Hop in the Box is één van de vele bierclubs, bierabonnementen, bierinitiatieven die ons land inmiddels telt. Deze prachtige club die haar herkomst vindt in Zuid Amerika heeft iets prachtigs als levensdoel uitgeroepen, haar leden worden maandelijks voorzien van bieren gebrouwen door onbekendere of vooruitstrevende brouwers vanuit alle hoeken van de wereld. De interesse hiervoor begint in ons land serieuze vormen aan te nemen, en terecht!Enkele maanden geleden maakte ik kennis met Hop in the Box omdat ik dit cadeau kreeg van mijn wederhelft, dit is uiteraard één van de vele redenen dat er bij ons sprake is van onvoorwaardelijke liefde! De eerste box die ik mocht ontvangen bevatte 4 verschillende bieren van ‘Sixpoint brewery’ uit Brooklyn, New York. Bij de bierkenners onder ons is de naam van deze brouwer wel bekend, echter waren de bieren hier destijds niet of nauwelijks te verkrijgen.

Liefde op het eerste gezicht

Er was dus direct sprake van liefde op het eerste gezicht. Daarna volgende boxen met bieren van Freigeist Bierkultur een zigeunerbrouwerij uit Duitsland, Flying Dutchman Brewing Company van Nederlander Ronald de Waal die woont in Finland en zijn bieren brouwt in België als echte ‘Nomad brewer’Brew Age uit Oostenrijk. Diverse brouwerijen die dan wel lokaal of in hun vakgebied unieke prestaties hebben geleverd en prachtige samenwerkingen hebben gedaan.

Deze maand heeft het bier avontuur zich verplaatst naar The Garden Brewery in Kroatië.

Deze brouwerij heeft een prachtige locatie en
ondanks dat ze pas net bestaat, toch al een rijke geschiedenis die zich nu uit in het brouwen van heerlijke toegankelijke bieren. Meer over deze brouwerij vindt in het prachtige boekje bij de box en uiteraard op de site van Hop in the Box bij ‘About the brewery‘.

Misschien nog wel belangrijker is dat de bieren regulier helemaal niet of nauwelijks te koop zijn in Nederland. De samenwerkingen die Hop in the Box opzet voor hun maandelijkse boxen zijn voor de brouwers natuurlijk ook een potentiële kans om hun bieren op de Nederlandse markt te krijgen. Commercieel gezien is dit zeer interessant in de huidige Craft bieren markt die enorm in beweging en in ontwikkeling is.

Hop in the Box heeft ter ere van haar eerste verjaardag de website vernieuwd en het concept van de bierclub.
Er is een ‘Beer Shop’ geopend waar je de bieren uit eerdere edities kunt bestellen en wanneer je abonnee bent krijg je ook nog eens 25% korting in de online bierwinkel!
Daarnaast hebben ze de site volledig in het Engels gemaakt omdat dit de digitale taal is die iedereen verbindt, er is een concept in ontwikkeling om de website in meerdere talen te maken. (ook volledig in het Nederlands!) Lees gauw verder want onderaan dit artikel vindt je ook een prachtige kennismakingsactie!Een stukje geschiedenis

Het kloppende hart van Hop in the Box bestaat uit; Pedro, Rafael en Edison. Pedro en Rafael zijn met een reden naar Nederland gekomen. In 2011 hebben ze in Brazilië een soortgelijke bierclub opgericht met de naam ‘Have a Nice Beer’. Destijds was de craft bier scène in Brazilië zich al veel verder en sneller aan het ontwikkelen dan hier het geval was. Het juiste moment om in te stappen was daar en al snel bleek het een enorm succes en door de exponentiële groei was het voor de mannen zelfs een hele opgave om het juiste aantal abonnees bij te houden.

‘Have a Nice Beer’ werd opgericht om 1 simpele reden… Een boek! Pedro wilde graag iets doen met bijzondere bieren en om Rafael over te halen kreeg hij voor zijn verjaardag het boek “1001 beers you must try before you die” en meer was er niet nodig. ‘Have a Nice Beer’ werd opgezet en in 2014 weer verkocht zodat de mannen verder de wereld konden gaan verkennen. Edison was één van de eerste klanten van ‘Have a Nice Beer’ wat tegenwoordig als ‘WBeer’ bekend staat in Zuid Amerika.

