Rio American Pale Ale van Novo Brazil Brewing uit Californië

Rio” een synoniem voor de zomer, een synoniem voor de zon en alle bijpassende feestelijke taferelen.
De Amerikaanse Pale Ale van Novo Brazil Brewing company zat in de de Hop in the Box van Augustus. Ondanks dat deze bieren in dé zomermaand van het jaar op de deurmat vielen, is de zomer helaas erg ver te zoeken! Dat mag de pret natuurlijk niet drukken en dit biertje is zo heerlijk fris, dat dit ook totaal niet het geval is…

De bieren van Novo Brazil Brewing Company zijn deze maand bij de WBA flink in de prijzen gevallen en ook in de VS pakken de bieren al enige tijd diverse prijzen…

Dit geeft al wel aan hoe goed deze relatief jonge brouwerij bezig is in de enorme ‘Craft beer‘ markt in de VS. De bieren van Novo Brazil zijn helaas voor ons niet verkrijgbaar in Europa, althans nog niet… Laten we hopen dat daar snel verandering in komt!

Tot die tijd kunnen we terecht bij Hop in the Box zodat iedereen deze bieren wel gewoon kan krijgen! En dat raadt ik je absoluut aan!

Recent hadden wij al een special over de Mulata Amber Ale van deze brouwer, deze vond ik zelf waarlijk fenomenaal en hij viel goed in de smaak bij de rest van onze #FSOM crew!
De verwachtingen zijn daarom ook hooggespannen voor dit 2e biertje uit de Hop in the Box van deze maand.

Let’s taste…

Het bier… ‘Rio‘ de zomerse benaming van deze American Pale Ale geeft al een kleine hint over wat te verwachten van dit biertje. Bij het inschenken van dit biertje met een laag koolzuurgehalte valt je al direct iets op… Een klein schuimlaagje… Een prachtige kleur… En een zalige citrus-achtige geur…
Door het lage koolzuurgehalte drinkt dit biertje zeer soepel weg en werkt dus ook uitstekend tegen de dorst. De licht bittere smaak gecombineerd met de moutige zoetige smaak heeft iets weg van een zomerse cocktail 2.0, want we praten hier natuurlijk wel gewoon over een zalig biertje!

De bieren zijn nog steeds verkrijgbaar op de site van Hop in the Box in een pakket van 3 verschillende bieren plus 1 bonus biertje! Ook krijg je van elk zomers snoepje 2 blikken van 473ml dus gauw kennismaken met de Novo Brazil Brewing bieren! Let’s taste… OP=OP!

Bier paspoort

Deze in Chula Vista Californië met Braziliaanse invloeden gebrouwen Pale Ale is DE zomerse verassing van Novo Brazil mogelijk gemaakt door Hop in the Box.

Miguel Carneiro en zijn vrouw Ustane hebben de Braziliaanse tropische ziel naar Noord Amerika gebracht en hebben al snel een plekje veroverd in de Amerikaanse Craft Beer scene.


De heerlijke citrus aroma’s gecombineerd met de grapefruitachtige basissmaak van een Pale Ale werken prachtig samen met de zoete kenmerken die je in alle bieren van Novo Brazil terugvindt.

Rating: 8,5 / 10

Met 5,5% alcohol en een IBU van 43 is het geen zwaar biertje en dus prima te combineren bij elke (zomerse) gelegenheid. ‘Foodparing’ is steeds leuker om te gaan proberen en mee te gaan experimenten. De ‘Rio‘ is heerlijk met een gezouten visje van de BBQ of een goede pasta maaltijd!

Tips? Ideeën? Toevoegingen? Wij horen het graag!

Like onze Facebookpagina snel, join onze Crew of Extraordinary Beer drinkers en mis nooit meer iets!
Volg ons uiteraard ook op instagram Fifty Shades of Men en bouw samen met ons aan DE bierliefhebbende community die wij allen zo hard nodig hebben in ons leven!

Op dit moment werken wij hard aan een nieuwe site die beter bij onze artikelen past en uiteraard een goed werkende mobiele versie! Tevens werken wij aan de verbetering van onze social media kanalen! 

Hierover volgt binnenkort meer en in het najaar gaan wij ons eigen Youtube kanaal lanceren!
Hierdoor hoef je niets meer te missen over proeverijen, events en alle gekke dingen die ons als mannen interesseren en intrigeren!

Wil je dat jouw bier hier ook terecht komt op onze website en social media?
Aarzel dan niet en neem contact met ons op via social media of het contactformulier op onze hoofdpagina!
Geschreven door: Bas de Goede / degoedebas88
Afbeeldingen zijn eigendom van Fifty Shades of Men en haar partners.
Het gebruik van deze afbeeldingen is niet toegestaan zonder toestemming van de eigenaar.
Please follow and like us:

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram