Queens of the Stone Age LIVE – Villains tour 12/11/2017
Afgelopen zondag was het eindelijk zover. Queens of the Stone Age live in de Ziggo Dome Amsterdam. Het evenement was uitverkocht dus het kon nog wel eens een drukke avond worden. Nu was dit ook het geval maar goed, een special over deze avond is geen special zonder het hele verhaal te vertellen.

Voorbereiding

Elk avontuur, of uitstapje in dit geval, begint met goede voorbereiding. Wat ik altijd doe op weg naar een concert is de muziek van die artiest luisteren op de heenweg (en vaak ook op de terugweg) om alvast in de stemming te komen (of te blijven). Gezien ik de albums via iTunes heb gekocht en eigenlijk geen originele cd’s in de auto leg moest ik aan het werk. Cd’s branden! Als dat niet retro is, dan weet ik het ook niet meer. Direct alle
cd’s, behalve Villains, die was er al, gebrand. Tot mijn grote verbazing en
schrik had ik het album Like Clockwork… helemaal niet! Dus die snel gekocht en gebrand en zo namen we toch alle albums mee op pad.Mijn vriendin had ondertussen even een flesje drinken gereed gemaakt en wat te snaaien voor onderweg dus dat kon alleen nog maar goed gaan! Schoenen aan, jas aan en gaan met die banaan. Dat ging natuurlijk allemaal voorspoedig want zo’n twee uur later reden we het parkeerterrein op nabij Ziggo Dome waar we na een kleine stukje lopen het pand konden betreden.

Ziggo Dome

Zoals bij elk concert begint de pret natuurlijk al in de auto er naar toe maar je bent toch stiekem wel blij wanneer je op de plek van bestemming komt. Dat waren we ook hoor maar het regende en echt warm was het ook niet dus we moesten wel even doorlopen. En dan kom je bij de deur en dan moet iedereen zijn of haar kaartje scannen en worden gefouilleerd. Als je dan 10 minuten stil staat in de kou is dat direct het minste van de hele avond, dus dan ben je ook maar weer blij dat je het hebt gehad. Bij binnenkomst even genieten van de warmte, snel naar het toilet en dan
de zaal binnen. Het voorprogramma was al begonnen maar wij kwamen voor QOTSA en niet voor Broncho. Zo’n tien minuten later betraden wij de zaal en ging het feest los. Broncho stond nog te spelen en daar hebben we nog zo’n 20 minuten van kunnen genieten. Gezien ik nog nooit van Broncho had gehoord en het  niet echt mijn ding is, vind ik dat niet zo erg.

bron: www.mojo.nl

Queens of the Stone Age

Toen, tegen 21:10 uur, was het zover. Het licht ging uit, de muziek ging aan en we begonnen. De heren kwamen op en eigenlijk was het toen ineens 23:15 uur. De tijd ging verschrikkelijk snel voorbij en ik  en mijn vriendin hebben werkelijk genoten. Wat een geweldige show! Josh Homme was goed bij stem, je merkt aan alles dat de band verschrikkelijk goed op elkaar is ingespeeld en de sfeer was gewoon zoals je dat verwacht bij elk concert waar je heen gaat.

Queens of the Stone Age – My God is the Sun live @ Ziggo Dome 2017

Ze hebben werkelijk van alle albums wel iets gespeeld. “My God Is the Sun” van het album …Like Clockwork, “Feet Don’t Fail Me Know” en “The Way You Used To Do” van het nieuwe album “Villains” maken het feest. Oud of
nieuw, elk nummer viel in de smaak bij het publiek en de meeste mensen gingen uit hun dak, de een nog uitbundiger dan de ander. Met een setlist van 22 nummer kunnen de heren ongelooflijk veel variatie aanbrengen want geen album is gelijk en toch telkens 100% QOTSA.

bron: www.mojo.nl

Het enige nadeel die ik had was dat ik nog maar fan ben sinds mei/juni van dit jaar en dus nog niet alle nummers even goed ken. Uiteraard heb ik het klassieke “Songs For the Deaf” grijs gedraaid en ook “Villains” heeft een mooie tijd in mijn cd-speler mogen doorbrengen. Maar desondanks dat heb ik toch volop kunnen genieten. Wat een avond, wat een geweldige avond!

The Setlist

Goed, jullie weten nu dat het een onvergetelijke avond was maar wat was nu de complete setlist? Nou, ik heb dat niet bijgehouden. Gelukkig is er een kleine website www.setlist.fm die dit wel doet! Kortom, bij deze de set van deze avond!
Opening: Walk the Night (The Skatt Brothers song)
1. If I Had a Tail
2. Monsters in the Parasol
3. My God Is the Sun
4. Feet Don’t Fail Me
5. The Way You Used to Do
6. You Think I Ain’t Worth a Dollar, but I Feel Like a Millionaire
7. No One Knows
8. Avon
9. The Evil Has Landed
10. Turnin’ on the Screw
11. Smooth Sailing
12. Domesticated Animals
13. Make It Wit Chu
14. I Appear Missing
15 Villains of Circumstance
16. Little Sister
17. Sick, Sick, Sick
18 Go With the Flow
Encore:
19. Head Like a Haunted House
20. Un-Reborn Again
21. I Think I Lost My Headache
22. A Song for the Dead
Bron: setlist.fm

The final verdict

Kijk, als je mij vraagt om iets te beoordelen waar ik met volle teugen van heb genoten kan ik wel heel wijs gaan doen en allemaal dingen gaan bedenken maar ik heb gewoon genoten. Het was een topavond waarbij de sound goed was, de stem was goed, het spel was goed en alles klopte.
Een cijfer geven is dan misschien niet helemaal eerlijk maar ik ga het lekker toch doen. Als je fan bent van Queens of the Stone Age dan ben je met dit nummer eens. Wanneer je minder fan bent zul je wellicht lager uitkomen maar desondanks blijft het een concert waar je alleen maar met een goed gevoel naar huis kunt gaan.
#FSOM grade: 9.5/10

Queens of the Stone Age – Feet Don’t Fail Me Now live @ Ziggo Dome 2017

Dit artikel is geschreven door: Peter van de Velde (cloudstrifenl)

Volg ons op FacebookInstagram en Twitter

Ideeën? Tips? Toevoegingen? Promotie? Collaboration?

Of wil jij ook crewmember worden bij Fifty Shades of Men!?
Neem dan contact op via ons contactformulier op www.fiftyshadesofmen.nl.
Het contactformulier staat bij ons naast elk artikel, dus reageren is easy-peasy!
Speciaal geselecteerd voor jou!
Please follow and like us:

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Blijf op de hoogte!
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Instagram