Pedro, Edison en Rafael zijn sinds hun jeugd al goede vrienden en ook Edison werd al gauw de
verleidelijke wereld van de speciaalbieren en de bierontdekkingsreizen in getrokken. In 2016 besloot hij samen met Pedro naar Nederland te vertrekken om ons land te gaan verrijken met wat hun zo goed toegepast hebben in Zuid Amerika. Een bierclub die elke maand haar abonnees verrast met een pakket bieren waarmee je onderdeel word van de bier ontdekkingsreis!


Verjaardag vieren 

Hop in the Box vierde op 1 September haar eerste verjaardag een prachtige dag voor Pedro, Edison en Rafael. Ze hebben ruim een jaar geleden de gok gewaagd en zijn vanuit Brazilië naar Nederland gekomen om hier bij ons in Europa te beginnen met hun kruistocht om de meest fantastische bieren bij ons aan de deur te bezorgen. Tot op heden met veel succes!

Ter ere van dit 1 jarige jubileum gaan wij samen met Hop in the Box jullie nog tot het einde van de maand de mogelijk geven om dit mee te vieren! Wij geven namelijk alle dagen van September de kortingscode ” 20FSOM ” weg wat betekend dat; je 20% korting krijgt op je eerste maand Hop in the Box! Daarnaast ontvang je na het inschrijven een unieke coupon code waarmee je in de bierwinkel van Hop in the Box maar liefst 25% korting krijgt op alle bieren uit de eerdere edities. Let wel op! De actiecode is enkel alle dagen van September geldig, dus wacht niet te lang!

                                                  
                                                                                                   
Hoe werkt het?  
    1: Ga naar www.hopinthebox.nl en klik op ‘subscribe here’ of ‘Choose a plan and join the club’

2: Kies je plan eigen plan uit! 3 of 6 unieke bieren elke maand bij je thuisbezorgd!

3: Gebruik de tijdelijke kortingscode ‘ 20FSOM ‘ en profiteer van 20% korting op de eerste maand Hop in the Box! En profiteer van 25% korting in de bierwinkel!

Gebruik de code “20FSOM ” en ga met ons mee het avontuur van Hop in the Box aan om de meest fantastische bieren over de hele wereld, bij jou thuis te laten bezorgen!

De kans is ontzettend klein, maar mocht je het abonnement niks vinden. Na 3 maanden stopt het automatisch en zijn er geen verdere verplichtingen!

Mocht je vragen of opmerkingen hebben of wil je meer weten over Hop in the Box dan kan dat via het contactformulier die je bij ons op www.fiftyshadesofmen.nl naast elk artikel vindt!
Uiteraard kun je ook terecht op de pagina van Hop in the Box zelf! Vergeet niet de kortingscode
20FSOM ‘ te gebruiken en profiteer van deze unieke kennismakingsactie!

Vergeet niet de Facebookpagina van Hop in the Box te liken en uiteraard te gaan volgen op Instagram. Foto’s in dit artikel zijn in samenwerking met www.kimmichaelis.nl gemaakt.

Like snel onze facebookpagina, volg ons op Instagram en mis nooit meer iets!

Instagram:
TheDutchbeerdad
Fiftyshades_ofmen

Facebook:
FiftyShadesofMen

Geschreven door: Bas de Goede / TheDutchbeerdad

Ideeën? Tips? Toevoegingen? Promotie? Collaboration?
Wil jij ook crewmember worden bij Fifty Shades of Men!?
Neem dan contact op via ons contactformulier op www.fiftyshadesofmen.nl.
Het contactformulier staat bij ons naast elk artikel, dus reageren is easy-peasy!

Andere bieren uit de voorgaande edities van Hop in the Box !

Alle afbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners.
Het gebruik van deze afbeeldingen zonder toestemming is niet toegestaan. 

Please follow and like us:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram