Uiltje Fresh & Fast Amarillo Armadillo & Columbus The Cat
Fresh & Fast – En daar waren nummer 4 en 5van de Fresh&Fast Releases van brouwerij het Uiltje. Na Mosaic Mammoth, die de teleurstellende Flora&Fauna goedmaakte, had ik zeker zin om ook deze aan te schaffen. We beginnen dit avontuurtje met Amarillo Armadillo!

Op de dag van de release natuurlijk weer naar de leukste en gezelligste bierwinkel van Leiden gegaan: Craf&Cans. Gelukkig was deze al voor mij weggelegd want ze gingen weer als warme broodjes! En ja, als je dan toch in een bierwinkel bent zoek je natuurlijk meteen wat extra’s uit. Afrekenen, 15% korting scoren met #fsom15 en op naar huis om hem dezelfde avond open te trekken! Want wat je vers koopt moet je vers drinken!

Het bier heeft een mooi oranje troebele kleur. Flink aroma van tropisch fruit. In de mond heerlijk zacht. Maar vooral een flinke hop-explosie! Kleine hop-burn. Niet zo sterk als de Flora&Fauna! Met z’n 9.4% vrij sterk en valt  daardoor ook best zwaar. Erg lekker!

Ook deze release krijgt van mij een 3.75/5 en komt dus ook niet boven Citra Zebra uit. Wat dat betreft vind ik het jammer dat Uiltje het (bij mij) niet voor elkaar krijgt om zichzelf te overtreffen vanaf de eerste release. Maar dat is mijn mening hè. 😉
En toen kwam er 2 weken later weer een nieuwe release uit! En ik moet eerlijk zeggen: ik ben het nog niet zat! haha!
Toen ik las wat voor biertje het was moest ik mijzelf even achter de oren krabben. Een Double Dry Hopped Inda Pale Lager? Geen idee wat ik daarvan moest verwachten! Ook omdat ik eigenlijk nooit lagers drink.

Deze helaas een dag later dan de release gekocht, wat me nog niet eerder was gebeurd!

Moest wel heel erg lachen om het etiket aangezien mijn kat ook altijd alle ruimte opeist! #basdecraftkat word inmiddels graag gezien op insta!

Het bier heeft een mooi bloemig en citrusachtig aroma. Bij de eerste slok proef je de hop direct en ook het bloemige komt dan sterk naar voren! Even later het fruitige van citrus gevolgd door een lekker bittertje! Zeer smaakvol voor een biertje met slechts 4.7%! Enige nadeel wat ik merkte is dat de smaken (in verhouding tot de vorige bieren) snel vervagen. Misschien omdat et een lager is? Geen idee! Conclusie: wederom een lekker biertje van het Uiltje! Minder lekker dan de vorige maar zeker van genoten! En omdat zo smaakvol is voor de 4.7% vind ik eigelijk dat ie een 3.675 verdient haha maar dat kan niet dus: Untappd: 3.5 / 5
Kortom weer 2 prima Fres&Fast releases! Toch blijf ik het apart en jammer vinden dat het Uiltje zichzelf niet kan overtreffen ten opzichte van Citra Zebra. Weet niet hoe de rest van de bierdrinkers hier over denkt maar ik vind het jammer! Ben benieuwd wat de volgende release gaat worden!
Voor nu “Proost!” en #geen18geenalcohol #genietmaardrinkmetmate
Peet

Artikel door: Peter v. Beelen / Untappd & Instagram Beerystagram

Jouw biertje op FSOM?
Check ons op Instagram/facebook op stuur gewoon een mailtje naar info@fsom.nl
Ben jij of  jouw onderneming/product op zoek naar een partner
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven?
Neem dan contact op met Kim Michaelis Media via kimmichaelis@hotmail.com.

FSOM en alle Social Media kanalen zijn
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.
Social Media Management & Micro Marketing.
Foto’s zijn eigendom van Fifty Shades of Men.
Deze mogen niet zonder toestemming gebruikt worden.

Please follow and like us:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Instagram