Queens of the Stone Age – Songs for the Deaf

Queens of the Stone Age – Songs for the Deaf

24 juni 2017 0 Door Peter van de Velde

Songs for the Deaf | De afgelopen weken waren er genoeg redenen om op het gebied van muziek je bed uit te komen. Of erin te blijven liggen! Met releases van Linkin Park, Nickelback, Imagine Dragons (review volgt), Foo Fighters en meer. Maar er is natuurlijk ook nog heel veel muziek in de geschiedenis uitgebracht (recent of iets minder recent) waar je na het luisteren ineens helemaal verslaafd aan bent en wat eigenlijk iedereen al kent behalve jij. Dat moment had ik met Queens of the Stone Age. In augustus komt het nieuwe album “Vultures” dus het is voor mij het moment om eens in het album te duiken de ze op de kaart heeft gezet: Songs for the Deaf!

Uniek

Wat direct opvalt aan dit album is de, voor mij, unieke vormgeving. Het album speelt als een rit die je zou kunnen hebben van Los Angeles naar Joshua Tree. Er wordt flink gespeeld met radio DJ’s die je ook op zou kunnen vangen tijdens deze rit. Natuurlijk is het voor dit album allemaal vooraf opgenomen maar dat is het mooie aan dit concept, het hoeft niet echt te zijn om echt te klinken.  Vele dj’s komen voorbij om verschillende nummers op unieke wijze aan te kondigen en je krijgt echt het radio idee.

Muziek

Natuurlijk erg leuk die unieke twist maar als er geen muziek is om het geheel te ondersteunen dan valt het alsnog om als een kaartenhuis. Gelukkig kent het album zoals ik hem gehaald heb van iTunes 16 nummers!

 1. You Think I Ain’t Worth a Dollar, But I Feel Like A Millionaire (With Interlude)
 2. No One Knows
 3. First It Giveth
 4. Song for the Dead
 5. The Sky is Fallin’
 6. Six Shooter
 7. Hanging Tree
 8. Go With The Flow
 9. Gonna Leave You
 10. Do It Again
 11. God Is On The Radio
 12. Another Love Song
 13. Song For The Deaf
 14. Mosquito Song
 15. The Lost Art Of Keeping A Secret (Live at the Troubadour Version)
 16. Everybody’s Gonna Be Happy (Non-LP Version)

Een album met een speeltijd van 1 uur en 6 minuten. Knallende gitaren, pompende bas en kick-ass drums. Als Rock liefhebber (hard rock, desert rock) zit je helemaal gebakken met dit album. Leuk weetje voor dit album, Dave Grohl (Foo Fighters, Niravana) speelt op dit album de drums!

Waarom nu nog?

Je kunt je nu afvragen, waarom nu? Waarom zou ik nu, 15 jaar na release, ineens dit album gaan luisteren? Eigenlijk om dezelfde reden dat ik 3 jaar geleden ben begonnen te luisteren naar de Foo Fighters, ik was op zoek naar nieuwe muziek waar ik mijn tanden in kon zetten en wat mij persoonlijk aanspreekt. Natuurlijk kom je al snel op wat bekender werk uit en Queens of the Stone Age was voor mij een relatief onbekende band waar ik veel goede verhalen over had gehoord. Natuurlijk kende ik ze wel, het was niet zo dat ik onder een steen heb geleefd vanaf hun opkomst, maar een album van ze heb ik in die tijd nooit geluisterd. Er was altijd genoeg andere muziek om mij bezig te houden.

En weet je wat het allermooiste is? De band is nog volop aan de weg aan het timmeren! Dat maakt het dus ook mogelijk om al veel live materiaal te kijken, de overige albums er eens bij te pakken en ook uit te kijken naar het nieuwe album “Vultures” die 25 augustus dit jaar op de markt zal komen. Uiteraard zal ik daar dan een echte review van schrijven. Tot die tijd moeten jullie het, net als ik, doen met de single van dat album “The Way You Used to Do” die je hieronder kunt luisteren!

Stiekem toch een cijfer

Natuurlijk is dit geen review, anders had ik alle nummers daadwerkelijk apart van feedback moeten voorzien. Dat ga ik niet doen bij dit oude beestje. Wat ik wel ga doen is het mijn Stamp of Approval geven. Dit album krijgt van mij een hele dikke 9!.

Hoe nu verder?

Nou, als je het album al kent, luister het nog eens. Misschien is het alweer een tijdje geleden. Het zal je zeker weer terug doen denken aan mooie momenten! Ken je het album niet of niet zo goed, zoals ik, dan is NU het moment om daar verandering in aan te brengen.

12 november 2017 – QOTSA live @ Ziggo Dome

Ziggo Dome baby!!! Jawel! Deze jongen gaat op 12 november naar de Ziggo Dome om de heren eens daadwerkelijk live te ZIEN en HOREN. Ik heb er nu al ontzettend veel zin in! Gaan er nog meer van jullie die kant op op 12
november, laat het dan een berichtje achter. Keep on rocking!

Tickets bestellen kan via: Ticketmaster

Bestel altijd via originele verkoopkanalen zoals ticketmaster.nl. Op die manier kom je niet bedrogen uit!

Artikel door: Peter van de Velde / @dutchplaystationgamer / @fsomwhiskyguy
Volg FSOM Magazine op Instagram en Facebook!

Rocktober 2021 gaat bijna beginnen en wij gaan onze content daar een beetje op aanpassen. Hoe? Dat lees je in dit artikel. Check it out! Lees er alles over bij FSOM!

Meer DutchPlayStationGamer

Rocktober 2021 komt snel dichterbij!
Dan Brown’s Het Verloren Symbool nu een tv serie!
Op ontdekkingsreis met… Spotify!
Gratis upgrade naar PS5 – hooray or nay
Eldest Souls Review

Please follow and like us: