment ook al een flinke naam en marktaandeel opgebouwd met hoofdzakelijk “budget” whiskeys.

Artikel door: Bas – TheDutchBeerDad
#drankenhoek @fsommagazine

Neem snel een kijkje op het YouTube kanaal van FSOM! Abonneren is uiteraard helemaal GRATIS! Vergeet natuurlijk niet om de FSOM magazine facebook pagina een like te geven en ons te volgen op Instagram!
See you there! Pin je ook mee met FSOM op Pinterest?

fsom banner fsom tv  thedutchbeerdad

Dit is echt iets voor jou!

Vijf Whisky tips die jou de winter door gaan helpen!
De ValFather van HighLand Park door Confessions of A Whisky Freak!
TheDutchBeerDad gaat BierenmetBor!
Bestel jij je bieren al bij Beerwulf?
The Watchlist episode 1
Volg de bier en spijs cursus bij de bierbutler!

Please follow and like us:

Dit is ook iets voor jou!

1 Reactie

  1. […] Whisky top-tips voor de lente!Een 55 jaar oude Whisky voor 25k!Hoe proef je […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram